Gigantisk forspring til FCK: Nu lugter FCM guld

FCM-lejren har selv svært ved at se dem smide forspringet i toppen efter sejr i overtiden over de forsvarende mestre

Jakob Poulsen og FCM-drengene er nu 14 point foran FCK, og det lugter af guld (Foto: Anders Brohus)
Jakob Poulsen og FCM-drengene er nu 14 point foran FCK, og det lugter af guld (Foto: Anders Brohus)

De er nået skridtet forbi ”vi tager en kamp af gangen”.

FCM-spillerne kan efterhånden skimte guldet med et forspring på elleve point og ni kampe igen. De tager muligvis ikke alle resterende 27 point i slutfasen, men når man besejrer de forsvarende mestre i egen hule med en scoring i overtiden, så er det svært at se, hvordan det kan gå helt galt.

Det indrømmede en gruppe euforiske ulve også efter 2-1 sejren, hvor FCM endda kom bagud og hentede sejren hjem på dobbeltscoring af Jakob Poulsen.

- Vi ligger lunt i svinget, som man siger i Vestjylland, sagde matchvinderen med et kæmpe smil i tunnelen under Aalborg Stadion.

 Se også: Se de hadefulde fotos: AaB-fans sviner FCM-bus

- Det bør heller ikke gå galt nu. Jeg tror heller ikke, at det gør, men så længe det er matematisk muligt, så skal vi bevare fokus og bare fortsætte med det vi gør. Hvis vi fortsætter med at præstere stabilt og hele tiden hive point hjem, så skal det nok blive til guld i sidste ende, sagde landsholdsspiller Jakob Poulsen.

Han kunne godt huske, sidst han havde nettet to mål. Det var i Esbjerg-tiden i 2004, da han scorede to gange i en 3-3 kamp mod AGF. Men Jakob Poulsen styrer mod sin karrieres højdepunkt, hvis et dansk mesterskab bliver hentet.

- VM og EM har klart været det største i min karriere hidtil, og der er ingen tvivl om, at et mesterskab vil komme på højde og måske endda overgå de to ting. For et mesterskab er noget man kan opnå, hvor VM og EM mere er begivenheder. Jeg tror måske først, man kan rangere det, når karrieren er slut, lød det fra Poulsen.

Se også: FCM jubler: Nu skal vi se, hvad FCK kan

FCM-kollega Erik Sviatchenko mente også, at comeback i Randers, Esbjerg og i aftes Aalborg var beviset på, at gummiben hører fortiden til.

- Vi havde svært ved at håndtere en mavepuster, når vi kom bagud eller spillede ringe sidste forår. Nu går vi bare ud og jagter mål. Vi spiller med en helt anden selvtillid og tro på tingene. Der sker så mange rigtige ting i klubben lige nu, og selvfølgelig begynder vi at nærme os guldet. Med den måde vi præsterer på, så vil man måske kigge tilbage og sige, at det var i kampe som denne i Aalborg, at vi vandt guldet, forklarede Sviatchenko.

Gummiben gider Glen Riddersholm heller ikke at høre mere på.

- Jeg synes efterhånden det er en udvandet floskel. Vi har vist høj moral, og jeg synes, at vi fik belønning for vores initiativ med at skifte offensivt ind. Vi kunne bare have lukket kampen ned og fået et point herfra, men vi skiftede offensivt ind, og det var livet med indsats, men det gav heldigvis tre point i sidste ende, sagde den måske kommende guldtræner.

FC Midtjylland fører nu med 14 point ned til FC København, der dog mangler 11 kampe mod ulvenes ti.

Se også: Vanvittigt comeback af FCM

Se alt fra FCM-sejren i Aalborg her:

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere