Glem fyring, Brøndby: Her er løsningen

Poul Hansen mener ikke, at Brøndby bør fyre Thomas Frank. Han peger på andre problemer

Brøndby løb ind i en ny fiasko mod SønderjyskE, men Thomas Frank bør ikke fyres (Foto: Gregers Tycho)
Brøndby løb ind i en ny fiasko mod SønderjyskE, men Thomas Frank bør ikke fyres (Foto: Gregers Tycho)

Brøndby tabte i aftes 2-4 ude mod SønderjyskE og er ude af DBU Pokalen. Dermed glippede et af forårets store mål og efter nederlag og uafgjort i de to første kampe i Superligaen ligger bronzen også langt væk.

Det har gjort sædet varmt under træner Thomas Frank, men TV3 SPORTs ekspert Poul Hansen, der kommenterede kampen i aftes, mener ikke, at en fyring er løsningen.

- De er nødt til at spille foråret færdig, og så må de evaluere på, om de nåede målet om top-3 og Europa, siger Hansen til Ekstra Bladet.

Se alle seks mål fra Brøndbys fiasko i Haderslev:

- Jeg ser mange gode momenter i deres spil, men de skal bare spille godt i 80 minutter i stedet for 35 minutter, så vinder de mange kampe. Jeg ser det slet ikke et som et hold i opløsning, siger Hansen.

Poul Hansen peger på, at Brøndby spillede en god kamp i Aalborg og også fightede flot mod FC Midtjylland senest.

- Men jeg synes, at de blev bombet tilbage i går. Det ligner ikke et tophold, for der er for store udsving. De har et hold på vej, men jeg ved ikke, om de i Brøndby synes, at det er ok med et hold, der topper om to år. Det er nok nemmere i SønderjyskE, siger Hansen.

Kan du se nogen udvikling i spillet, efter Thomas Frank er kommet til?

- Ja, det synes jeg. Brøndby er gode på bolden og har gode åbninger og kombinationer og står højt med forsvaret. De spiller en moderne form med wings, og når de styrer kampen, så styrer de rigtig meget. Jeg kan sagtens se, at holdet har flyttet sig, siger Hansen.

Poul Hansen freder Thomas Frank, der gør et godt trænerarbejde (Foto: Gregers Tycho)
Poul Hansen freder Thomas Frank, der gør et godt trænerarbejde (Foto: Gregers Tycho)
 

Poul Hansen freder fuldstændig Thomas Frank.

- Jeg ser mange gode ting i hans trænerarbejde. De tør andet end at spille possession, og de forsvarer sig hårdhændet. I perioder ser det satme godt ud, men det er over for kort tid, siger Hansen.

- Og det er jo tid, der gør det. Jo flere træninger, jo bedre, men du har bare ikke tiden i topfodbold, og så er du nødt til at købe, siger Hansen, der heller ikke mener, at der er spillere i truppen, som Frank bør benytte mere eller mindre.

Brøndbys løsning
Spørgsmålet er, hvad løsningen så er, når det ikke er at fyre Thomas Frank. Poul Hansen mener ikke, at Brøndby har de rigtige spillere.

- Nej, det har de ikke. Der mangler stadig spillere, der tager fra, når det brænder på. De rutinerede skal trække for stort et læs, siger Hansen.

Efter ny nedtur: Brøndby bakker op om træner

Eksperten peger på, at der er for meget talent og for lidt kvalitet, når for eksempel en spiller som Daniel Agger ikke er med. Og det selvom det netop var rutinerede folk som Martin Albrechtsen og Martin Ørnskov, der blev rykket ned i forsvaret i går.

- Albrechtsen og Ørnskov spiller jo fint hver for sig, men det skal være spillere oppe på et niveau, hvor de kan bære mere end dem selv. Da Silva, Dumic, Nørgaard, Hjulsager, Phiri skal holdes oppe, når det ikke går så godt, siger Hansen.

- De skal have et par spillere mere. Ved siden af Kahlenberg skal de have en midtbanespiller, der har den power, der skal til, siger Hansen.

TV: Kæmpe drama da Brøndby blev sendt ud

- De er nødt til at have forstærkninger. Og hvis Pukki forsvinder, så skal de have en dygtig mere oppe foran.  De er jo ikke farlige. Når SønderjyskE nærmede sig feltet, så fornemmede man en chance, mens Brøndby var afhængige af at skabe noget genialt, siger Hansen.

- De scorer alt for lidt, og de er nødt til at være en større trussel. De skal have en ny i stedet for Elmander, og så kan han spille bag ved angriberen. Med Elmander alene i front, der bliver det ikke farligt. I går satte SønderjyskE et langt større tryk i feltet, siger Hansen.

Johan Elmander scorede godt nok mod SønderjyskE, men Poul Hansen mener ikke, at han er farlig nok som frontangriber (Foto: Gregers Tycho)
Johan Elmander scorede godt nok mod SønderjyskE, men Poul Hansen mener ikke, at han er farlig nok som frontangriber (Foto: Gregers Tycho)
 

Skulle Brøndby gå imod Poul Hansens råd og fyre Thomas Frank, så er der ikke umiddelbart nogen naturlig afløser.

- Nej, det kan jeg ikke se. Jeg tror ikke, at en træner som Kasper Hjulmand vil træde til midt i en sæson, siger Hansen.

- Og uanset, hvem der er ledige, så vil jeg mene, at Brøndby først skal sætte sig ned og evaluere, når sæsonen er overstået. Så kan det være, at man ikke nåede målet om top-3 og succes i pokalen, og gør man ikke det, så vil en hver træner være i fare, siger Hansen.

TV: End ikke José Mourinho kan gøre Brøndby til mestre:

Men taber Brøndby i weekenden, så kan det jo næsten være en realitet, at de ikke når top-3?

- Det er rigtigt. Hvis der var pres på inden pokalkampen, så er presset maksimalt i weekenden, for Brøndby skal nok være heldige for at nå top-3, hvis de andre hold stikker fra dem i weekenden, siger Hansen.

Taber Brøndby til FCK søndag og er uheldige med de øvrige resultater, så kan man ryge ned som nummer seks og have ni point op til Randers, ti point op til FCK og 19 point op til FC Midtjylland, mens 10. pladsen også kan rykke nærmere. Lige nu er der kun seks point ned til OB, som venter i kampen efter FCK.

Thomas Frank var en skuffet mand efter exit'en fra DBU Pokalen: