'God idé, Brøndby - men også risikabelt'

Peter Kjær forstår Brøndbys eksperiment med Frederik Rønnow som markspiller, men det var også risikabelt

Det var en god idé med Frederik Rønnow som markspiller i en testkamp, men det var ikke uden risiko, vurderer Peter Kjær. Foto: Tariq Mikkel Khan
Det var en god idé med Frederik Rønnow som markspiller i en testkamp, men det var ikke uden risiko, vurderer Peter Kjær. Foto: Tariq Mikkel Khan

Det skabte en del opmærksomhed, da Brøndby i søndagens træningskamp mod Roskilde KFUM fra Danmarkssserien valgte at give landsholdskeeper Frederik Rønnow 20-25 minutter som markspiller i forsvaret.

Sådan noget gjorde man ikke, da TV3 Sport-eksperten Peter Kjær var målmand i 90'erne og 00'erne.

- Jeg ville gerne, men jeg fik kun lov under træningen. Det her var var under kamp, og det er jo en sjov tankegang, siger Kjær til Ekstra Bladet.

Se flere billeder af landsholdsmålmanden som markspiller for Brøndby i bunden af artiklen

- Overordnet set er det en rigtig god idé, at måmanden deltager meget i markspillet i forbindelse med opvarmning og småspil, for det er helt afgørende for den måde, fodbold spilles på i dag, så hvad Brøndby gør, det giver god mening, siger Kjær.

- Jo bedre fodboldspiller du er, jo bedre kan du læse spillet, og så kan du være på forkant med afleveringerne, siger Kjær.

Den tidligere topmålmand mener dog ikke, at Brøndbys stunt var helt ufarligt.

- Der er jo en risiko forbundet med, at han pludselig skal lave nogle andre løb og pludselig skal ud og sprinte. Det kan også ske noget med hans ankler på en vinterbane, og der kan være flere ting, han ikke lige er vant til, siger Kjær.

Se også: Målmanden røg i marken da Brøndby bankede seriehold

Se også: Brøndby-træner gør status: Som en skulptur lavet af træ

Frederik Rønnow i målmandstrøjen. Foto: Lars Poulsen
Frederik Rønnow i målmandstrøjen. Foto: Lars Poulsen
 

Tyske Hany Mukhtar har haft stor succes det første halve år i Brøndby. Foto: Polfoto Sport og Spil Det dufter af sølv: Sådan mærker man Mukhtar-effekten i Brøndby

 

Kjær tror dog ikke, at Brøndby har fået alt det ud af eksperimentet, som de gerne vil opnå.

- Jeg kan jo læse mig til, at de gerne vil give spillerne en bedre forståelse af andre positioner, og der kræver det nok mere tilvænning end 25 minutter, siger Kjær.

Men har Frederik Rønnow egentlig behov for at blive bedre med fødderne?

- Ja, det har alle målmænd - selv de bedste. Manuel Neuer skal også blive bedre, og hvis du ser United-Liverpool i går, så er målmændene nok i hver deres ende af skalaen. De Gea var jo næsten en halv markspiller og slog flere lange afleveringer til Zlatan, siger Kjær om søndagens 1-1-kamp.

Onde tunger kunne kritisere Brøndby for at træde lidt på modstanderen ved overlegent at bruge en målmand i marken, men sådan ser Kjær det ikke.

- Nej, sådan er det bare at være en stor klub. Det tror jeg slet ikke har været Brøndbys intention, siger Kjær.

Det var en god idé med Frederik Rønnow som markspiller i en testkamp, men det var ikke uden risiko, vurderer Peter Kjær. Foto: Tariq Mikkel Khan
Det var en god idé med Frederik Rønnow som markspiller i en testkamp, men det var ikke uden risiko, vurderer Peter Kjær. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Rønnow selv har efterfølgende fortalt, at det var 'totalt forvirrende' at være forsvarsspiller, og at han 'løb rundt som en høne uden hoved'. Kjær forventer da heller ikke, at Brøndbys forsøg danner skole og bliver en trend. Selv kunne han dog godt have forestillet sig at være sendt i kamp som markspiller.

- Ja, det kunne jeg jo godt, men så skulle det have været som angriber og ikke som forsvarsspiller, griner Kjær, der har været kastet frem i de sidste sekunder af en kamp i jagten på mål.

- Jeg ville bare frem og heade den ind. Man bilder jo sig selv ind, at man er meget bedre end dem foran en, og det kom jeg også til at sige, og måske har Rønnow også tænkt det. Det tror jeg er en typisk målmandsreaktion, men man finder jo ud af, at det ikke er så nemt, siger Kjær.

Se tv-klip med Rønnow i marken i tv-afspilleren over artiklen

Brøndby har i vinterpausen hentet den norsk-ghanesiske målmand Adam Larsen Kwarasey på en fire-årig kontrakt, så det må forventes, at Frederik Rønnow skifter til udlandet inden for en overskuelig fremtid. Mod Roskilde KFUM var den nye målmand dog ude med en skade, og i stedet vogtede U19-keeper Jacob Prytz Larsen målet, mens Rønnow var i aktion i marken i kampen, der blev vundet 7-0.

Se fantastisk Rønnow-redning fra juli:

Se også: To profiler hænger i tynd Brøndby-tråd

Se også: Brøndby-keeper mistede næsten fingeren: Karrieren i fare

Se også: Det store overblik: Sådan står din Superliga-klub

Sådan så det ud, da landsholdsspilleren var markspiller:

 

Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma satte ild i Superligaen. Foto: Claus bonnerup og Thomas Wilmann Sport og Spil Her er Superligaens 100 største spillere - nogensinde

Randers' giftige, svenske angriber Mikael Ishak (i midten) er et af de varmeste transferemner, der kan skifte klub til sommer - helt gratis. Også Brøndbys Christian Nørgaard (t.v.) kan nu frit forhandle kontrakt med andre klubber. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil Her er Superliga-profilerne som kan smutte gratis

Der er stor forskel på, hvad de danske landsholdsspillere tjener i deres klubber. Lønningsniveauet ligger på alt fra 30 mio. kr. om året netto til 1,8 mio. kr. om året brutto. Foto: All Over Press Sport og Spil Rigmænd og fattigrøvene: Alle landsholdsspillernes løn afsløret

34 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere