Gør klar til Sisto-salg: Stortalent skal afløse Pione

Australske Awer Mabil er købt direkte til startopstillingen, og imponerede forleden i en testkamp mod Manchester City

Pione Sisto åbnede sæsonen med to flotte scoringer for FCM og det er et spørgsmål om tid, før han er solgt (Foto: Anita Graversen)
Pione Sisto åbnede sæsonen med to flotte scoringer for FCM og det er et spørgsmål om tid, før han er solgt (Foto: Anita Graversen)

Pione Sisto er Superligaens hotteste transferobjekt og har længe været jagtet af adskillige europæiske storklubber.

U21 landsholdsprofilen åbnede da også denne sæson på bedste vis med to kasser i mestrenes premieresejr på 2-0 over Viborg i lørdags. Endnu engang for øjnene af scouts fra storklubber.

På ledelsesgangen i FC Midtjylland forventer man også et salg, og er derfor godt i gang med at gardere sig, nu hvor man også har solgt Sylvester Igboun til Rusland.

Jess Thorup råder snart over en talentfuld sudanesisk kantspiller. (Foto: Anita Graversen/Polfoto) FC Midtjylland FCM sikrer teenager foran storklubber

Det viser FCMs næste indkøb med al tydelighed. Torsdag skal den 19-årige kantspiller Awer Mabil til lægetjek i Ikast med sigte på at underskrive en lang kontrakt med de danske mestre.

Det kunne ligne en udviklingsspiller på papiret, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger har man høje forventninger til Mabil, som ligner et transferscoop.

Større europæiske klubber som Ajax, Sporting Lissabon og Anderlecht var alle tre også i dialog med den australske klub Adelaide United, men det var løfterne om spilletid og FCMs plan, der fik Mabil til at vælge de danske mestre foran de større navne.

TV: Selvfølgelig scorede Pione Sisto i FCMs sæsonpremiere mod Viborg. Se de flotte målAustralske medier skrev om en rekordtransfer i Australien over 6 mio. kr., men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er prisen i omegnen af 2,7 mio. kr.

Forleden var Mabil i aktion i en træningskamp mod Manchester City, hvor han ifølge flere engelske journalister, Ekstra Bladet har talt med, gjorde det fremragende.

Kampen blev spillet for lukkede døre, men blandt de oplysninger fra kampens forløb var, at den kommende FCM-spiller imponerede.

Pione Sisto blev matchvinder med to mål i FCM's sæsonpremiere mod lokalrivalerne Viborg. (Foto: Anita Graversen) FC Midtjylland Kan de holde på ham?! Sisto lynede i premieren

Den franske landsholdsback Gäel Clichy havde i hvert fald store problemer med med kantspilleren, der i spillestil minder meget om Pione Sisto.

Derudover er han også fra Sydsudan som Pione Sisto.

Det store spørgsmål i den anden ende er så, hvor Pione Sisto havner henne, før transfervinduet smækker i på sidste dag af august?

Det var Sisto selv, der valgte at takke nej til Ajax for et par uger siden, hvor FCM og Ajax ellers kunne have lukket en stor aftale.

Erik Sviatchenko er glad, hvis han bliver - og glad, hvis han får muligheden for en passende udfordring i udlandet. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-profil: Vil ikke af sted for enhver pris

Ajax forsøgte efterfølgende flere gange at overtale Pione Sisto, men svaret forblev det samme, hvorefter den hollandske storklub nu har droppet planerne om FCM-spilleren.

Den portugisiske storklub FC Porto er stadig inde i billedet samt andre klubber fra Europas største ligaer, men når transfersummen er i den størrelsesorden omkring de 45-50 mio. kr., så kan det muligvis blive sidst i transfervinduet, at en handel bliver lukket.

FCMs sportsdirektør Claus Steinlein gentager sig selv hele tiden på Pione Sisto, når han bliver spurgt af journalister stort set dagligt om nyt på profilen.

- Vi har fokus på Champions League-kvalifikationen, hvor han er en vigtig brik, og der skal virkelig komme noget helt ekstraordinært, hvis vi skal slippe Pione. Det er i hvert fald ikke et krav, at han bliver solgt nu, siger Steinlein.

Ingen i FC Midtjylland vil dog endnu kommentere på købet af australske Awer Mabil, der nok først bliver officiel på torsdag eller senest fredag.

TV: FCM spiller tirsdag aften returkamp i Champions League-kvalifikationen mod Lincoln fra Gibraltar. Se højdepunkterne fra den første kamp

30 kommentarer
Vis kommentarer