Grim skade og van der Vaart-debut i derby

FC Midtjylland gav debut til Rafael van der Vaart i det midtjyske brag mod Viborg, hvor Oliver Thychosen blev slemt skadet i starten

Rafael van der Vaart fik Superliga-debut for FCM. Foto: Ernst van Norde
Rafael van der Vaart fik Superliga-debut for FCM. Foto: Ernst van Norde

Kampen om Midtjylland endte uforløst efter en kamp, der nok mest blive husket for den knæskade, som sendte hårdt prøvede Oliver Thychosen ud efter bare to minutter.

Thychosen faldt om efter en duel ved sidelinjen med FC Midtjyllands unge Rasmus Nissen, der dog ikke rørte den uheldige Viborg-spiller.

Oliver Thychosen modtog længe behandling i sit beskadigede knæ og alt omkring måden skaden opstod rejser frygt for en langvarig korsbåndsskade.

Det tidlige uheld tændte Viborg-spillerne, der længe lignede den mest sandsynlige vinder.

Og går FC Midtjylland og har lidt tømmermænd oven på afskeden med  Europa League, så viste kampen i Viborg, at Jess Thorup i dén grad er  brug for tid på træningsbanen for at få spillestilen finpudset.

Ulvene virkede atter uden den store opfindsomhed i det etablerede angrebsspil. Under normale omstændigheder ville det være rimeligt at have en vis tolerance med, at ulvene efter torsdagens kamp i Ankara manglede fysisk overskud.

Lokalbraget i Viborg manglede imidlertid ikke ulve-power til sidst. Bronzevinderne sluttede klart bedst. Men  i kampens lange mellemstykke styrede Viborg løjerne og skabte de største chancer.

Se også: Yderst uheldig: Her får Viborg-stjerne alvorlig skade

Der var action i braget mellem FCM og Viborg. Foto: Ernst van Norde
Der var action i braget mellem FCM og Viborg. Foto: Ernst van Norde
 

Jonas Kamper blev på en kontra spillet helt fri i slutfasen af første halvleg. Viborg-kanten med det giftige skud skulle bare ramme målet, men ramte nærmest bolden for rent, og den fløj forbi målrammen.

Og midtvejs i anden halvleg måtte unge Kristian Dirks Riis hive en perfekt timet tackling frem, da Jonas  Kamper var spillet helt fri. Riis havde afløst Patrick Banggaard der måtte udgå med et blåt øje i starten af anden halvleg efter en nærkamp med George Fochive. Hårde tider for Banggaard der sidste weekend fik smadret næsen.

Viborg gik til FC Midtjylland – og de fik lov til det af dommer Dennis Mogensen.

Og derfor havde FC Midtjylland svært ved at finde rytmen.

Og realiteterne er, at mestrenes spil har haltet i lang tid. Holdet har ikke vundet siden kalenderbladet blev vendt til august – og samtlige mål scoret i perioden er faldet efter dødbolde.

FC Midtjylland var afhængige af individuelle initiativer fra Rilwan Hassan og Mikkel Duelund, når der skulle ske noget offensivt. Og de to forsvandt ud af kampen efter pausen.

Der kom Rafael van der Vaart til gengæld på banen til sin Superliga –debut og hollænderen kunne have fået en drømmedebut, da han fik et åbent skud med kort tid igen. Men Vaart-fødderne afsluttede svagt.

Og dermed endte det som det startede

Van der Vaart bliver skiftet ind til Superliga-debut. Foto: Ernst van Norde
Van der Vaart bliver skiftet ind til Superliga-debut. Foto: Ernst van Norde
 

Rafael van der Vaart fik Superliga-debut for FCM. Foto: Ernst van Norde
Rafael van der Vaart fik Superliga-debut for FCM. Foto: Ernst van Norde

Her misser van der Vaart matchvinder-rollen i debut:
Van Der Vaart misser matchvinder-rolle i debut: Brænder kæmpe chancer

Se også: Holdkammerater samlede ind: Nu kan kræftramt kæreste komme hjem

Se også: Fodbold-profils kæreste ramt af akut leukæmi: Så alvorligt er det

Se også: Fed af frikadeller og souffle: Nu er han på vej til FCM

Irati Aizpuru Berg-Jensen og Oliver Thychosen har været sammen i fire år. De er begge 23 år gamle. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Fortæller for første gang: Stortalentets kæreste i kræftmareridt

Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen