Grim skade og van der Vaart-debut i derby

FC Midtjylland gav debut til Rafael van der Vaart i det midtjyske brag mod Viborg, hvor Oliver Thychosen blev slemt skadet i starten

Kampen om Midtjylland endte uforløst efter en kamp, der nok mest blive husket for den knæskade, som sendte hårdt prøvede Oliver Thychosen ud efter bare to minutter.

Thychosen faldt om efter en duel ved sidelinjen med FC Midtjyllands unge Rasmus Nissen, der dog ikke rørte den uheldige Viborg-spiller.

Oliver Thychosen modtog længe behandling i sit beskadigede knæ og alt omkring måden skaden opstod rejser frygt for en langvarig korsbåndsskade.

Det tidlige uheld tændte Viborg-spillerne, der længe lignede den mest sandsynlige vinder.

Og går FC Midtjylland og har lidt tømmermænd oven på afskeden med  Europa League, så viste kampen i Viborg, at Jess Thorup i dén grad er  brug for tid på træningsbanen for at få spillestilen finpudset.

Ulvene virkede atter uden den store opfindsomhed i det etablerede angrebsspil. Under normale omstændigheder ville det være rimeligt at have en vis tolerance med, at ulvene efter torsdagens kamp i Ankara manglede fysisk overskud.

Lokalbraget i Viborg manglede imidlertid ikke ulve-power til sidst. Bronzevinderne sluttede klart bedst. Men  i kampens lange mellemstykke styrede Viborg løjerne og skabte de største chancer.

Yderst uheldig: Her får Viborg-stjerne alvorlig skade

56749822.jpg 

Jonas Kamper blev på en kontra spillet helt fri i slutfasen af første halvleg. Viborg-kanten med det giftige skud skulle bare ramme målet, men ramte nærmest bolden for rent, og den fløj forbi målrammen.

Og midtvejs i anden halvleg måtte unge Kristian Dirks Riis hive en perfekt timet tackling frem, da Jonas  Kamper var spillet helt fri. Riis havde afløst Patrick Banggaard der måtte udgå med et blåt øje i starten af anden halvleg efter en nærkamp med George Fochive. Hårde tider for Banggaard der sidste weekend fik smadret næsen.

Viborg gik til FC Midtjylland – og de fik lov til det af dommer Dennis Mogensen.

Og derfor havde FC Midtjylland svært ved at finde rytmen.

Og realiteterne er, at mestrenes spil har haltet i lang tid. Holdet har ikke vundet siden kalenderbladet blev vendt til august – og samtlige mål scoret i perioden er faldet efter dødbolde.

FC Midtjylland var afhængige af individuelle initiativer fra Rilwan Hassan og Mikkel Duelund, når der skulle ske noget offensivt. Og de to forsvandt ud af kampen efter pausen.

Der kom Rafael van der Vaart til gengæld på banen til sin Superliga –debut og hollænderen kunne have fået en drømmedebut, da han fik et åbent skud med kort tid igen. Men Vaart-fødderne afsluttede svagt.

Og dermed endte det som det startede

56750006.jpg 

56750162.jpg

Her misser van der Vaart matchvinder-rollen i debut:

Holdkammerater samlede ind: Nu kan kræftramt kæreste komme hjem

Fodbold-profils kæreste ramt af akut leukæmi: Så alvorligt er det

Fed af frikadeller og souffle: Nu er han på vej til FCM

Fortæller for første gang: Stortalentets kæreste i kræftmareridt