Grim skade stjæler opmærksomhed i flot comeback

Lyngbys David Boysen fik hjernerystelse lørdag mod SønderjyskE, hvor holdet fra det nordlige København reddede point til sidst

Lyngby sikrede sent point mod SønderjyskE, men stjernen udgik med hjernerystelse og var helt væk. Foto: Jens Dresling
Lyngby sikrede sent point mod SønderjyskE, men stjernen udgik med hjernerystelse og var helt væk. Foto: Jens Dresling

12. aug 16:00 Lyngby - SønderjyskE

SuperligaenStadion: Lyngby Stadion, Danmark Dommer: Jens Grabski Maae
Lyngby
1
1
Slut
SønderjyskE

Der var gode og dårlige nyheder for Lyngby lørdag eftermiddag i Superligaen. Den gode først; de tabte ikke, da SønderjyskE var på besøg. Inden da havde de ellers tabt tre af de fire forrige kampe i sæsonen – og lukket 14 kasser ind.

Nu til den dårlige nyhed. Det offensive es David Boysen blev skadet med en halv time igen, hvor han røg med hovedet ned i græsset og fik en kraftig hjernerystelse.

Heldigvis for Boysen og Lyngby kunne de glæde sig over 1-1 efter en sen, sen udligning på et flot spark fra distancen af den indskiftede debutant Gustav Marcussen.

Indskiftet Lyngby-spiller scorede til sidst. Foto: Jens Dresling
Indskiftet Lyngby-spiller scorede til sidst. Foto: Jens Dresling
 

Angreb over kanterne
Begge hold blæste til angreb meget over kanterne i kampens begyndelse. Langsomt trak både Lyngby og og SønderjyskE sig tilbage og så hinanden an. Det betød, at der kom få chancer. Alligevel var der lidt.

Efter små ti minutters spil kom det første, ja, skal vi kalde det ’forsøg’, da Christian ’Greko’ Jakobsen sendte Mikael Uhre i dybden. Men Uhres afslutning var ikke yderlig eller hård nok.

Uhres fortsatte ufortrødent
Begge hold forsøgte at presse højt, så de ikke kunne forhindre hinanden i at ryge af sted i kontraangreb.

Få minutter senere blev han igen spillet fri ved kanten af feltet. Og igen af ’Greko’. Men Uhrres afslutning manglede nok en gang skarphed og sad lige på Mikkel Andersen.

Uhre havde minsandten også kampens tredje mulighed. Om end en lille af slagsen. Efter 25 minutters spil drev han bolden tværs over banen og afsluttede fra kanten af feltet. Men der var slet ikke nok fart på afslutningen, som let blev reddet.

Påpasselige og kompakte
Både hjemme-og udeholdet havde svært ved at finde hullerne i hinandens oste. Det skyldtes primært god opbakning i presspillet og to kompakte midtbaner, som ikke satsede særligt meget.

Allerede i begyndelsen af anden halvleg var der mere gang i den, end der havde været i hele første. Efter en dødbold afsluttede Mikael Uhre fra tæt hold, men hans forsøg blev reddet på stregen af Lyngbys Thomas Sørensen, som generelt stod i vejen for meget.

Lyngby fes fortsat op og ned af kanterne og slog indlæg. Alt var fortsat ikke lige skarpt. Men efter 55 minutters spil slog Casper Højer Nielsen et missil ind i panden på Jesper Christjansen, kunne have scoret, men headede i ryggen på en SønderjyskE-spiller.

Boysen grimme skade
SønderjyskEs Troels Kløve havde muligheden for at rette op på en anonym indsats ved at score, da han blev sendt i dybden et kvarter inde i anden halvleg. Men hans træk blev for, og så kunne Mikkel Andersen i målet blokere.

Sådan så det ud, da SønderjyskE scorede. Foto: Jens Dresling
Sådan så det ud, da SønderjyskE scorede. Foto: Jens Dresling
 

Senere svarede David Boysen igen med en afslutning fra spids vinkel. Den gik dog i sidenettet. Uheldigvis for Boysen røg han med hovedet direkte ned i græsset efter sit forsøg. Det betød, at uheldige Boysen måtte lade sig udskifte med det, der desværre skulle vise sig at være en kraftig hjernerystelse.

Reddet af debutant
Lyngby ville klart mest det sidste kvarter og forsøgte sig med flere afslutninger fra kanten af feltet. Blandt andet havde Bror Blume et flot spark mod fjerneste stolpe, men SønderjyskEs Sebastian Mielitz kom flot ned og parerede ud til siden.

Selvom Lyngby ville mest var det alligevel SønderjyskE, som kunne score først. Med ti minutter igen dukkede midterforsvareren Kees Luijckx op og headede bolden i mål efter et indkast. Det var hollænderens anden scoring i sæsonen.

Så lignede det nok en gang en Lyngby-bet. Men nej. Med fire minutter igen dukkede den unge indskifter og debutant Gustav Marcussen op og klappede bolden i kassen fra 25 meter. Smuk kasse, som reddede det blot fjerde point hjem i sæsonen til nordsjællænderne.

To sekunder før slutfløjt reddede Mikkel Andersen en friløber for Lyngby.

Ulrik Balling hænger skrigende i luften efter et spark af Viborgs Carsten Dethlefsen. Viborg-spillerne huskes som en af de hårdeste hunde i Superligaens historie. Foto: Viggo Landau Sport og Spil Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

Se også: Se målene: Oprykkerne ydmyget på nyt stadion

Se også: Brøndby belastet af fortiden: Slår man FCK, er man guldfavorit

Se også: FCK-stjerne får comeback - ny spiller ude

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen