Guld forude: Her er tallene, der er guf for Brøndby-fans

Tal viser, at Brøndby står bedst i mesterskabskampen mod de andre hold i mesterskabsspillet, mens det ser knapt så godt ud for Lyngby og FC Helsingør i puljespillet

Guld forude: Her er tallene, der er guf for Brøndby-fans

Hvorfor er Brøndby så gode? Det diskuterer studiet her

Hvis statistikken holder, så vinder Brøndby mesterskabet.

Det viser seneste tal fra bettingexpert, der viser, hvordan de seks hold i gruppespillet har klaret det i den interne kamp hidtil i sæsonen.

Og det er rarest læsning for dem med et blå/gult hjerte.

Brøndby har fået 21 point i 10 kampe mod de fem andre modstandere i mesterskabsspillet. Men i tæt kamp med de to andre hold på medaljepladsen. Det er to point flere end FC Midtjylland på andenpladsen og tre point flere end FC Nordsjælland på tredjepladsen.

Det billede forventer Superliga-ekspert hos TV3 Sport Poul Hansen også fortsætter sæsonen ud.

- Jeg tror, at det bliver meget tæt i toppen, men jeg tror også, at Brøndby har en lille fordel, da FC Midtjylland er blevet lidt svækket. Det bliver afgørende, om FC Midtjylland kommer til at vinde opgørene mod de andre hold end Brøndby og ikke kommer til at spille uafgjorte kampe. Der ser det ud til, at Brøndby har lidt mere at komme med offensivt, siger Poul Hansen til Ekstra Bladet.

Selvom FC København sluttede grundspillet af med fem sejre i træk, så taler statistikken ikke for københavnerne i det afgørende slutspil. Ifølge statistikken har AaB og FC København fået lige mange point mod de andre hold i mesterskabsspillet. En bedre målscore gør, at aalborgenserne indtager fjerdepladsen i den interne statistik.

Poul Hansen tror dog, at FC København kommer stærkt igen i slutspillet.

- FC København er meget længere nu, end da det så værst ud. Jeg ser dem helt klart få et meget højere pointgennemsnit, måske endda det de laver lige nu med to point i snit, siger han.

AC Horsens indtager sjettepladsen i den interne statistik med seks point i ti kampe.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den interne statistik
Den interne statistik

AGF vinder Pulje 1
I puljespillet ser det ganske lyst ud for AGF og SønderjyskE, hvis statistikken holder.

Aarhusianerne har sikret sig 13 point i seks kampe mod de resterende hold i i Pulje 1 (Hobro, Silkeborg og FC Helsingør). Tre point efter følger Hobro med 10 point, mens Silkeborg tager sig af tredjepladsen i gruppen. Helsingør indtager sidstepladsen med fire point.

Fodboldeksperten tror også, at AGF står stærkest i de afgørende kampe.

- Jeg tror, at AGF bliver bedst i gruppen, da jeg synes, at holdet er bedst lige nu. Det bliver utrolig tæt mellem Hobro og Silkeborg. Selvom Silkeborg har mistet Robert Skov, som betød utroligt meget, synes jeg, at de ser stærke ud specielt på hjemmebane. Det bliver dog tæt, siger fodboldeksperten.

I den aktuelle stilling fører Hobro foran AGF, Silkeborg og FC Helsingør i Pulje 1.

Tæt kamp i bunden
I Pulje 2 fører SønderjyskE den interne kamp mod Randers, OB og Lyngby. Sønderjyderne har 12 point efter seks kampe, og det er fire point flere end både Randers og OB. Helt skidt ser det ud for Lyngby, der blot har fået tre point med de andre hold i gruppen.

- Jeg tror, at SønderjyskE tager førstepladsen, da de er gode i de afgørende kampe. Skuffelsen over ikke at være i top seks må nok stadig sidde i OB, og nedrykningsspillet er langt fra deres målsætning. SønderjyskE er et realistisk sted, og jeg tror derfor, at de har noget ekstra i hver kamp, siger han.

Selvom statistikken taler til Randers' fordel, så tror Hansen, at kampen om sidstepladsen i Pulje 2 bliver mellem Lyngby og Randers, og her er det små ting, som kommer til at afgøre det.

- Med afsæt i den sidste kamp synes jeg, at Randers ser bedre ud. Inden den kamp så det ikke så godt ud, men hvis Baskhim Kadrii brillierer i de sidste kampe, så kan han være afgørende for dem. Lyngby har svært ved at score, og det er et kæmpe problem, forklarer Poul Hansen.

Superliga-klub skriver kontrakt med legendes nevø

Godt nyt, Brøndby: Zornigers drømmespiller kan hentes gratis

Tidligere Brøndby-spiller var ludoman: Kørte påvirket rundt for at hæve penge