Guldduft i Parken: FCK klasser bedre end Brøndby

FC København vandt sikkert 2-0 mod Brøndby foran 29.178 tilskuere i Parken og fører nu Superligaen med ni point med otte runder tilbage

FC København var overlegne i store dele af opgøret mod Brøndby i Parken. Gæsterne kom sjældent frem til noget, der lignede en chance. (Foto: Lars Poulsen)
FC København var overlegne i store dele af opgøret mod Brøndby i Parken. Gæsterne kom sjældent frem til noget, der lignede en chance. (Foto: Lars Poulsen)

’En sejr mere til byen – en sejr mere til FCK’, sang FCK-fansene, og med nu 15 sejre i 25 kampe tager duften af guld til på Østerbro, hvor det søndag blev til en 2-0-sejr mod Brøndby, der var helt uden fans i Parken.

Nicolai Jørgensen blev den helt store helt med to mål. Med 18 minutter igen sparkede han 2-0-scoringen i nettet efter en kontra, hvor William Kvist stod for den lækre frispilning, og Brøndby appellerede for offside.

På trods af bunkevis af chancer måtte der i første halvleg straffespark til for FCK for at sikre åbningsmålet. Otte minutter før pausen løb backen Johan Larsson klodset landsmanden Ludwig Augustinsson ned i feltet, og Nicolai Jørgensen fintede på sparket fra de 11 meter Frederik Rønnow til den ene side og scorede fladt i den anden.

Forinden var gået en halvleg, hvor FC København havde domineret totalt, og hvor Federico Sandtander i flere omgange var tæt på at bringe løverne i front.

Se Nicolai Jørgensens kolde straffesparksscoring til 1-0:

Efter fire minutter havde angriberen fra Paraguay chancen, da han udnyttede en tøven i Brøndbys midterforsvar og pludselig var helt fri, men Frederik Rønnow kom godt ud af målet og tacklede bolden fra Santander.

Et par minutter senere slap Daniel Agger igen Santander af syne, og igen måtte Rønnow ud og tackle så hårdt, at Mads Toppel startede opvarmningen på sidelinien.

Kasper Kusk havde efter 12 minutters spil løvernes tredje store chance, men helt i højre side af feltet sparkede han forbi det lange hjørne.

I den anden ende var Brøndby en enkelt gange fremme til en chance, men Johan Larssons skud fra kanten af feltet gik et par meter forbi.

FC København var farligst, når de kunne lokke Brøndby lidt frem og spille angriberne fri med små stikninger i dybden. Nicolai Jørgensen afsluttede svagt på Rønnow, da han fik chancen på et kontraangreb.

Mathias 'Zanka' Jørgensen (th.) har ikke tænkt at lave om på sig selv, selv om andre kan have det svært med FCK'erens opførsel (Foto: Lars Poulsen) FC København Zanka giver eks-landsholdsspiller igen: Er ingen gæv, smilende jyde

Efterhånden som halvlegen skred frem kom FCK til knap så mange chancer, men kampen tog i stedet til i intensitet og dueller. Mathias Zanka Jørgensen var højt oppe med en albue mod Teemu Pukki, og Zanka var også indblandet i en duel med Thomas Kahlenberg, hvor der blev hevet så meget i Brøndby-anførerens trøje, at anførerbindet røg af.

I anden halvleg havde både Santander og Nicolai Jørgensen chancen for at bringe FCK foran 2-0, mens Brøndbys først kom bedre ind i kampen omkring en time spillet, men så slog Nicolai Jørgensen altså til på en kontra i den anden ende.

Med sejren er FC København nu ni point foran SønderjyskE på andenpladsen med otte runder igen, men allerede onsdag gælder det Brøndby igen i returkampen i pokalsemifinalen, og denne gang har Brøndby også fans til at råbe og synge i håbet på en sejr.

Var du i Parken søndag og se fodbold? Eller var en ven eller et familiemedlem? 29.178 så FC København baske rivalerne fra Brøndby med 2-0. Du får nu helt unikt muligheden for at se, om du kan finde dig selv eller en du kender med EKSTRAs helt nye spot dig selv feature: Plus Spot dig selv: Var du i Parken til derbyet?

166 kommentarer
Vis kommentarer