Guldet er hjemme: FC Midtjylland er danske mestre

Nullert i Slagelse var nok for FC Midtjylland der sikrede sig mesterskabet

Se FC Midtjyllands træner, Glen Riddersholm, fortælle om guldet. (Video: Lars Poulsen)

SLAGELSE (Ekstra Bladet): FC Midtjylland gjorde som AaB sidste sæson og sikrede sig endegyldigt mesterskabet gennem en 0-0 kamp mod FC Vestsjælland. (Se vinder-interview med Glen Riddersholm over artiklen)

Dermed kan guldjyderne ikke længere indhentes i toppen af Superligaen.

De mest optimistiske forudsigelser inden kickoff gik på 1500 FCM-fans ville tage turen til Harboe Arena. Da det kom til stykket så var der vel knapt 500.

Klaus granlund. (Polfoto) Sport og Spil FCM-koryfæerne: Det er så fortjent!!

Se også: LIVE-TV: FC Midtjylland-fans følger braget

Og de fik helt rammende en kamp, der kun var en brøkdel af den orgasmiske Sisto-drevne kulmination på guldfinalen mod FCK i søndags.

Den sejr havde sikret FC Midtjylland retten til at kunne gøre arbejdet færdigt ved at trille en nullert hjem i Slagelse.

Og lige akkurat sådan blev det. FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm gav karrierens anden Superliga-start til 17-årige Mikkel Duelund. Og Kristoffer Olsson var for første gang efter sit benbrud var blandt de første 11.

De to nye var sammen med Jakob Poulsen vel de eneste på det nye mesterhold, der overhovedet forsøgte andet end at få minutterne til at gå.

Det blev en tæt kamp i Slagelse, og ingen af holdene fik scoret (Foto: Lars Poulsen)
Det blev en tæt kamp i Slagelse, og ingen af holdene fik scoret (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Færdige i Aarhus: Fire spillere forlader AGF

Og det betød faktisk ,at FC Vestsjælland før pausen havde de to bedste forsøg. Peter Nymann huggede snært forbi efter en halv time, og kort efter forsøgte Eggert Jonsson sig fra 30 meter. Hans projektil sneg sig lige over tværribben.

Det tætteste FC Midtjylland kom i kampen var da anfører Erik Sviatchenko headede et hjørnespark fra Jesper Lauridsen på stolpen kort ind i anden halvleg.

Og selv ikke en indskiftning af landsholdsvarme Pione Sisto kunne ændre på forløbet af en kamp, hvor det der ventede efter slutfløjtet var vigtigere end kampen i sig selv.

Se Ekstra Bladets vinder-interview med Glen Riddersholm over artiklen - og snyd ikke dig selv for FCM-trænerens helt specielle mesterskabs-fotoshoot her:

Ekstra Bladet var til stede på sportsbaren Pitstop i Herning, da slutfløjtet lød og mesterskabet var en realitet. Se hvordan de glade FCM-fans reagerede herunder:

47 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen