Annonce:
Annonce:

Håb om tilskuere snart i Superligaen

- Det er mit håb, at vi i marts kan starte det videnskabelige forsøg, hvor 30.000 bliver testet i forbindelse med fodboldkampe, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen 

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

På trods af, at samfundet stadig er lukket, er der snart et håb om tilskuere på de danske fodboldstadions.

De danske sundhedsmyndigheder har nemlig taget rigtig godt imod det videnskabelige forsøg, som Divisionsforeningen for nylig har præsenteret for dem.

30.000 personer skal testes i forbindelse med publikumsarrangementer i oplevelsesindustrien.

Groft sagt skal alle tilskuere, der er med i forsøget, testes både med kviktesten og PCR-testen på kampdagen. Siden skal de testes igen seks dage senere.

- Sundhedsmyndighederne ser meget positivt på vores projekt. Det er vi glade for og giver håb om, at vi snarest kan få tilskuere på stadion, siger Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

Han uddyber:

- De har stillet os en række tekniske spørgsmål, som vi er i gang med at besvare. Når det er sket, er det vores håb, at vi kan iværksætte forsøget i løbet af marts, uddyber han.

Annonce:

For Divisionsforeningen er det vigtigt snart at få tilskuere tilbage på stadion, fordi klubberne efterhånden er presset økonomisk. Det videnskabelige forsøg kan få betydning for hele oplevelsesindustrien i Danmark.

Viktor Fischer scorede foran et tomt stadion mandag mod SønderjyskE. Måske er der snart lys forude, hvis myndighederne godkender det testforsøg, som der er planer om. Foto: Lars Poulsen.
Viktor Fischer scorede foran et tomt stadion mandag mod SønderjyskE. Måske er der snart lys forude, hvis myndighederne godkender det testforsøg, som der er planer om. Foto: Lars Poulsen.

Finansiering skal på plads
Finansieringen af det videnskabelige forsøg er endnu ikke på plads, men det forventer Claus Thomsen bliver løst, straks når sundhedsmyndighederne har givet grønt lys.

Det handler om et beløb i niveauet 20-25 mio. kr. til at gennemføre projektet, der på sigt kan få enorm betydning for flere tilskuere i hele oplevelsesindustrien i Danmark.

- Hele oplevelsesindustrien har store tab. Det haster med at komme i gang. Når vi har besvaret spørgsmålene, kan vi kun vente på en endelig godkendelse, pointerer Claus Thomsen.

Hvis projektet føres ud i livet, er det meningen, at der fortsat skal være to meter mellem hver tilskuer i Superligaen.

Sådan skal forsøget foregå

Det videnskabelige projekt skal teste 30.000 personer i oplevelesesindustrien. Forsøget ventes at blive opdelt i tre faser, hvor man afventer svar fra fase 1 forsøget før det næste kan iværksættes.

Det skal foregå efter følgende model:

Fase 1:

Tilskuerne skal på kampdage i Superligaen både testes med hurtigtesten (antigentesten med straks svar) og PCR-testen (laboratorietest med svar dagen efter).

Seks dage efter følges op med ny PCR-test for at forhindre, at forsøget ikke har øget smittespredningen.

Det er meningen, at afstandskravet skal være op til to meter som retningslinjerne foreskriver lige nu.

Fase 2:

Her er det tanken, at man i forsøget skal stå op med et reduceret afstandskrav. I denne fase kan også inddrages indendørs-oplevelser, hvor man dog sidder ned. Her taler man indendørs om den såkaldte konferce-model.

Fase 3:

Her er det festivalsmodellen, der skal efterprøves. Det er i situationer, hvor dem, der er med i forsøget, bevæger sig rundt mellem hinanden. Som vi normalt har gjort, inden coronaen ramte os.

Gav tre tvivlsomme i Parken - nu topper han liste

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: