Hård kritik af Superliga-klub: - Dødssyge forklaringer

Stig Tøfting giver ikke meget for Vejle Boldklubs håndtering af den famøse sag om cheftræner Adolfo Sormani

Adolfo Sormani har svært ved at kontrollere sig på sidelinien - og i boksen. Foto: Lars Poulsen
Adolfo Sormani har svært ved at kontrollere sig på sidelinien - og i boksen. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Fem spilledage i skyggen.

Sådan lød straffen til Vejle Boldklubs italienske træner, Adolfo Sormani, der ikke kunne holde nallerne fra telefonen under kampen mod AC Horsens, selvom han havde karantæne.

Den rigtige straf, mener Ekstra Bladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, der til gengæld ikke giver noget som helst for Vejles håndtering af sagen.

Oprykkerne afviste alle beskyldninger til at begynde med, men har efterfølgende taget straffen til efterretning

- Folk i Vejle kan vel ikke med hånden på hjertet sige, at de ikke selv kunne se, at der var et eller andet. Der sidder jo nogen med Sormani oppe i den boks på stadion. De kan jo også se ham med øresneglen og halsedissen, siger Stig Tøfting om målmandstræner Marco Ferrari, der optrådte fuldstændig tildækket på sidelinien.

- Der er nogen, der har vidst, at der foregik et eller andet, siger Stig Tøfting.

Artiklen fortsætter under billedet.

Assistenttræner Morten Bisgaard bortforklarede blandt andet med en historie, om at målmandstræner Marco Ferrari snakkede med et scoutingsystem undervejs i kampen, og at han var fuldstændig tildækket i ansigtet, fordi der havde været en del sygdom i klubben.

- Morten Bisgaard ved jo også godt det her, for han sidder og lytter til ham. Det kan man jo se på vores tv-billeder.

- Det mest komiske er, at de kommer med nogle helt dødssyge forklaringer bagefter om, at de snakker med et scoutingsystem, og jeg ved ikke hvad. I stedet for bare at lægge sig fladt ned og så tage straffen.

- Han stoler ikke på dem
Stig Tøfting har selv en lang karriere bag sig på banen, og han kan ikke se, hvorfor Sormani død og pine måtte være i kontakt med bænken under kampen mod Horsens.

- Jeg forstår det sgu ikke. Man har lagt en taktik, og så må man have tillid til de mennesker, der tager sig af holdet på det tidspunkt. Han stoler jo ikke på dem.

Fodboldens Discliplinærinstans overvejede, om Vejle skulle taberdømmes og fratages de tre point fra 3-1-sejren.

- Jeg kan godt følge tankegangen, men jeg synes, at det er rigeligt straf at fjerne ham derfra. Han kommer jo først tilbage til februar, siger Stig Tøfting, der dog ikke var blevet forarget over en pointstraf.

- Men var man kommet frem til, at man havde fjernet de tre point, så havde jeg ikke stået og sagt, at det var forkert. Men bødestraffen er latterlig. Det kan sgu da være lige meget, siger Stig Tøfting om de 5.000 kroner, som Vejle må punge ud med.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vejle måtte nøjes med at have Giovanni Mazzella på sidelinien i kampen mod Horsens. Adolfo Sormani var henvist til tribunen - uden telefon. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix
Vejle måtte nøjes med at have Giovanni Mazzella på sidelinien i kampen mod Horsens. Adolfo Sormani var henvist til tribunen - uden telefon. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix
 

- Utroværdigt
Det er ikke første gang, at Vejles italienske træner gør sig uheldigt bemærket i Superligaen.

Efter sæsonens første opgør mod Horsens 31. august blev italieneren indberettet for at true angriberen Oliver Drost på livet. Det fik ingen konsekvenser, fordi Fodboldens Disciplinærinstans ikke mente, at der var beviser.

Det mente de til gengæld efter pokalkampen mod Kolding, hvor Sormani blev straffet med en spilledags karantæne for sin opførsel på sidelinien.

- Der har været nogle sager oven i hinanden. Han fremstår da utroværdig. Men det synes jeg nu, de allesammen gør med de udtalelser. Jeg kan godt lide Henrik Tønder og synes, han optræder fint, når han udtaler sig. Men det farver billedet, når de prøver at komme med to forskellige sømandsforklaringer som er helt hen i hegnet, siger Stig Tøfting.

Adolfo Sormanis fem møgsager

Siden ankomsten til Vejle Boldklub har Adolfo Sormani flere gange gjort sig uheldigt bemærket.

15. oktober 2017
Allerede i sin 13. kamp i spidsen for Vejle går det galt for Sormani, der brokker sig til en bortvisning i nederlaget til Esbjerg i 1. division. Italieneren slipper dog for karantæne.

16. marts 2018
Også i nulløsningen mod Skive koger Adolfo Sormani over og bliver bortvist. Denne gang koster det en enkelt spilledags karantæne oveni bortvisningen.

31. august 2018
Han slipper dog billigere fra en påstået trussel mod AC Horsens Oliver Drost. 'Oli, når du kommer til Vejle, slår jeg dig ihjel’, lød det ifølge Horsens-lejren, men Fodboldens Disciplinærinstans kunne ikke finde beviser, og italieneren slap for straf.

31. oktober 2018
To måneder senere er den dog gal igen. Denne gang i pokalkampen mod Kolding, hvor Sormani overfuser en linievogter ad flere omgange. Konsekvensen bliver endnu en dags karantæne.

5. november 2018
Den karantæne udvikler sig bizart, da Sormani bryder reglerne ved at være i kontakt med målmandstræner Marco Ferrari under kampen. Fodboldens Disciplinærinstans svinger sablen og uddeler en historisk hård straf på fem spilledages karantæne.

 

Trods telefonsnyd: Fuld tillid til Vejle-chef

Slap med historisk karantæne: Rivaler ville have Vejle taberdømt

Fra scoop til ydmygende exit: I 20 år har Don Ø og Brian Laudrup ikke hilst på hinanden

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind