Hårdt angreb på konkurrenten: Uden for enhver moral og etik

Forholdet mellem Hobro og Sønderjyske er stadig langt under frysepunktet efter den kontroversielle afslutning på kampen mellem FC Midtjylland og Sønderjyske

Følg Fodbold
Følg Superligaen

Først udlignede Sønderjyske sent i opgøret, men efterfølgende scorede guldbejlerne fra FC Midtjylland et omstridt sejrsmål, som betød, at Sønderjyske dumpede ned på ottendepladsen i grundspillet – og som sidegevinst sikrede sig plads i en nedrykningspulje, hvor risikoen for at ende i nedrykningsplayoff er meget lav.

Ekstra Bladet har kigget Sønderjyskes ’indsats’ efter i slutfasen af opgøret mod FC Midtjylland.

Flere ting falder i øjnene.

Eksempelvis bliver anfører Marc Pedersen indskiftet for Anders Egholm netop som udligningen er faldet. Centerforsvareren Kees Luijckx bliver dirigeret frem i angrebet. Kort tid efter får FC Midtjylland et hjørnespark, hvor Sønderjyske vælger at sende fire spillere mod midterlinjen. Området omkring forreste stolpe bliver stort set ikke markeret.

Da hjørnesparket lander i handsken på Sebastian Mielitz forsømmer Sønderjyske den hurtige igangsætning, som de fire spillere ved midterlinjen gav mulighed for. FC Midtjylland erobrer udsparket og afstemningen i Sønderjyske forsvaret er så ringe, at banens langsomste spiller, Tim Sparv, kan sendes af sted over flanken, hvor han får masser af plads til at slå en pasning mod midten, hvor flere Sønderjyske-spillere – heriblandt helt friske og netop indskiftede Marc Pedersen – ikke formår at skærme Gustav Wikheim forsvarsligt af.

FCM scorede til 2-1 sent i kampen mod Sønderjyske. Foto: Henning Bagger
FCM scorede til 2-1 sent i kampen mod Sønderjyske. Foto: Henning Bagger
 

Nordmanden scorer sejrsmålet. Sønderjyske hævder, at fejlene opstod som en konsekvens af en hård satsning på at hente en sejr.

Satsningen omfattede så også en udskiftning af den kommende Brøndby-angriber Mikael Uhre – og holdets eneste fuldblods-angriber – midt i anden halvleg.

Thomas Thomasberg ønsker ikke at kommentere de enkelte elementer i de døende minutter af Sønderjyskes nederlag.

- Men jeg kan ikke forestille mig, at vi igen i Superligaen ser noget så ekstremt. For os ændrer det ingenting. Jeg er glad for at vi gik på banen i Brøndby for at levere en indsats, som vi til enhver tid kunne stå inde for. Vi bliver snydt for et straffespark, og får Brøndby ikke et mål til sidst, der burde være dømt offside, så havde vi fået uafgjort. Det havde vi været lykkelige for, siger Thomas Thomasberg og tager så den syrlige mine på.

- Heldigvis ender vi ikke med at gøre ting og sager, som strider mod vores værdier. Men der er hold i den runde, der desværre går ting, der strider mod enhver etik og moral.

- Der findes også folk, som man kan stille en million foran, og de vil overveje, om der ikke er en smutvej, så de kan stikke af med pengene uden, det bliver opdaget.

- De faldt for fristelsen, der lå i, at de kunne opnå et markant bedre udgangspunkt i kampen mod nedrykning ved at tabe. Det kunne de ikke stå for, syder Thomas Thomasberg.

- Jeg havde faktisk lovet mig selv, at det skulle være slut med at snakke om det her. For vi får intet ud af det her. Det ændrer intet, at der nu kommer en sag. Vi er stadig i pulje med AGF, Silkeborg og FC Helsingør. Men det her rammer bare bare meget dybt, og det er svært at skyde fra sig, siger Thomas Thomasberg.

Superliga-chok: AaB-boss fyret med øjeblikkelig virkning

En æra slutter: Rekord-mager i AGF stopper karrieren

Her er Superligaens slutprogram: Gulddrøm trues af barske dobbeltmøder

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+