Annonce:
Annonce:

'Han overspiller helt vildt - men jeg forstår ikke DBU'

- Marcondes overspiller helt vildt, men det gør Maxsø til gengæld ikke - den var til rødt kort, mener plæneklipperen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Stig Tøfting er enig – og samtidig lodret uenig med Jens Hjortskov.

Formanden for fodboldens disciplinærinstans siger mandag til Ekstra Bladet, at han ikke kan forestille sig, at der på baggrund af tv-billeder bliver rejst en sag mod Federico Santander efter kampen mod FCN søndag aften i Parken.

- Der er jo to situationer, og jeg er fuldstændig enig med Jens Hjortskov i vurderingen af den, hvor Santander stikker et knæ i ryggen eller balden på Emiliano Marcondes, siger Stig Tøfting.

- Jeg synes ikke, den er så slem, fordi der netop er et hav af tvekampe i feltet ved standarder. Marcondes overspiller også helt vildt – det gør Andreas Maxsø til gengæld ikke, da Santander tidligere i kampen rammer ham i nakken.

Annonce:

- Den episode er i min bog langt værre, fordi det netop er et slag og ikke bare et skub. Et slag er et slag, uanset om det er hårdt eller blødt, og disciplinærinstansen skal vel forholde sig til, hvad dommeren ville have gjort, hvis han havde set det, siger Stig Tøfting.

Plæneklipperen fra Aarhus er ikke i tvivl om, hvad Michael Johansens i givet fald havde gjort: Flået det røde kort op af lommen og sendt Santander på tidlig påskeferie!

- Det skal vel ikke være sådan, at man skal brække næsen på en eller anden for at få rødt kort. Der må være en linje, og jeg har da set mindre forseelser udløse udvisninger, siger Stig Tøfting.

Ekstra Bladets fodbold-ekspert jubler heller ikke over FCK-topscorerens ageren ved det straffespark, han ikke fik lov til at tage. Santander gik mopset rundt, jublede ikke med kammeraterne efter Verbics scoring, men luntede sindigt surmulende rundt for sig selv med ryggen til de andre.

Annonce:

- Det er dårlig stil, ligesom dengang Pusic tog bolden fra Jakob Poulsen. Det er mangel på respekt, og så kan det godt være, han ville score seks kampe i træk, og hvad fanden ved jeg. Jeg kan da godt forstå, han vil have en rekord, men hans opførsel er godt nok ikke specielt befordrende for Benjamin Verbic lige inden, han skal sparke. Hvad nu, hvis han havde brændt, spørger Stig Tøfting retorisk.

Ståle Solbakken var bagefter ude i en voldsom lovprisning af netop Federico Santanders kvaliteter som holdspiller, men trods nordmandens charmerende indføring i netop paraguyanerens jammerlige straffespark-statistik og vægren ved at sparke i Dubai, fjerner det ikke indtrykket af, at der var tale om en overdosis damage control.

- Det er det da! Jeg tror bestemt ikke, Ståle kan li’ det, men det kommer de altså forholdsvis hurtigt over. Den er næsten lukket, inden den blev åbnet, for der er så meget harmoni i den trup, at de sagtens kan tåle lidt ballade. Det er jo ikke første gang, to spillere har diskuteret, hvem der skulle sparke, noterer Stig Tøfting – der selv har en klar tilståelsessag:

Annonce:

- Jeg har da selv stjålet et straffe engang mod Wales på Anfield, hvor det var Peter Schmeichel, der skulle sparke, fordi det blev begået mod Jon Dahl Tomasson. Men jeg tog bolden og sparkede, fordi jeg syntes, det var så langt op for Peter, og han skulle jo nødigt blive forpustet, fortæller en grinende Stig Tøfting.

Århusianeren overlevede mærkværdigt nok. Nok især fordi, han scorede til slutfacit 2-0 i det 90. minut af EM-kvalifikationskampen (9. juni 1999 for feinschmeckere…)

- Hvis jeg havde brændt, havde det nok ikke været så godt, og det var Peter også så venlig at fortælle bagefter, beretter manden, der var i landskampmæssig scoringsrus det år. Samtlige to kasser for A-landsholdet faldt i 1999…

 

TOP:

FC Midtjylland har rejst sig efter en turbulent tid med ikke så mange point og sætter en anden bronze-bejler på plads. Som jeg ser det, bliver det sidste sæt medaljer nu en duel mellem FCM og FCN.

FLOP:

Esbjerg! Så bliver man vist ikke uvenner med nogen – ikke engang i Esbjerg… Det er tankevækkende, hvordan de falder sammen, og når man ikke scorer på de store chancer, de havde mod OB, så skal det blive svært.

Straffes Santander efter svinestreger? Her er svaret fra DBU

Ståle roser Santander: Han er bare latino

FCK-bomber fik skidt hovedrolle i pointdeling

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: