Helenius rykker tættere på AaB-aftale

Angriberen er tæt på at være fri af Aston Villa, og der forhandles med AaB

Nicklas Helenius kan snart være på plads med et permanent skifte tilbage til AaB (Foto: René Schütze)
Nicklas Helenius kan snart være på plads med et permanent skifte tilbage til AaB (Foto: René Schütze)

Nicklas Helenius var mandag formiddag med til første træningspas i silende regn under den nye AaB-træner Lars Søndergaard.

Lejeaftalen med Aston Villa løber frem til slutningen af juni måned, og så er Helenius’ fremtid derefter uvis.

Men der kan faktisk komme en afklaring allerede, før aftalen officielt udløber. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det blot et spørgsmål om tid, før Helenius har fået forhandlet en løsning på plads med Premier League-klubben Aston Villa.

Nicklas Helenius (til højre) kan snart være fri af sin kontrakt med Aston Villa (Foto: Jens Dreisling) Superligaen Kontrakten skal ophæves: Helenius klar til at ofre millioner

Derfor har man også påbegyndt konkrete forhandlinger med AaB. Det bekræfter Nicklas Helenius’ agent Mads Bach Lund.

- Vi har nærmet os med Aston Villa igennem den seneste tid, og nu er vi så langt, at jeg indleder samtaler med andre parter. Der er ingen grund til at skjule, at AaB står først for, men vi skal jo også kunne finde en løsning. Derfor er intet afgjort endnu, forklarer Mads Bach Lund.

Er der også andre klubber i spil end AaB?

- Ja, men nu snakker vi med AaB, da det er helt oplagt for alle parter. Men igen, så handler det jo om, at vi bliver enige, siger Helenius’ agent.

Her er Nickals Bendtner i kamp mod Mönchengladbach, men lørdag aften sad han på bænken i hele kampen, da Wolfsburg blev tyske pokalmestre. Festen gik danskeren ikke glip af. Alt tyder på, at Bendtner skippes af, når transfervinduet åbner. Foto: AP Sport og Spil Exit Bendtner? De står også foran klubskifte

AaBs sportsdirektør Allan Gaarde har haft fokus på kontraktforlængelser med flere af truppens spillere. Han har forlænget med Jacob Blåbjerg, Gilli Sørensen og vekslet en lejeaftale med Thomas Enevoldsen til en to-årig kontrakt.

Derfor arbejder han også på at gøre det samme med Nicklas Helenius.

- Nu har vi fået nogle rigtig vigtige kontraktforlængelser på plads, og så er spørgsmålet, hvad der sker mere. Vi håber at kunne finde en løsning med Nicklas Helenius, og det vil så sige, at en del af den mellemregning er Aston Villa, lyder det fra Allan Gaarde.

- Sælger vi noget for eksempel Nicolaj Thomsen, så er det også vigtigt, at vi erstatter ham. Nicolaj skal have muligheden for at komme videre og udvikle sig yderligere, hvis det rigtige tilbud gør. Det er også en del af vores strategi, at hvis man gør det godt, så kan man godt komme videre, og Nicolaj gør det jo absolut godt på europæisk niveau, hvilket hans plads på U21 landsholdet ved EM også beviser, siger Gaarde.

Thomas Enevoldsen her i aktion mod Esbjerg glæder sig over ny AaB-kontrakt (Foto: René Schütze) Superligaen AaB-profil forlænger: USA-tilbud fristede

AaBs nye træner Lars Søndergaard håber også, at han får lov til at beholde Nicklas Helenius i truppen.

- Jeg har løbende i dialog med Allan (Gaarde) sagt, at jeg gerne ser, at vi bevarer den her trup. vi har nu. Kontinuitet er vigtigt, og jeg synes, det er en trup, der har et stort potentiale. Deriblandt mener jeg også Helenius, som jeg håber, at klubben kan få på plads, siger Søndergaard.

TV: Helenius er giftig foran målet. Husker du hans hattrick på 44 minutter mod Hobro?

 

0 kommentarer
Vis kommentarer