FCK-lasseforskel: Ydmygede Helsingør på 30 minutter

Der var klasseforskel, da mestrene gæstede Helsingør, udnyttede tre fejl og kunne slå automatpiloten til efter 33 minutter

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Det er ikke altid givet, at der vil være klasseforskel, når en nyoprykker møder de regerende mestre. I tilfældet Helsingør mod FCK var den udpræget, og det vidnede slutresultatet på 0-4 til fulde om.

Gæsterne kunne uden at gå op i højeste gear nemt presse opkomlingene til fejl, som de til gengæld også udnyttede skånselsløst til at lukke kampen allerede efter en halv times spil.

Der var ellers linet op til fest med sæson- og stadionrekord og 5.348 tilskuere, men den fusede hurtigt ud.

Allerede en lille time før kampen luftede de små 1.500 medrejsende FCK-fans et af favoritbrølene, da Helsingør kom ud til opvarmningen og blev kategoriseret som ’bonderøve’.

Og stemmerne blev yderligere smurt efter knap syv minutters spil, da Jan Gregus smed en fin, dyb pasning ind i feltet til Pieros Sotiriou, der afviste Søren Henriksen, tog bolden ned med brystet og let passerede Mikkel Bruhn.

Ståle Solbakken havde genindsat anfører William Kvist i startopstillingen, mens den nye gulddreng Zeca måtte tage plads på bænken med ryggen til Kattegat og frit udsyn til den forbipasserende gris i skovbrynet.

Herfra kunne han også se sin afløser i en noget kluntet aktion, da bolden blev ekspederet ud af Helsingørs straffesparksfelt efter et hjørnespark. Som bageste mand oversatsede Kvist i en duel med debutanten Osama Akharraz og dermed sendte Søren Henriksen i frit løb mod mål.

Benjamin Verbic og FCK hentede tre sikre point i Helsingør. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Benjamin Verbic og FCK hentede tre sikre point i Helsingør. Foto: ritzau/Lars Poulsen

Kvist fik gult, mens Henriksen manglede speed til at gøre chancen farlig.

Det var Mikkel Basse til gengæld kort efter – for sit eget hold. Hans tilbagelægning blev opfanget af Andrija Pavlovic, der let kunne runde Mikkel Bruhn og øge.

I det 33. minut gik det galt igen. Martin Fisch kom lidt skidt op i en hovestødsduel på banens midte og fik uforvarende snittet bolden af sted til en friløber til Pavlovic, der igen nettede sikkert.

Helsingørtræner Christian Lønstrup reagerede straks ved at tage Frederik Bay ud til fordel for Nicolas Mortensen, som kort før pausen havde hjemmeholdets eneste behjertede forsøg på et oplæg fra Adnan Mohammad.

I anden halvleg gav Helsingør også debut til Patrick Olsen, der efter sigende fik sin spilletilladelse fra Grashoppers halvanden time før kick off, og han gav et par prøver på, at han kan blive en gevinst.

Værterne fik lov at have bolden meget mere efter pausen, mens gæsterne ikke gjorde det vilde væsen af sig. Akharraz fik en skudchance, da Kvist satte sig på halen, men rigtig farlige blev Helsingør aldrig.

I den anden ende af banen forærede Ricki Olsen i slutfasen en chance væk til Sotiriou, som takkede resolut, så også han blev dobbelt målscorer. Han burde dog have lavet hattrick, da Benjamin Verbic spillede cyprioten fri kort før slutfløjt.

Nu blev det ved 4-0, og det var da også et helt retvisende vidnesbyrd om dagens klasseforskel.

Du kan se Superliga-stillingen HER.

Ups Alexis Sanchez: Fejrer han holdkammerats afbrænder?

Herrerne tilbyder halv million - men DBU afviser nye forhandlinger

Agger: Jeg kunne slet ikke kende Brøndby