Rødt kort, brændt straffe og heftigt drama i bundgyser

Helsingør og Randers delte i porten, da de to klubber knoklede for at undgå nedrykningen fra Superligaen

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Ikke overraskende var det fysikken og ikke så meget det smukke fodboldspil, der kom i fokus i det vigtige bundbrag mellem Helsingør og Randers.

Dueller med stort D prægede alle kampens 90 minutter, og hvad der ikke var i poleret fodboldspil, var der i stedet i overflod af intensitet, fight og vilje. Det var tydeligt, at der stod meget på spil fo begge mandskaber.

Helsingør lignede længe en vinder af den intense kamp, men alt er fortsat totalt åbent inden de to klubbers returopgør i Randers om en uges tid, da udeholdet i kampens sidste minutter fik udlignet til slutresultatet 1-1.

Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
 

2189 tilskuere var mødt frem på en strålende maj-søndag, hvor det fantastiske forårsvejr indbød til fodbold af en anden kaliber, end tilskuerne blev vidne til.

Randers havde gennem hele kampen yderst vanskeligt ved at komme til chancer mod Christian Lønstrups godt indstillede hjemmehold, og i de få tilfælde, hvor det lykkedes, så manglede der effektivitet og konsekvens fra kronjyderne.

Allerbedst illustreret midtvejs i 1 halvleg.

Saba Lobzhanidze kom helt fri igennem, overlister Helsingør-målmand Mikkel Bruhn, men stort set på stregen dukkede Søren Henriksen op og fik bolden clearet til et hjørnespark.

Halvandet minut senere gik det galt for kronjyderne. Få øjeblikke inden var de tæt på føringsmål, få øjeblikke senere var de bagud.

I tre omgange får det sortklædte udehold ikke sparket bolden ud af kommunen, og så skal det gå galt. Matheus Leiria opsnappede bolden til sidst, og på kanten af feltet bringer han oprykkerne på 1-0, mens Hannes Halldorsson kun kan se til, da bolden går ind i det lange hjørne.

Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
 

Det lignede længe et glimrende udgangspunkt for oprykkerne fra Helsingør, der ikke ville alverden fremad banen og så ud til at være tilfreds med tingenes tilstand

Men en halvkedelig affære eksploderede pludselig i slutminutterne, og det drama, vi sukkede efter, kom i overflod i de sidste fem minutter.

I kampens døende minutter begår Kevin Conboy et kluntet straffe, det betød gult kort nummer to og dermed rødt kort, og en oplagt mulighed til Helsingør til at sikre sig halvandet ben mod den samlede sejr.

Men ak og ve. Nicholas Mortensen brændte fra pletten, da Halldorsson havde luret hjemmeholdets skytte.

I stedet blev det Randers, der stort set kopierede bedriften fra hjemmeholdets første halvleg.

Få minutter senere var det nemlig en ellers totalt anonym Bashkim Kadrii, der blev helt i Kronjylland. Randers' offensiv-spiller sparkede frispark fra det korte hjørne, men i stedet for et indlæg sparker Kadrii på mål. Det snød totalt Bruhn i buret, og en udligning i kampens døende minutter blev en realitet.

En helt igennem skidt aktion af Bruhn. Den skal der helt sikkert undskyldes for i omklædningsrummet efter kampen.

1-1 endte opgøret. Alt er åbnet inden næste uges returopgør. Der er langt op til endnu en gyser, som nedrykningsslutspillet på forhånd havde lagt op til.

Superligaen Mål-Pål slagtede bundprop og er suveræn topscorer

Randers vandt sikkert. Saba Lobzhanidze blev den helt store helt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Randers FC Hattrick-helt ydmyger ringe sønderjyder

8 kommentarer
Vis kommentarer