Annonce:
Annonce:

Topholdet Hobro slår til med dramatisk overtidsejr 

En gennemført dårlig kamp endte alligevel med en vinder, da Hobro slog til i overtiden

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Fodbold-Danmark har siden tirsdag aften svævet på en lyserød VM-sky, hvor Christian Eriksen har fodret os med champagne, jordbær og sukkerbolde.  

Men alting har som bekendt en ende.  

I dette tilfælde blev det hverdag igen med et oprykkeropgør fredag aften mellem Helsingør og Hobro...  

Det lyder måske sådan cirka lige så sexet, som hvis du kommer hjem til lillemor, der ligger på sofaen og vrider sig udfordrende til tonerne fra 'Hvalen Hvalborg.' 

Det ville dog være en hån mod lillemor at sætte hende i samme bås som de første tyve minutter af fredagens kamp.  

Vi så så mange lange bolde, at selv Martin O'Neill og resten af Irlands-landsholdstrup ville sige: 'Arrrrh, sku' vi nu ikke lige...'  

Annonce:

Måske var det manglende teknisk kunnen, der fik de to hold til at sende bolden på himmelfart igen og igen. Vi så dog, at når bolden kom ned på græstæppet, så kunne det rent faktisk blive til lidt. Således brød Danny Olsen igennem til en kvalificeret afslutning efter 28 minutters spil.  

Den sekvens lod til at give gæsterne lidt mere mod på at spille fodbold. Værterne var i stedet nærgående på en dødbold, men som alt andet, manglede den sidste kvalitet...  

Efter 37 minutter skete der dog alligevel noget, der var værd at skrive hjem om. Stadionspeakeren kunne således gøre opmærksom på, at der i julens tegn kunne købes gløgg og æbleskiver.  

Måske var det udsigten til de lækre jule-sager, der fik Amankwah til at sløse en smule i gæsternes forsvar, da han headede en let bold direkte ned i fødderne på Matheus Leiria, hvis afslutning dog var tættere på at booke en plads på Oslofærgen end at gå i mål.  

Annonce:

Pausen blev på tribunerne brugt på fællesbøn i håbet om, at vi i anden halvleg ville få noget, der mindede om seværdigt fodbold. Den norske mål-messias, Pål Kirkevold, havde vist hørt bønnerne, for han satte i hvert fald Danny Olsen op til en stor chance. At midtbanemanden i sekvensen så valgte at afslutte uden den store kvalitet, det var i virkeligheden meget karakteristisk for kampens forløb....  og ikke mindst banens tilstand.

I det hele taget virkede det til, at begge hold var kommet frem til, at de lange bolde nok ikke lige var vejen igennem modstandernes defensiv.  

I 90 minutter spillede Helsingør og Hobro lige op. Foto: Jens Dresling
I 90 minutter spillede Helsingør og Hobro lige op. Foto: Jens Dresling

Det blev Hobro bekræftet i, da de brød igennem over højre siden. Danny Olsen var nok engang afslutter, da han fik drejet en fræk afslutning bag om støttebenet afsted. 

Spillet var bedre i anden halvleg. Heldigvis. Egentlig er det nok mere korrekt at beskrive det som mindre ringe. Tekniske fejl, dårlige afleveringer og ludfattig på chancer... så har du fuld plade i forhold til en dårlig fodboldkamp. 

Selv dårlige fodboldkampe kan dog give mål - og sådan et skulle hjemmeholdets Nicolas Mortensen have givet de fremmødte tilskuere, da han pludselig stod helt fri i feltet efter et hjørnespark. Han fik dog ikke ordentligt ram på bolden, så i stedet sejlede den gode ti meter forbi – et af kampens bedre forsøg.  

Annonce:

Som en prut under søndagsmessen fes det hele langsomt ud. Begge hold ville formentligt gerne, men der var bestemt ingen af dem, der kunne denne fredag aften. Hobro pressede en smule på, men det sneg sig aldrig for alvor over hvilepuls i Helsingør-defensiven. 

Så skulle det være endt 0-0, men i overtiden slog Hobro til. Aris Vaporakis i Helsingør-målet havde stået en god kamp, men i denne situation så han ikke godt ud. 

En dårlig fodboldkamp, men det kan Hobro nok godt leve med. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: