Helt nye tal afsløret: Så fedt tjener Superliga-spillerne

Spillerne i den engelske Premier League tjener i gennemsnit 25 gange mere end danske topspillere

Viktor Fischer i aktion mod AGF. Foto: Lars Møller.
Viktor Fischer i aktion mod AGF. Foto: Lars Møller.

Det betaler sig at være Superliga-spiller.

Det britiske analysefirma Sporting Intelligence har siden 2010 opgjort lønniveauet i alverdens sportsgrene.

Ifølge årets liste ligger den gennemsnitlige årsløn for en spiller i den bedste danske fodboldrække nemlig på lige over én million kroner - helt præcis 1.013.800 kroner.

Det svarer til en månedsløn på lidt under 85.000 kroner.

Opgørelsen inkluderer ikke eventuelle sponsorindtægter og lignende, kun grundløn.

Spillere i den engelske Premier League er de bedst betalte fodboldspillere i verden. Her tjener førsteholdsspillere i gennemsnit lidt over 25 millioner kroner om året.

Artiklen fortsætter under billedet...

Spillerne i den engelske Premier League er de bedst betalte fodboldspillere i verden. Foto: Ritzau Scanpix / Matthew Childs.
Spillerne i den engelske Premier League er de bedst betalte fodboldspillere i verden. Foto: Ritzau Scanpix / Matthew Childs.

Kigger man på enkelte klubber - på tværs af alle sportsgrene - skal man til Spanien for at finde de bedst betalte spillere.

FC Barcelonas trup indkasserer verdens højeste gennemsnitlige årsløn på lidt over 88 millioner kroner.

Real Madrid ligger nummer to på listen. Her udbetales der i gennemsnit lidt over 68 millioner kroner om året i løn til hver spiller.

De to spanske storklubber efterfølges på listen af de tre amerikanske basketballklubber Oklahoma City Thunder, Golden State Warriors og Washington Wizards.

Ingen af de 14 superligaklubber figurer på Sporting Intelligences liste over de 350 klubber på verdensplan, der betaler den højeste gennemsnitlige årsløn til hver spiller.

Se også: Stod for den værste Superliga-debut nogensinde: FCK-flop indstiller karrieren

Det udsatte opgør mellem River Plate og Boca Juniors skal spilles i et andet land end Argentina. Foto: AP Intl. fodbold - 27. nov. 2018 - kl. 16:50 Spektakulært nyt om årets fodboldskandale: Skal spilles i nyt land

Skilsmissen mellem Morten Wieghorst og AaB var uundgåelig. Foto: René Schütze Sport og Spil To nøgle-løfter ødelagde alt: Derfor var Wieghorst-fyring uundgåelig

56 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere