Hemmeligt møde i Aalborg: Real Madrid-legende til samtale i AaB

Den tredobbelte Champions League-vinder Fernando Morientes var en seriøs trænerkandidat i AaB

Fernando Morientes med Champions League-pokalen og vennen Raúl
Fernando Morientes med Champions League-pokalen og vennen Raúl

Det lyder næsten for skørt.
 
Real Madrid-legenden Fernando Morientes som træner i Superligaen. Men det var faktisk tæt på at blive en realitet for et par uger siden.

Ekstra Bladets spanske pressekilder kan fortælle, at den tredobbelte Champions League-vinder og tidligere spanske landsholdsstjerne over flere uger var i seriøs dialog med AaB.

Morientes mødtes ifølge oplysningerne med AaB's sportsdirektør Allan Gaarde både i Madrid og sågar hemmeligt i Aalborg for nylig, og parterne overvejede seriøst hinanden.

Spansk fodbold Tidligere Real Madrid- og Liverpool-angriber gør comeback

Fernando Morientes spillede syv sæsoner i Real Madrid, hvor han var med til at vinde de største titler, og senere røg han videre til Liverpool og Monaco hvor han nåede i sin fjerde Champions League-finale i karrieren. Den tabte han og Monaco dog til FC Porto.

Trods meritterne som spiller skulle Morientes alligevel igennem AaB's omfattende rekrutteringsproces.

Ekstra Bladet erfarer dog, at trods den seriøse og omfattende dialog, så er det spanske stjernenavn ikke længere på AaB's kandidatliste.

Zinedine Zidane i et af adskillige øjeblikke, hvor han udødeliggjorde sig selv på en fodboldbane. (Foto: AP) Sport og Spil Størst af alle: Real Madrids ni mester-triumfer

Hvad der reelt fik parterne til at gå hver til sit har ikke været muligt at få bekræftet.

Men det var ikke lønnen, der var et problem, da den naturligvis blev vendt ved det første møde i Madrid, før AaB inviterede Morientes til Aalborg.

For Morientes, der har tjent en formue i spillerkarrieren, er lønpakken i det næste trænerjob ikke det væsentlige.

Morientes ønskede dog angiveligt at tage sine egne assistenter med, og det har muligvis været et stridspunkt i samtalerne med AaB.

AaB AaBs matchvinder: Mourinho binder mig for livstid

AaBs sportsdirektør Allan Gaarde er omfattet af både strikse Fondsbørsregler og det moralske aspekt i ikke at kommentere fortrolige samtaler med kandidater. Han siger til Ekstra Bladets oplysninger.

- Det er et interessant navn, og selvfølgelig ved jeg, hvem han er. Men jeg kan hverken be- eller afkræfte oplysningerne.

Fernando Morientes havde med sin imponerende spillerkarriere givetvis været det største navn nogensinde i et trænerjob i skandinavisk fodbold, men den 38-årige spanier er blot i sin spæde start som træner.

Mulighed for Europa og talentudvikling
Han har hidtil kun stået i spidsen for Real Madrids U19-hold, hvor han imidlertid imponerede så meget, at Real Madrid-præsident Florentino Pérez lovede ham trænerposten for reserveholdet Real Madrid Castilla.

Men i sommer var Bordeaux tæt på at lokke Zinedine Zidane væk fra Real Madrid, og det tvang klubbens magtfulde præsident til at indsætte Zidane som træner for Castilla-holdet. I mellemtiden havde Fernando Morientes faktisk takket nej til det spanske U21 landstrænerjob, fordi han var blevet stillet Castilla-holdet i udsigt.

På den måde endte Morientes med at forlade trænerstaben i Real Madrid.

Morientes har desuden haft tilbud fra flere La Liga-klubber, men AaB var angiveligt interessant for ham, fordi der er fokus på talentudvikling, og klubben flere gange de seneste år har spillet europæisk fodbold.

Så det var en interessant kandidat AaB havde til samtale.

Det sætter også en tyk streg under, at AaB kigger på alle hylder for at finde afløseren til Kent Nielsen, der stopper til sommer og tager til OB. Allan Gaardes netværk synes også ekspanderende med et stjernenavn af den kaliber til samtale.

BT har tidligere afsløret, at amerikanske Bob Bradley i Stabæk er med i slutfeltet blandt de sidste kandidater, ligesom Ekstra Bladet forleden kunne fortælle, at Sønderjyskes Lars Søndergaard håber at lande det eftertragtede job.

AaB har ifølge Ekstra Bladets oplysninger endnu ikke lagt sig fast på drømmekandidaten, og derfor går der formentlig noget tid endnu, før en ny træner præsenteres.

Husker du: Da Monaco sendte Real Madrid ud

Fernando Morientes vilde spiller-cv

1993-1995 Albacete
22 kampe - 5 mål

1995-1997 Zaragosa
66 kampe - 28 mål

1997-2005 Real Madrid
182 kampe - 72 mål

2003-2004 (leje) Monaco
28 kampe - 10 mål

2005-2005 Liverpool
41 kampe - 8 mål

2006-2009 Valencia
66 kampe - 19 mål

2009-2010 Marseille
12 kampe - 1 mål

Spanske A-landshold
47 kampe - 27 mål

Titler som spiller

Champions League-titler (1998, 2000, 2002)
La Liga (2001, 2003)
UEFA Supercup (2002, 2005)
Intercontinental Cup (1998, 2002)
Supercopa de España (1997, 2001, 2003)
FA Cup (2006)
Copa del Rey (2007)
Topscorer Champions League 2003-2004

Da Zidanes drømme-mål sænkede Leverkusen

1 af 2 
2 af 2 Fernando Morientes med Champions League-pokalen og vennen Raúl
39 kommentarer
Vis kommentarer