Her er beviset: Det er trygt at gå til fodbold

Kun sjældent er der risiko for uroligheder i dansk fodbold, så fans kan generelt trygt gå på stadion, når der igen kan komme tilskuere til fodboldkampe i Danmark, lyder det fra politiet

Der bliver spillet for tomme tribuner for tiden i dansk topfodbold, og det har fået klubberne til at tænke kreativt. I Herning havde man eksempelvis denne uge 'verdenspremiere' på et drive-in-koncept, hvor tilskuerne kunne se kampen direkte i deres biler ude foran stadion. Video: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix. Redigering: Mikkel Cramon.
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Billeder af hooligans, der hærger hele bydele og opildner til slagsmål, ruller jævnligt over tv-skærmene i en typisk fodboldsæson, men fodboldfans behøver ikke holde sig væk fra danske stadioner af frygt for at havne i uroligheder.

Det er nemlig generelt sikkert at være fodboldtilskuer i Danmark, lyder det fra Rigspolitiet, som i en pressemeddelelse offentliggør den seneste opgørelse over anholdelser og sigtelser fra danske fodboldkampe.

Kun ved enkelte højrisikokampe kan der være ‘udfordringer’, som det lyder i pressemeddelelsen.

I sæsonen 2018-2019 er der i gennemsnit registreret 0,4 anholdelser og 2,1 sigtelser pr. Superligakamp, hvilket svarer til niveauet fra sæsonen, der lå forud.

I 1. division er det gennemsnitlige antal af anholdelser faldet fra 0,9 til 0,2, mens antallet af sigtelser er faldet fra 0,2 til 0,1 pr. kamp.

Når det gælder landskampe, er de blevet betydeligt mere fredsommelige, hvis man måler på antallet af anholdelser og sigtelser. I det forgangne år var der ingen anholdelser ved danske landskampe, mens der var 0,6 sigtelser pr. kamp. 

Gennemsnittet for både anholdelser og sigtelser var året før på 9,7 pr. kamp.

- Det skal være trygt at gå til fodbold på danske stadions, og det kan vi konstatere, at det helt generelt også er, siger Uffe Stormly, som er politiinspektør ved Rigspolitiets beredskabsafdeling, i pressemeddelelsen.

- Det skyldes ikke mindst det gode samarbejde og den gode dialog, der er mellem klubberne, fangrupperingerne og politiet. Både klubberne og fansene har været gode til at samarbejde og tage ansvar, siger Stormly.

Den uro, der trods den betryggende statistik opleves i dansk fodbold, kan henføres til nogle få grupperinger ved nogle ganske få kampe. Alene ved kampen Brøndby-FC København i november 2018 blev der registreret 34 sigtelser ud af de samlede 516 for hele sæsonen, oplyser Rigspolitiet.

- Det er ærgerligt, at nogle få grupper af fans ikke kan opføre sig ordentligt, og politiet vil fortsat være konsekvente ved den slags uacceptabel adfærd, siger Uffe Stormly.

- Men heldigvis går det overordnet set den rette vej, og vi håber og tror, at vi gennem godt samarbejde kan medvirke til, at denne tendens vil fortsætte, når der igen kan komme tilskuere til fodboldkampe i Danmark,  siger han.

Fulde Celtic-fans sat af fly mod København

Sviner Balotelli: - Fortjente en lussing

Hooligans amok - vilde scener i Hamburg

Hooligan amok: Tæskede løs på politiheste

Syv risikerer fængsel: Røvede og trampede på Brøndby-fan

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind