Her er FCK's nye million-satsning

FC København kaster sig nu ind esportens fagre verden, og det bliver med store armbevægelser

Her bliver den nye satsning præsenteret

Superligaens suveræne førerhold vil nu også være førende indenfor esport.

I samarbejde med Nordisk Film poster fodboldklubben nu et større millionbeløb i en esports-organisation.

SE LANCERINGEN I KLIPPET ØVERST

I første omgang har man skrevet kontrakt med et af verdens bedste Counter Strike-hold. Holdet er tidligere kendt som Team Dignitas, og de kommer til at have base og træne i Parken.

FCK har ambitioner om at nå verdenseliten indenfor den virtuelle verden, som er i kraftig vækst for tiden.

Udover Counter Strike så har man også kig på andre områder i esports-verdenen og ønsker at udvide butikken snarligt.

I slutningen af december åbnede administrerende direktør i Parken Sport & Entertainment, Anders Hørsholt, op for denne investering.

- Vi følger selvfølgelig med i udviklingen inden for esport, som andre store fodboldklubber gør. Det er et spændende område, som man godt kan forestille sig FCK være en del af i fremtiden. Men om og hvornår det kan blive konkret, må fremtiden vise, sagde han dengang til Finans.dk.

Store penge
Millionerne ruller ind på sportens digitale scene, hvor de bedst tjenende tastatur-atleter er på vej til at klemme sig ind blandt de andre sportsfolk på toplisterne.

- Der er store sportsorganisationer, der investerer i det i Europa og på flere store, amerikanske hold. Også i Asien er det på vej frem, og der er udvikling i både præmiepenge, reklame- og sponsorindtægter. De bliver de næste, har sportsøkonom på UCN i Aalborg, Kenneth Cortsen, tidligere udtalt til Ekstra Bladet.

Selskabet bag FCK bliver dog ikke de første at hyre esportsudøvere i Danmark. Tidligere i år ansatte fodboldklubben OB nemlig Lasse Bækkelund som professionel FIFA-spiller.

Esporten er allerede blevet en del af forretningen i storklubber som for eksempel PSG. De har den tidligere verdensmester i FIFA August Rosenmeier på kontrakt.

Se også: Tastatur-atleter ånder Wozniacki i nakken: Tjener vilde penge

99 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere