Her er prisskiltet: FCK kræver kassen for 'Zanka'

De danske mestre håber at få fire millioner euro - knap 30 mio. kr. - for den 27-årige landsholdsforsvarer, der skal sælges i dette transfervindue

Følg Superligaen

Mathias ’Zanka’ Jørgensen skal sælges denne sommer, men FC København er ikke indstillet på at lade sin kaptajn smutte for peanuts.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har de danske mestre udstyret ’Zanka’ med et prisskilt på fire millioner euro – knap 30 mio. kr. – og indtil videre har ingen klubber bidt på.

Den 27-årige landsholdsreserve forlængede sidste efterår sin kontrakt frem til sommeren 2018, men der var allerede dengang en meget klar fælles forståelse for, at han skulle sælges i dette transfervindue.

Brokkede sig over FCK-favorisering: Nu roser landstræneren ham

Det er der fortsat, og FCK-manager Ståle Solbakken planlægger ikke med ’Zanka’. Han har hentet den tjekkiske U21-landsholdsspiller Michael Lüftner ind til at lukke hullet efter anføreren, der i foråret valgte at droppe sin agent igennem mange år, Darryl Powell.

I stedet valgte han Ivan Marko Benes, og det kan nærmest kun tolkes som et klart signal om, at den stærke forsvarsspiller håber at komme til Bundesligaen.

Kunne ikke lade være: 'Zanka' med stikpille til Brøndby efter pokalsejr

Ivan Marko Benes, der også repræsenterer Nicklas Bendtner, er kendt for sit gode netværk i Tyskland, og han har sendt mange spillere til Bundesligaen igennem årene.

Sidst i april var han da også en tur syd for grænsen og besøge adskillige klubber, og i den forbindelse er Mathias ’Zanka’ Jørgensens navn naturligvis blevet nævnt.

Fire millioner euro er dog noget af en udskrivning for langt de fleste Bundesliga-klubber.

Zanka blev pebet ud i Brøndby: Jeg er sgu ligeglad

FCK’s tidligere anfører Thomas Delaney havde en frikøbsklausul i sin kontrakt på netop fire millioner euro, men det var sidste sommer for meget for de tyske klubber, der var interesserede i landsholdsmanden.

Werder Bremen ønskede ikke at indfri klausulen, men valgte i stedet at vente et halvt år på Delaney mod til gengæld at få ham for det halve.

Nordtyskerne er på rygteplan blev kædet sammen med ’Zanka’, og klubben havde åbenlyse defensive problemer i sidste sæson. 64 mål lukkede de ind i 34 kampe.

'Zanka' gjorde sig bemærket flere gange i sæsonen: Går alt for hårdt til Pukki

Men fire mio. euro er formentlig for meget for Werder Bremen, der tidligere på året sendte omkring 35 mio. kr. til den danske hovedstad for den svenske landsholdsback Ludwig Augustinsson.

Werder Bremen har i øvrigt lige forlænget kontrakten med Luca Caldirola, hvilket indikerer, at de tror på den 26-årige italiener.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen er også blevet sat i forbindelse med Schalke 04, men noget kunne tyde på, at klubben fra Gelsenkirchen går efter en yngre model.

Robin Olsen vil gerne sælges: Klubber står klar til at købe mig

FCK kunne have fået 52,5 mio. kr. for ’Zanka’ i tilbage i januar. Premier League-klubben Hull kom meget sent i vinduet med det store bud, men københavnerne valgte at afvise, fordi det simpelthen ikke efterlod dem med nok tid til at finde en afløser for anføreren.

FCK ved da også godt, at der ikke tikker et bud ind på ’Zanka’ i den størrelsesorden igen, og de 30 mio. kr. er drømmescenariet.

For selv om københavnerne ikke lader ’Zanka’ smutte for småpenge, vil de omvendt heller ikke stå i vejen for en spiller, der i mange sæsoner har tjent klubben godt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby