Her er vinderen af det gyldne bur: Stemte selv på OB-målmand

Efter et forrygende år, der har gjort ham til dansk mester og landsholdsstarter, har Robin Olsen vundet Det Gyldne Bur, som Tipsbladet uddeler til årets målmand i dansk fodbold

FC København-målmand Robin Olsen har haft et fantastisk år. Han har vundet mesterskabet med FC København. Han er blevet førstevalg på det svenske landshold. Han har bare tabt fire fodboldkampe, til FC Nordsjælland, Leicester, Tyrkiet og Frankrig, og i efteråret har han i Superligaen kun lukket otte mål ind i 19 kampe.

Og nu har hans 25 keeperkolleger i Superligaen og 1. division også kåret ham til vinder af Det Gyldne Bur som årets målmand i dansk fodbold – en pris som Tipsbladet har uddelt siden 1984.

- Der er mange gode keepere herovre i Danmark, så det er sjovt, at jeg er blevet det, siger den 26-årige målmand til Tipsbladet om kåringen.

Halvdelen af de 26 keepere stemte på Robin Olsen som vinder, og han vandt foran Brøndbys Frederik Rønnow og OB'eren Sten Grytebust på henholdsvis anden- og tredjepladsen. Selv pegede Robin Olsen på OB's norske målmand.

- Jeg kan godt lide hans stil. Grytebust er meget aggressiv, og så hjælper han sit hold i hver eneste kamp ved at lave redninger, der kan skaffe point, siger Robin Olsen.

Brøndbys Frederik Rønnow var en af de keepere, der havde FCK'eren øverst på sin liste af keepere.

- Han spiller på et rigtigt godt FCK-hold, og han er blandt de to bedste målmænd i ligaen. Jeg synes, han spiller på et højt niveau, er fast mand på det svenske landshold, og jeg synes specielt, at han i Champions League har gjort det rigtigt godt. Han er rolig, han er god i feltet, og han bidrager med de redninger, der skal til, siger Rønnow om valget.

Også den danske U/21-landsholdskeeper Jeppe Højbjerg peger på Olsen.

- Robin Olsen har et godt forsvar foran sig, men har selv holdt et stabilt højt niveau i både Superligaen og i Champions League, og han har været der, når det har været nødvendigt. Han er en klar etter for mig, siger Esbjerg-spilleren.

Robin Olsen er den tredje FC København-keeper, der får Det Gyldne Bur. Tidligere har Jesper Christiansen og Johan Wiland modtaget hæderen.

Tidligere vindere af Det Gyldne Bur

Fremragende 2016: FCK sejrede i rødt kort-drama

Agent afslører: Denne FCK-profil kan smutte i januar

FC København forlænger med Stephan Andersen

Wauw! Sikke en pragtredning af Robin Olsen

37 kommentarer
Vis kommentarer