Historisk dommer-ændring i Superligaen

To fodbolddommere vil blive ansat på halvtidskontrakter i næste sæson i håbet om at løfte standarden

For første gang får dansk fodbold nu professionelle dommere. Her ses Danmarks bedste dommer Kenn Hansen i aktion søndag (Foto: Lars Poulsen)
For første gang får dansk fodbold nu professionelle dommere. Her ses Danmarks bedste dommer Kenn Hansen i aktion søndag (Foto: Lars Poulsen)

Den bedste danske fodboldrække får for første gang professionelle dommere i næste sæson.

DBU, Divisionsforeningen og fodbolddommerne er blevet enige om en aftale for de kommende tre år, hvor to dommere vil blive ansat på halvtidskontrakt. Hidtil er dommerne kun blevet honorarlønnet fra kamp til kamp.

- Vi har diskuteret, hvordan vi kan løfte dommerstandarden. Dette skulle gerne gøre, at dommerne får mere tid og flere kampe, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Spørgsmålet om professionelle dommere har været på dagsordenen i årevis, men er af forskellige grunde hidtil blevet skrottet.

Se også: Derfor tav Brøndby-spillerne om dommer

Se også: TV: Brøndby følte sig snydt - her er dommerens (overraskende) forklaring

Blandt andet fordi klubberne ikke ønskede at betale den ekstra udgift, og at en del dommere ikke var interesserede i at droppe den civile karriere.

- Klubbernes indstilling denne gang var, at - inden for rimelighedens grænser - var det ikke afgørende, hvad det kostede. Det afgørende var, at vi får et løft af kvaliteten, fortæller Claus Thomsen.

Hvem de to pionerer skal være, er endnu ikke afgjort. Det skal Divisionsforeningen, DBU's elitedommergruppe og fodbolddommerne selv nu diskutere.

- De fleste dommere har en karriere ved siden af, og det er langt fra alle, der vil være interesseret. Så det skal være nogle, der er i en situation, hvor det vil give mening, og hvor der er mulighed for en forbedring.

- Det vil være de største talenter og ikke nødvendigvis de mest etablerede netop nu. Vi tager fremtidsbrillerne på, siger Claus Thomsen.

Han oplyser desuden, at hvis aftalen bliver en succes, ligger det i kortene, at flere dommere vil blive professionelle i de kommende år.

Se også: Dansk topdommer: Vi er håbløst bagefter

Senest i weekenden var Kenn Hansen involveret i mange debatterede situationer. Se ham forklare sig her

34 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere