Hobro-træner blev tilbudt FCM-job: Jeg sundede mig og kom videre

Jonas Dal ville i sommer gerne tage over som FCM-chef men fik nej af sin bestyrelse. Sagen fylder intet i dag, siger Hobro-træneren som del af et stort interview i dagens Tipsbladet

Jonas Dal er videre, selvom han blev afvist et skifte til de danske mestre, Europa League-aktuelle FC Midtjylland. (Foto: Ernst van Norde, Polfoto)
Jonas Dal er videre, selvom han blev afvist et skifte til de danske mestre, Europa League-aktuelle FC Midtjylland. (Foto: Ernst van Norde, Polfoto)

Da Glen Riddersholm i slutningen af juni sagde op som cheftræner for det nykårede mesterhold FC Midtjylland, var Hobro-træner Jonas Dal en af de første, FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen kontaktede.

Jonas Dal var interesseret i det ledige trænerjob, men Hobros bestyrelse med formand Steen Juulsgaard i spidsen afviste efter samtaler med FC Midtjyllands ledelse at give Jonas Dal lov til at forhandle om et skifte til mesterholdet.

Jonas Dal har haft gevaldig succes med Hobro. Så meget, at Midtjylland ønskede at hente ham, da Glen Riddersholm forlod Herning. Skiftet blev dog aldrig en realitet.
Jonas Dal har haft gevaldig succes med Hobro. Så meget, at Midtjylland ønskede at hente ham, da Glen Riddersholm forlod Herning. Skiftet blev dog aldrig en realitet.

Jonas Dal var i en lang årrække spiller på reserveholdet og siden træner på akademiet og for selvsamme andethold i FC Midtjylland. Han ville gerne stå i spidsen for guldholdet, der skulle spille Champions League-kvalifikation. Men han accepterede Hobros nej og siger, sagen intet betyder i dag, selvom han i sommer offentligt udtalte, han gerne ville skifte.

- Jeg er glad for, at du spørger om det her, for det er der ikke rigtig nogen, der har gjort, siger Jonas Dal.

Se også: Hobro erkender: Intet Superliga-ophold uden forandring

- Jeg var i en proces, hvor FC Midtjylland gerne ville have mig. Jeg ville gerne prøve det, men Hobro sagde nej. Da det ikke blev til noget, var jeg med det samme videre. Det ville kun være til skade for min karriere, hvis jeg satte mig i et hjørne og var muggen over, at jeg ikke fik lov, siger Jonas Dal til Tipsbladet.

- Jeg sundede mig og kom videre. Når jeg selv stiller store krav til mine spillere om at arbejde hårdt og fokuseret, så kunne det jo ikke nytte noget som helst, hvis jeg selv meldte mig ud af det forpligtende fællesskab, jeg selv har stået i spidsen for at dyrke, siger Jonas Dal.

Jonas Dal er ikke bitter, selvom Hobro-ledensen standsede hans drømmeskifte til mestrene fra Midtjylland.
Jonas Dal er ikke bitter, selvom Hobro-ledensen standsede hans drømmeskifte til mestrene fra Midtjylland.

- Da formanden [Steen Juulsgaard, red.] kom hjem fra ferie, havde vi en længere snak. Han præsenterede sagen fra ledelsens side, og jeg præsenterede min udlægning. Vi blev bestemt ikke enige, men vi fik talt det hele igennem, siger Jonas Dal.

- Jeg tror så meget på det her projekt, at det ville være meget mystisk, hvis jeg pludselig meldte mig ud. Havde jeg ikke taget springet til Hobro og været med til det, vi har opnået, havde klubben næppe hentet mig ud af det blå fra en stilling som Superliga-træner. Og jeg havde heller ikke fået et tilbud fra FC Midtjylland om cheftræner-stillingen, siger Jonas Dal.

 Jonas Dal har faktisk tidligere fortalt om skuffelsen. Se det herunder

Se også: Hobro-træner efter triumf: Det er nogle spændende typer

Læs det store interview med Jonas Dal om Hobros udfordrende sæson i Tipsbladet, som er på gaden i dag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil kan du købe den digitalt her.

Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned. Læs mere og bestil her

I fredagens Tipsbladet fortæller vi også om:

  • Juventus' nye general Paul Pogba
  • Dortmunds og Leverkusens hyper-aggressive overfaldsfodbold
  • Superligaens sommer-indkøb: Sådan har de klaret sig efter to måneder
  • Udskældte Oliver Giroud, der senest fik rødt kort i Zagreb onsdag aften
  • Mai Mercados forhold til fodbold i en stille fodboldsnak
  • Alt om Champions League-runden
  • Hvorfor fodboldspillere er godt dumme, når de klipper benskinnerne over
  • Den gamle Brøndby-dreng Brent McGrath, der nu bomber for Fredericia i 1. division

13 kommentarer
Vis kommentarer