Annonce:
Annonce:

Hobro scorer jackpot på tv-penge

Nordjyderne havde ikke regnet med at så mange penge på tv-præmier

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Oprykkerne fra Hobro endte med at dumpe ned midt i Superligaen, netop som den første tredjedel af sæsonen blev rundet af denne weekend.

Dermed gik klubben i bunden af Mariager Fjord glip af 700.000 kroner i placeringspenge, da FC København og Brøndby rykkede forbi med sejre over Randers FC og FC Vestsjælland.

Et markant beløb at vinke farvel til. Men tro ikke, at det ødelægger humøret i den fodboldgale by.

Glade for placeringen
For klubbens sensationelle entré i landets bedste række har allerede overgået alle forventninger - og det smitter af på tv-bonussen.

Ekstra Bladet er takket være kilder i Superliga-klubberne i stand til at afsløre, hvor mange penge de enkelte klubber i Superligaen får udbetalt i tv-penge.

Annonce:

Og bonussen bliver i Hobros tilfælde 6,4 millioner kroner. Dermed er klubben allerede mere end halvvejs i forhold til de 11-12 mio. kr., som den har indregnet i budgettet.

Genialt mål sikrer Hobro-point mod AaB

Selv hvis klubben skulle klaske helt sammen på AGF-manér - og tabe stort set samtlige kampe frem mod sæsonafslutningen, så vil klubben ende med at tjene mindst 15 mio. kr. i tv-penge.

- Vi har budgetteret efter at få tv-indtægter som et bundhold, så det er klart, at vi er glade for placeringen, der udløser ekstra penge til os. Hvor mange flere tv-penge vi får i forhold til forventningerne, ved jeg ikke, siger Hobros bestyrelsesformand Steen Juulsgaard til Ekstra Bladet.

- Men Silkeborg ser ud til at få 3,5 mio. kr., mens I får omkring det dobbelte. Hvad betyder det for jer?

Annonce:

- Hvor meget, vi præcist får i tv-penge, er en hemmelighed, men jeg vil gerne slå fast, at vi ikke bare bruger løs af de penge, der kommer ind. Vi har allerede nu haft mange ekstraordinære omkostninger efter oprykningen til Superligaen. Vi har været tvunget til at lave en del forbedringer på stadion og skal nu på sigt opgradere stadion til 3000 siddepladser på et stadion med 10.000 pladser. Det gør vi ikke for tv-indtægterne, men kræver hjælp fra kommunen, siger Steen Juulsgaard, der er formand for en af de få virksomheder med overskud i landets bedste fodboldrække.

Genialt mål sikrer Hobro-point mod AaB

- Vi havde 500.000 kr. i overskud i første halvår og venter også et overskud for hele 2014, hvor vi kun har fået tv-penge fra Superligaen for ét halvt år, siger han.

Stor pengesæk
På Superligaens førsteplads redder FC Midtjylland den største pengesæk hjem - 11,5 mio. kr.

Og selv om sportsdirektør Claus Steinlein lufter muligheden for at hente forstærkninger til truppen i vinterpausen for de ekstra penge, så er cheftræner Glen Riddersholm ikke helt med på idéen.

Afsløring: Sådan fordeler de tv-millionerne i Superligaen

Annonce:

- Jeg kunne også tænke mig, at vi måske kunne forbedre vores infrastruktur i klubben. Vi kunne godt bruge varme i træningsbanen, så vi har to baner. Vi har været gennem nogle år med besparelser, så der er ting, vi har skåret på. Der er eksempelvis ting i vores setup i sundhedssektoren, som vi kunne kigge på, der kan være med til at løfte vores muligheder, siger han.

- Det betyder ikke, at vi ikke bør gå ud og gøre noget ved truppen i vinterpausen, men overordnet set har vi en velfungerende trup, mener FCM-træneren.

Her går Hobro glip af 700.000 kroner:
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: