Annonce:
Annonce:

DBU: Hobro-sag ikke længere en tilståelsessag

Afgørelsen om, hvorvidt superligaklubben Hobro skal have frataget tre point, lader vente på sig.

Hobro nedlagde AGF i Superligaen - klubben kæmper lige nu for at undgå, at den sejr bliver omstødt på grund af en manglende spillerlicens. (Foto: Ernst van Norde)
Hobro nedlagde AGF i Superligaen - klubben kæmper lige nu for at undgå, at den sejr bliver omstødt på grund af en manglende spillerlicens. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Det lå i luften, at Dansk Boldspil-Union (DBU) hurtigt ville træffe en afgørelse om, hvorvidt superligaklubben Hobro skulle have frataget de tre point for sejren over AGF i fredags.

Hobro havde brugt den tidligere Randers-spiller Adama Tamboura uden at have hans spilletilladelse.

Men afgørelsen trækker ud, oplyser DBU i en pressemeddelelse.

- Sagen omkring Hobro-spilleren Adama Tambouras deltagelse i fredagens superligakamp mellem Hobro og AGF behandles nu ikke længere som en tilståelsessag, hvilket medfører, at parterne skal have mulighed for at komme med partsindlæg.

- Det er derfor heller ikke muligt at sætte et fast tidspunkt for en afgørelse, siger Henrik Andersen, sekretær for Fodboldens Disciplinærinstans.

Hobro-advokat: Derfor er det ikke vores skyld

Hvis Hobro ikke får medhold i sagen, har klubben allerede tilkendegivet, at den anker videre til fodboldens appelinstans.

Annonce:

I Hobro har man erkendt, at klubben ikke havde Tambouras spilletilladelse, men man griber til gengæld fat i DBU's eget regelsæt, som tilsyneladende giver klubben medhold.

Ifølge nordjyske.dk fremgår det af et cirkulære om ophør af spillerkontrakter, at spillercertifikatet skulle have været overdraget til Tamboura, da han forlod Randers FC.

Advokaten Lars Kühnel, som Hobro har søgt bistand hos, konstaterer over for Nordjyske, at det regelsæt gør hele forskellen for superligaklubben.

- Det har stor betydning for Hobros sag, for det giver jo mening, når Hobro har sagt, at de ikke troede, de skulle henvende sig til nogen klub for at få certifikatet, når spilleren var kontraktløs.

Hobro freder sportschefen trods spiller-fadæse

-Derfor kan det jo heller ikke være noget tema at fratage Hobro tre point, siger advokaten.

Selv med sejren over AGF er Hobro sidst i Alka Superligaen med kun to sejre i sæsonens første otte kampe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: