Ekspert: Derfor måtte Jonas Dal ud

Ifølge fodboldeksperten Jesper Thygesen kan degraderingen af Jonas Dal meget vel gavne både træneren og Hobro

Jonas Dal har stået i spidsen for Hobro for sidste gang, Tirsdag blev den kommende Esbjerg-træner degraderet som frontfigur for førsteholdet af den klub, han i forrige sæson gjorde til Superligaens helt store kæledægge.

Men den succeshistorie synes pludselig langt væk. Hobro ligger isoleret i bunden af Superligaen med kurs mod nedrykning, og i sidste uge blev det så kendt, at Jonas Dal med sikkerhed ville være fortid i klubben til sommer.

På den led er der også ræson i, at ledelsen i den jyske klub reagerer allerede nu og smider Dal ud i kulden. Det mener TV3 Sports fodboldekspert Jesper Thygesen, der ikke mener, at Hobro stod med mange valg på hånden.

- Det et udmærket træk, hvis man ser det fra et forretningsmæssigt synspunkt fra Hobros side. De kommer til at holde Jonas Dal som gidsel, men det tror jeg, at han har det fint nok med. Han ved, han har meget at se frem til og har sikret sig et step op ad karrierestigen, siger Thygesen.

- Jonas Dal har også selv været medvirkende til, at han nu bliver holdt som gidsel. Han har brugt en del lejligheder til at fortælle, at han ønsker at komme til Esbjerg hurtigst muligt. Sådan en mand kan man ikke have til at stå i spidsen for et Hobro-hold, der kæmper for overlevelse, lyder analysen.

Jonas Dal (i midten) var tirsdag i Hobro for at tage afsked med spillerne. Han er blevet suspenderet af klubben. Det sker efter, at han offentliggjorde sin kontrakt med Esbjerg for næste sommer (Foto: René Schütze) Hobro - 20. okt. 2015 - kl. 14:19 Jonas Dal færdig i Hobro: Siger farvel til spillerne

Nu venter resterne af et efterår, hvor Hobro ifølge Thygesen forhåbentlig kan få fokus på det sportslige og 'mission overlevelse' frem for at skulle forholde sig til rygter og realiteter uden for kridtstregerne.

- Jeg håber for Hobro, at der nu er sat punktum i denne her sag. Det har været et par turbulente måneder, hvor de ikke har formået at skabe arbejdsro for sig selv. Først var der sagen med spiller-certifikatet, og så kommer den her sag oveni, siger Thygesen.

12 runder inde i sæsonen står Hobro noteret for fem point, hvilket efterlader holdet med et hul på seks point op til den rigtige side af nedrykningsstregen. Næste opgave er en hjemmekamp fredag aften mod AGF.

Se også: Hobro-krise: Spillerne kaldt til hastemøde


Her er nogle bud på den næste Hobro-træner fra Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen.

10 kommentarer
Vis kommentarer