FCK blev ydmyget i Hobro

De danske mestre måtte indkassere hele fire scoringer, da det blev til et klart nederlag til Hobro, der allerede er rykket ud af Superligaen

Mads Justesen leverede en stor overraskelse sammen med medspillerne fra Hobro, da nedrykkerne vandt med 4-2 over mestrene fra FC København. (Foto: René Schütze)
Mads Justesen leverede en stor overraskelse sammen med medspillerne fra Hobro, da nedrykkerne vandt med 4-2 over mestrene fra FC København. (Foto: René Schütze)

HOBRO (Ekstra Bladet): Tømmermænd eller hvad?

Uanset hvor man skal finde forklaringen, så drønede FC København ind i en pinlig fiasko i den første kamp efter fejringen af det danske mesterskab sidste søndag. Et 4-2-nederlag til nedrykkerne fra Hobro er ydmygende, selv om det skete uden en stribe af de normale stamspillere.

Ståle Solbakken havde nemlig af forskellige grunde valgt at udskifte et halvt hold i forhold til det, der i sidste uge definitivt spillede guldet hjem med sejren over FC Nordsjælland.

De tre svenske EM-spillere Robin Olsen, Erik Johanson og Ludwig Augstinsson er sendt på en miniferie, de to danske landsholdsspillere Thomas Delaney og William Kvist var ude med karantæne, mens to-måls-skytten fra guldkampen mod FCN Federico Santander var parkeret på bænken indtil starten af 2. halvleg.

Det sidste gav en startplads til Andreas Cornelius, men han nåede ikke at levere noget, der kunne forbedre den nuværende situation som mere bænkevarmer end spiller. Allerede efter et kvarter måtte han udskiftes på grund af problemer med det ene lår.

Og normalt bærende profiler som Nicolai Jørgensen og Mathias Zanka leverede langt under vanligt niveau. Jørgensen så man først for alvor fem minutter før udløbet af ordinær tid, da han resolut bankede bolden i nettet til skutfacit og Zanka leverede flere graverende fejl – bl.a. stod han som en saltstøtte, da Mayron George headede bolden i nettet til 3-0 .

Og samtidig var han nul og niks som styrmand af de bagerste skanser.

Hobro fremstod som en veloplagt enhed på hjemmebanen i Himmerland, hvor FC København omvendt langt fra spillede som et mesterhold. (Foto: René Schütze)
Hobro fremstod som en veloplagt enhed på hjemmebanen i Himmerland, hvor FC København omvendt langt fra spillede som et mesterhold. (Foto: René Schütze)

Svarede hurtigt igen
Ståle Solbakken råbte og skreg gennem hele kampen fra sidelinien - ind i mellem med en kraft så man kunne frygte skader på stemmebåndet, men intet hjalp.

Det var guldvindere med sløvsind, der løb rundt på DS Arena, hvor hjemmepublikummet til gengæld fik en stor opmuntring efter en sæson, der ellers først og fremmest har budt på skuffelser.

Mayron George var en profil med to scoringer, og det samme var Jung Bin Park, , der åbnede ballet med 1-0-scoringen. Men generelt så man et viljestærkt hjemmehold, der heller ikke lod sig ryste, da Bashkim Kadrii reducerede til 3-1 midt i 2. halvleg.

Tværtimod slog de kontra kort efter og meget passende for festen blev det Hans Henrik Andreasen, der satte scoringsmæssigt punktum for hjemmeholdet med et flot hovedstødsmål.

Det skete kort efter, han var kommet på banen til sin kamp nummer 395 i Superligaen, hvilket er rekord.