Helt til grin: Hobro kopierer Real Madrid-farce

Hobros håb om at lande Pål Alexander Kirkevold er lige som David de Gea-overgangen strandet i computer-koks

Alexander Kirkevold-handlen er strandet i computer-koks. (Foto: Digitalsport/Anders Hoven)
Alexander Kirkevold-handlen er strandet i computer-koks. (Foto: Digitalsport/Anders Hoven)

Mens hele verden har grinet af David de Geas strandede transfer til Real Madrid, så har Superligaen i det skjulte fået sin egen de Gea-sag.

Her centrerer sagen sig bare om angriberen Pål Alexander Kirkevold. Den 24-årige bomber fra Sandefjord var udset til at løse angrebsproblemerne i Hobro.

Nu er sagen endt i ren farce, som helt matcher Real Madrid og Manchester United - med den undtagelse at de involverede klubber indtil videre ikke er begyndt at frigive lange lister med bebrejdelser mod den anden part.

Det er så også forskellen på et skifte til 300 mio. kr. - og så mere jordnære 650.000 kr. som overgangssummen på Sandefjord-bomberen beløb sig til.

Hobro frygter for Antipas' efterår

Ekstra Bladet forstår, at en af de to involverede klubber ikke i tide fik registreret handlen i FIFA’s transfer-system, Transfer Matching System - eller TMS.

Systemet er sat op for at sikre gennemsigtighed, fjerne tvivl om aftalte beløb i spiller-handler - og hindre penge under bordet.

I David de Gea-sagen var Real Madrid for sent ude med at bekræfte sin side af handlen, og dermed kollapsede handlen på spektakulær vis.

Ekstra Bladet har i samarbejde med den norske avis VG forsøgt at trænge igennem muren af tavshed, der omgiver den strandede handel.

Hobro henter fart i Tyskland

Men hverken daglig leder Pål Ketil Berg, bestyrelsesformand Gunner Bjønness eller træner Lars Bohinen fra Sandefjord har reageret på henvendelser i sagen.

Hos Hobro forholder træner Jonas Dal sig tavs på Ekstra Bladets henvendelser, mens sportschef Jens Hammer Sørensen til Nordjyske forklarer, at han først ønsker at kommentere klubbens transfervindue i onsdag.

Pål Alexander Kirkevold skriver i en sms: ’Ved lidt, snak med min agent,’ men hans agent Tore Pedersen vil ikke kommentere sagen.

Der arbejdes lige nu i kulissen på at få dispensation til, at Kirkevolds overgang alligevel får grønt lys. For nogle sæsoner siden fik AaB dispensation til at leje Morten ’Duncan’ Rasmussen i Celtic, men det er uvist, om sagen kan sidestilles med Kirkevold-transferen.

Under alle omstændigheder betaler Hobro dyre lærepenge på transfermarkedet i år. I januar blev klubben sat skakmat, da FC Midtjylland trak sig fra en aftale om at leje Paul Onuachu.