Hobro-advokat: Derfor er det ikke vores skyld

Sagen om Adama Tamboura fortsætter, og nu mener Hobro IK, at det er Randers, der har fejlet

Adama Tamboura i kamp for Hobro - det havde han bare ikke tilladelse til (Foto: Ernst van Norde)
Adama Tamboura i kamp for Hobro - det havde han bare ikke tilladelse til (Foto: Ernst van Norde)

Skal Hobro eller AGF have de tre point? Det er, hvad DBU's disciplinærudvalg i øjeblikket overvejer og kommer med en udmelding på senere tirsdag eller onsdag, for selv om Hobro vandt 2-1 over AGF, er det langt fra sikkert, at klubben må beholde de tre point.

Hobro havde nemlig intet spillercertifikat på Adama Tamboura, det lå stadig i Randers, Tambouras tidligere klub. AGF har indgivet en klage, der altså behandles i øjeblikket, men selv om Hobro i første omgang gav fortabt, kæmper klubben nu med næb og klør for at holde fast i de tre point.

Først mente klubben ikke, at spilleren skulle have et certifikat, og nu mener Hobro, at det i virkeligheden er Randers' ansvar. Til Nordjyske fortæller Lars Kühnel, advokat for Hobro i sagen, at der i paragraf 3.1 i DBUs cirkulære står, at en klub skal overdrage spillercertifikatet til spilleren ved kontraktens ophør. Noget, Randers angiveligt ikke har gjort.

- Det er ret interessant, for det er her jo det her regelsæt, klubberne skal følge, når en kontrakt ophører. Det har stor betydning for Hobros sag, for det giver jo mening, når Hobro har sagt, at de ikke troede, de skulle henvende sig til nogen klub for at få certifikatet, når spilleren var kontraktløs. Derfor kan det jo heller ikke være noget tema at fratage Hobro tre point, siger advokaten til Nordjyske.

Han fortæller videre, at han ikke forventer at få medhold ved DBU, og at de derfor er klar til at appellere.

Samtidig meddeler DBU, at man ikke som ellers ventet vil finde en afgørelse tirsdag. Nu arbejder man i stedet på at træffe en afgørelse i løbet af ugen.

Det fortæller DBU's turneringschef Henrik Andersen til Jyllands-Posten.

- Jeg tør ikke garantere, at det kommer i morgen (onsdag, red.). Det kan også komme senere på ugen, siger han til Jyllands Posten og tilføjer, at det ene bud kan være lige så godt som det andet.

Se også: DBU afgør Hobro-brøler på 'tre minutter'

Se også: Hobro giver ikke op - nægter at give sejr til AGF

 TV: Se alle højdepunkterne fra kampen

59 kommentarer
Vis kommentarer