Hobro er tilbage i Superligaen

Hobro er igen i Superligaen efter ét års pause

Hobro slog Vendsyssel 1-0. Foto: Claus Bonnerup
Hobro slog Vendsyssel 1-0. Foto: Claus Bonnerup

HOBRO (Ekstra Bladet): Hobro er tilbage i Superligaen. Et neglebidende afslutnings-drama mod de nærmeste rivaler fra Vendsyssel endte med en 1-0-sejr på en flot scoring af Pål Alexander Kirkevold en halv snes minutter før slutfløjtet.

En tilskuermæssig tætpakket DS Arena – 5607 var med på tribuerne på en herlig solskinsdag - sørgede hele vejen i gennem for en perfekt og medlevende ramme til denne finale-afgørelse på tingene i Nordic Bet-ligaen.

Og hjemme-publikummet kom altså til at eksplodere i vild glæde to gange. Først da Kirkevold scorede – hvilket var en stor befrielse, fordi Hobro kunne nøjes med uafgjort i kraft af bedre målscore.

Og siden efter dommer Morten Kroghs sidste fløjt, hvor de kunne lade deres hårdt prøvede følelser eksplodere i jubelscener, mens dødtrætte, men glade spillere dansede deres jubeldans på grønsværen.

Op med 1500 tilrejsende Vendsyssel-fans fik til gengæld en spand koldt vand i hovedet, og Erik Rasmussens drømme om et come back som Superliga-træner er foreløbig sat på stand by.

Jesper Christiansen og Vendsyssel kunne ikke slå Hobro. Foto: Claus Bonnerup
Jesper Christiansen og Vendsyssel kunne ikke slå Hobro. Foto: Claus Bonnerup

Alt håb er dog ikke ude – avancementet kan stadig sikres gennem to play-off-kampe mod enten Horsens eller Esbjerg, der afgør deres duel om direkte nedrykning søndag.

Opryknings-duellanterne kom ellers ind til det afgørende drama med et plus på den mentale konto til Vendsyssel.

Hobro har nemlig haltet slemt på det seneste og kun vundet én af de foregående seks kampe, mens gæsterne havde syv kampe uden nederlag med som optimistisk ballast.

Men efter godt en halv time fik Erik Rasmussens oprykningsdrømme givetvis et skud for boven, da han blev tvunget til at udskifte et af sine angrebsmæssige trumfkort, Thomas Dalgaard – noteret for 12 scoringer i sæsonen.

Han signalerede fiberproblemer i baglåret og bag selv om at komme ud og blev erstattet af Christian Moses. Men dermed stoppede uheldene ikke for Vendsyssel. Kort før pausen måtte Christian Overby også forlade banen med en flænge i panden efter et ganske dramatisk sammenstød i en luftduel med Hobros forsvarsklippe, Yaw Amankwah.

Hobro er igen i landets bedste række. Foto: Claus Bonnerup
Hobro er igen i landets bedste række. Foto: Claus Bonnerup

Det skete som kulmination på en spillemæssigt rodet 1. halvleg – præget af nerver fra begge sider. Derfor var der heller ingen af holdene, der formåede at tilspille sig åbne chancer.

Ninos Gouriye havde den bedste mulighed for Vendsyssel, men sparkede lige over målet, mens hjemmeholdet flere skabte tumult i gæsternes felt foran eks-landsholdsmålmand. Jesper Christiansen, i forbindelse med standardsituationer.

Tillige fik Subastian Andersen serveret en flot friløber, men han kvitterede ved at vade i bolden i stedet for at komme frem til en afslutning.

Billedet fortsatte efter pausen. Meget tumult i forbindelse med standardssituationer i begge feltet, indtil Kirkevold slog til med et bragende flot venstrebensskud fra kanten af straffesparkfeltet.

Der blev gået til stålet i oprykker-duellen. Foto: Claus Bonnerup
Der blev gået til stålet i oprykker-duellen. Foto: Claus Bonnerup

Elendigt frispark af Kirkevold. Han blev dog den helt store helt:
Nordmand med spektakulært FAIL - er dette verdens ringeste frispark?
Se også: Ståle løfter sløret: Sagde nej til 'usandsynligt mange penge'

Se også: Stjernespiller på flugt fra diktator: Kræver fængsling for terrorforbindelse

Se også: City spiller med musklerne: Henter supertalent i kæmpe millionhandel

Allan Simonsens ikoniske udligning faldt lige inden pausen: 'Den sad lige i krydset.' Foto: UPI/Polfoto Sport og Spil 40-året for Allans triumf: Rygskade tæt på at ødelægge alt for mig

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen