Hobro erkender: Intet Superliga-ophold uden forandring

Hobro-eventyret er ikke skrevet færdigt. Nyeste kapitel handler om vejen mod professionelle tilstande

Den 32-årige anfører, Mads Justesen, har været del af Hobros eventyr lige fra begyndelsen. (Foto: Mathias Svold)
Den 32-årige anfører, Mads Justesen, har været del af Hobros eventyr lige fra begyndelsen. (Foto: Mathias Svold)

Historien om fodboldklubben Hobro blev hurtigt mediernes yndlingsfortælling. Fortællingen om amatørspillere, som var skolelærere og landmænd, rummede alt det, som eventyr består af.

Holdet overraskede i Superligaen og endte på syvendepladsen, selvom klubbens første professionelle spiller først kom til inden sidste sæson. Nu befinder eventyrfortællingen om de glade amatører sig i en brydningstid.

- Vi er blevet fremstillet som skolelærere og landmænd. Det er en sandhed med modifikationer, for det er ikke os, men omverdenen, der har skabt den historie om Hobro, siger Jens Hammer Sørensen, der er sportschef på deltid og folkeskolelærer på fuldtid.

Hobro garderer sig i forsvaret

Tingene har ændret sig i Hobro og ændrer sig fortsat. Et år efter oprykningen er der 15 professionelle spillere i klubben. Ashley Tootle er ansat som fysisk træner. Jonas Dal er cheftræner på fuldtid, og træningen er rykket frem, så spillerne kan hvile om aftenen.

Hverdagen er blevet en anden, og udviklingen er uundgåelig, hvis klubben skal etablere sig i Superligaen.

- Hvis vi skal være en fast del af Superligaen de næste fem, ti år, skal vi blive fuldtidsprofessionelle på et tidspunkt, siger sportschefen.

Den 32-årige anfører, Mads Justesen, har været med hele vejen. Sidste sæson var han fritidslandmand og gymnasielærer, men i år har han droppet lærergerningen til fordel for fodboldkarrieren, mens landbruget, som han deler med storebroderen og assistenttræner Lars Justesen, hænger ved.

- Det har været en naturlig udvikling, for hvis det her skal vare længere end til i morgen, er der nogle ting, vi fortsat skal udvikle i klubben. Det forsøger vi at gøre i en hastighed, hvor vi kan følge med, siger anføreren.

Se her Real: Hobros De Gea-sag endte lykkeligt

Udviklingen har været tydelig i truppen, som i dag rummer otte udenlandske spillere. Selvom der er mindre tilbage af det "gamle" Hobro, er det vigtigt at holde fast i identiteten, så klubben ikke snubler på vejen, mener Jonas Dal.

- Om vi så havde tabt samtlige kampe i Superligaen i år, ville jeg aldrig have været den fortælling foruden, for jeg synes, den var rigtig.

- Men det er klart, at vi ikke kan blive ved med at leve på den Tornerose-historie. Vi kender os selv. Vi ved, hvad vi kan, og hvad vi ikke kan, men vi slår ikke et større brød op, end vi kan bage.

- Vi har stadig spillere i truppen for hvem, det er vigtigt at have noget ved siden af fodbolden. Samtidig er klubben heller ikke gearet til, at alle spillere kan være her på fuld tid endnu, siger Jonas Dal.

Hobro har ikke fået en god start på sæson to i Superligaen. Holdet er sidst efter syv kampe. Fredag aften klokken 18 gælder det hjemmekampen mod AGF.