Hobro vil tilføre fem millioner til oprykningskamp

Superliga-nedrykningen koster Hobro adskillige millioner kroner, og derfor vil klubben tilføre kapital

Hobro var på halen mod Midtjylland. Det resulterede i en længe ventet nedrykning, og klubben vil nu tilføre ekstra kapital for at dække tabet. (Foto: René Schütze)
Hobro var på halen mod Midtjylland. Det resulterede i en længe ventet nedrykning, og klubben vil nu tilføre ekstra kapital for at dække tabet. (Foto: René Schütze)

I bestræbelserne på at rykke hurtigt op i Alka Superligaen igen vil Hobro lave en kapitaltilførsel, som skal sikre klubben op til fem millioner kroner mere i kassen.

Det oplyser Hobro i en pressemeddelelse.

- Det er første gang, at vi prøver at hente driftskapital til vores klub.

- I vores tid i Superligaen er vi kommet ud med overskud, men vi vil gerne budgettere med et underskud i 2017, da vi er meget opsatte på at rykke op igen, siger klubbens bestyrelsesformand, Steen Juulsgaard.

Onsdag aften rykkede klubben ud af Superligaen fire spillerunder før tid efter et 1-4-nederlag til FC Midtjylland.

I den forbindelse anslog Hobros sportschef, Jens Hammer Sørensen, at det alene i tabte tv-penge koster ti millioner kroner for Hobro at rykke ned.

Sportschefen har fuld tiltro til, at det alligevel kan lykkes at rykke retur til landets bedste række i første forsøg.

- Vi har i Ove Pedersen en af de mest kompetente og erfarne cheftrænere i dansk topfodbold, og han har også tidligere vist, at han kan få et hold hurtigt tilbage i Superligaen.

- Den fodboldfaglige viden har aldrig været større i vores klub, og i kombination med den øgede træningsmængde og de mange støttefunktioner omkring trænerteamet har vi de bedste forudsætninger for at kunne lægge yderligere på, så vi kan spille med i toppen af 1. division, siger sportschefen.

Hobro rykkede for første gang op i landets bedste fodboldrække i 2014.

Midtjylland var bagud med 1-0. Men efter en ordentlig opsang rejste de sig og vandt stort over Hobro, der samtidig rykkede ud af Superligaen. (Foto: René Schütze) Superligaen FCM-kaptajn: Skideballe vækkede os

Hobros krakelerede Superliga-drøm

Med et deltidsprofessionelt fodboldhold af bankmænd, landmænd, studerende, skolelærere og andre job vandt Hobro mange hjerter ved sin imponerende indtræden i Superligaen.

Nu må byen med sine lidt over 10.000 indbyggere indstille sig på at spille fodbold på næstbedste niveau den kommende sæson.

* 1. juni 2014: Hobro vinder 1-0 i Brønshøj og sikrer sig oprykning til Superligaen på bekostning af Lyngby, der er nærmeste forfølger. Bookmakerne forventer, at Hobro rykker retur omgående, og man kan spille på, om Hobro bliver historiens dårligste superligahold.

* 20. juli 2014: I første spillerunde vinder Hobro overraskende 2-1 på Odense Stadion. Mads Hvilsom scorer begge mål og bliver sæsonens næstmest scorende spiller i Superligaen.

* 3. august 2014: I sin første hjemmekamp i Superligaen sender Hobro mastodonten Brøndby hjem med en fortjent 0-2-lussing.

* 10. august 2014: Hobro chokerer fodbolddanmark på ny, da FC København bliver banket 3-0 i Parken. Hobro fører Superligaen efter fire spillerunder, og anfører Mads Justesen kaldet "den bedste søndag i mit liv".

* 7. december 2014: Gassen går af Hobro-ballonen, som lukker efteråret med 1-1 ude mod FC Vestsjælland. Jyderne overvintrer dermed på syvendepladsen med seks point til netop FC Vestsjælland under stregen.

* 7. juni 2015: Et 0-1-nederlag i Parken ændrer ikke på, at Hobro er forårets femtebedste hold. Klubben slutter sin debutsæson på en overraskende syvendeplads. Det fører til et salg af topscorer Mads Hvilsom.

* 11. september 2015: Hobro er begyndt sæsonen sløjt, men der er tegn på fremgang i 8. spillerunde, da AGF's oprykkere bliver slået 2-1 i Hobro. Det viser sig, at Hobros Adama Tamboura ikke var spilberettiget, og Hobro taberdømmes i stedet 3-0.

* 3. oktober 2015: Da alle hold har mødt hinanden har Hobro blot fem point. De tre af dem kommer fra en sejr på Brøndby Stadion.

* 16. oktober 2015: Hobros succestræner Jonas Dal meddeler, at han fra næste sæson skal være træner i Esbjerg.

* 20. oktober 2015: Jonas Dals skifte til Esbjerg sker omgående, og assistenttræner Lars Justesen får i stedet hovedansvaret i Hobro.

* 24. november 2015: Hobro meddeler, at Ove Pedersen er manden, som fra trænersædet skal redde klubben fra nedrykning, akkurat som han har gjort i henholdsvis OB og FC Vestsjælland i sæsonerne op til.

* 7. december 2015: Hobro slutter efteråret med ti point. Der er fem point op til Esbjerg under stregen.

* 11. maj 2015: Efter 13 kampe uden sejr som Hobro-træner må Ove Pedersen indstille sig på, at det hedder 1. division fremover. Med et 1-4-nederlag til FC Midtjylland rykker Hobro ud af Superligaen med fire spillerunder tilbage.

Kilder: superstats.dk

3 kommentarer
Vis kommentarer