Annonce:
Annonce:

Kæmpe-koks ødelagde Helsingørs eventyr

Helsingør kæmpede bravt og lignede en vinder af oprykkerduellen mod Hobro, indtil Andreas Holm begik en dyr fejltagelse

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HOBRO (Ekstra Bladet): Træerne voksede trods alt ikke ind i himmelen for Helsingør, selv om det sensationelle oprykkermandskab greb ud efter sejren mod Hobro.

Men et uopmærksomt øjeblik fra Helsingørs forsvarsspiller Andreas Holm satte Hobro i gang, og så vendte himmerlændingene 0-1 til 2-1 i anden halvleg.

Helsingør skulle ellers blot bruge syv minutter af Superliga-sæsonen, inden oprykkernes eventyrlige afslutningen på sidste sæson blev fulgt op af en lige så magisk start på tilværelsen på første klasse.

Et hjørnespark blev hæsligt afvist af Hobro-anfører Mads Justesen, som headede en blød ballonbold direkte ud foran Mikkel Basse i feltet. Midtbanespilleren havde næsten tid til at takke Justesen personligt, inden han resolut flugtede føringen ind bag Jesper Rask.

Mikkel Basse bragte Superliga-debutanterne i front med 1-0 (Foto: René Schütze)
Mikkel Basse bragte Superliga-debutanterne i front med 1-0 (Foto: René Schütze)
 

Annonce:

Drømmestart for de nordsjællandske fyraftensproffer, som ikke spåes mange chancer for overlevelse.

Hobro har blandt andet brugt sommerpausen på at lokke Rasmus Minor Petersen og Vito Mistrati til Himmerland fra netop Helsingør. En fuldtidstilværelse vægtede højt hos to af de sjællandske helte fra sidste sæsons oprykning, men det var nu svært at få øje på, at d’herrer Minor og Mistrati har taget et stort skridt op ad fodboldrangstigen med skiftet til Hobro.

Bevares, Hobro tog ansvaret og forsøgte mest i det etablerede angrebsspil, men det var Helsingør, som var farligst, når chancerne bød sig. Blandt andet efter 24 minutter, da evigt nærgående André Riel sendte et dunderhug af sted mod mål, som Jesper Rask måtte strække sin lange krop helt ud for at pille ned fra det fjerne målhjørne.

Annonce:

Næsten al opspil hos gæsterne gik igennem lille Mads Aaquist, der har en fortid i FCK. Den blonde 10’er ejede midtbanen og fordelte den ene sukkerbold efter den anden, dog uden det gav åbne målchancer i stribesvis. Desværre for Christian Lønstrup og co. måtte Aaquist lade sig udskifte i pausen med en forstrækning.

Hos værterne var der ganske enkelt for mange profiler, der tog sig en offday eller en forlænget sommerferie om man vil. 

Mads Justesen havde store problemer med sine clearinger og virkede usikker, Rasmus Minor, der blev gift lørdag, kunne ikke ramme sin nærmeste medspiller på ni ud af ti forsøg og norske ‘Mål-Pål’ Kirkevold sjaskede den ene ufarlige afslutning efter den anden i favnen på Mikkel Bruhn.

Hobro satte dog oprykningskollegaerne under pres lige fra anden halvlegs begyndelse, men det var først, da Quincy Antipas kom på banen efter en god time, der for alvor kom gang i løjerne.

Annonce:

Der skulle dog en kæmpe fejl til fra udeholdets Andreas Holm, før der kom balance i regnskabet. Mikkel Bruhn trillede et målspark ud til sin forsvarsspiller, der fuldstændig kiksede sin tæmning/tilbagelægning, således Pål Kirkevold kunne opsnappe den løse bold og sende den på tværs til Martin Mikkelsen, der ikke kiksede foran tomt mål. 

Så var Hobro for alvor oven på, og værterne trykkede yderligere på gaspedalen. Helsingør manglede til gengæld Mads Aaquist til at give ro på bolden - ligesom den manglende kondition så ud til at spille ind for deltidsprofferne. 

Et efterhånden ganske velfortjent sejrsmål kom da også i hus, da Quincy Antipas satte sidste fod på et forlænget hjørnespark med 12 minutter igen.

Antipas sikrede Hobro de tre point mod Helsingør (Foto: René Schütze)
Antipas sikrede Hobro de tre point mod Helsingør (Foto: René Schütze)
 

Helsingør havde ikke evnerne til at svare igen, og så endte det med et snævert nederlag til sjællænderne. Men takterne var trods alt fine - og point skal der nok komme på kontoen i Helsingør.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: