Annonce:
Annonce:

Matchfixing-ballade: Formand gik bag ryggen på sin egen spiller

Jesper Bøge var uvidende om, at bestyrelsesformand sendte privat besked videre til matchfixing-sekretariatet

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HOBRO (Ekstra Bladet): Jesper Bøge blev holdt i mørket af Hobros bestyrelsesformand og dem, som han i fortrolighed havde betroet sig til, da hans Snapchat--besked endte som en del af matchfixing-undersøgelsen af Sønderjyskes nederlag til FC Midtjylland.

Det fastslog Hobro-spilleren selv, da han efter en uges tavshed i aftes valgte at snakke om sin rolle i den famøse Snapchat-sag, som Ekstra Bladet afslørede sidste uge.

Jesper Bøge var mandag aften for første gang på banen, efter Snapchat-dramaet kom frem. En sag, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger har udløst kæmpe intern ballade i Hobro, og har udløst stor mistillid mellem spillertruppen og ikke mindst bestyrelsen.

Annonce:

Sidste uge erkendte klubbens bestyrelsesformand Lars Kühnel, at det var hans beslutning at sende den Snapchat-besked Jesper Bøge havde modtaget videre til matchfixingsekretariatet til undersøgelsen af Sønderjyskes nederlag til FC Midtjylland.

- Da jeg hørte om den korrespondance mellem Bøge og Hvilsom, så er det min beslutning, at vi går videre til Matchfixingnævnet, sagde Kühnel således sidste mandag.

Men beslutningen om at videresende den private besked, som en af klubbens spillere havde modtaget fra en nær ven, blev aldrig drøftet med Jesper Bøge. Og han blev heller ikke informeret om, at matchfixingsekretariatet var blevet involveret.

– Det har været pissehårdt at blive taget lidt som gidsel i alt det her. Derfor var det også vigtigt for mig at komme ud på banen og brænde noget krudt af, sagde Jesper Bøge efter sejren over Silkeborg i aftes.

– Kan du sige noget om, hvordan det har påvirket forholdet til Mads Hvilsom – I er jo bedste venner fra FC Midtjylland-tiden?

– Det har jeg ikke nogen kommentarer til.

– Men er det nogle relationer, der er til at reparere?

– Ja ja, det er det helt sikkert.

Annonce:

– Det har været enormt hårdt, men jeg har fået enorm vild støtte fra alle sider. Fra holdkammerater, familie og venner uden for banen. Som jeg siger, så har jeg ikke rigtig noget med det der at gøre. Den er kommet videre ad andre veje.

Rigtig træt af det
– Jeg er bare rigtig træt af, at mit navn er blevet en del af det der, sagde Jesper Bøge inden han gjorde det helt klart, at klubben uden hans vidende havde valgt at gøre den famøse Snapchat-besked til en del af matchfixing-undersøgelsen.

– Bare lige for at klarlægge. Når du er træt af det, er det så, fordi personer i klubben har sendt den besked videre til matchfixingsekretariatet uden dit vidende?

– Ja.

– Du er blevet hvirvlet ind i det uden at vide det?

– Ja

– Så er der vel også noget, der skal afklares efterfølgende?

Annonce:

– Ja … Men jeg har ikke flere Snapchat-kommentarer, sagde Jesper Bøge, der derfor heller ikke svarede på andre centrale spørgsmål i hele affæren - eksempelvis, hvorfor han valgte at tage et skærmdump af Hvilsom-beskeden, der lød: ’Fedt at komme ind og have fået at vide, at man ikke måtte score, selv om vi var kommet bagud. Men alle andre hold ville have gjort lige som os.’

Brøndby kan sige nej til store bud på Mukhtar

Og det står af samme grund stadig uklart, hvem det præcist var, som Jesper Bøge valgte at betro sig til, da han havde fået beskeden fra Mads Hvilsom.

Ekstra Bladet har fra flere kilder fået bekræftet, at matchfixing-sekretariatet i sin undersøgelse bruger et skærmdump af Hvilsom-beskeden. Der er ikke tale om en affotograferet telefon. Mads Hvilsom modtog ifølge kilder tæt på Sønderjyske-spilleren også en besked om, at Snapchat-beskeden blev gemt som et skærmdump, efter den var kommet frem til Jesper Bøge.

Samtidig har flere kilder fastslået, at klubbens bestyrelsesformand Lars Kühnel allerede få timer efter slutfløjtet i den famøse spillerunde udtrykte kendskab til den præcise ordlyd i Hvilsom-beskeden.

Annonce:

De elementer indgår stadig som en del af den opklaring af affæren, som foregår på de indre linjer i Hobro. Og spørgsmålet er om det kan løses i mindelighed når den rette sammenhæng står klart.

Såfremt tillidsbruddet i forhold til Jesper Bøge er så markant, som det virker til, så kan det få indflydelse på spillerens videre tilknytning til klubben.

En fortjent sejr
Men i det mindste slipper Hobro for at skulle opklare det under en trussel om nedrykning. Sejren over Silkeborg i aftes betød pladsen i landets bedste række blev sikret.

– Det føles helt fantastisk. Folk er gået helt amok nede i omklædningsrummet. Det er helt ubeskriveligt. Det er den her række, vi vil være i, så det er mega-forløsende. Det holdt hårdt, men nu skal vi lige nyde det et par dage, og så er der kamp igen torsdag, fortalte Jesper Bøge.

Annonce:

– Det var træls lige efter, at vi endte på den syvendeplads, men derefter har vi taget arbejdshandskerne på. Vi fik et bump i den første kamp mod AGF, men de seneste to kampe har vi gjort det fantastisk, og jeg synes, at det er fortjent, at vi står på en af de to øverste pladser, mente Jesper Bøge.

Bombe under slutspillet - kæmpe afsløring i Sønderjyske-sag

Storklub ramt af skandale: Præsident anklaget for narko-salg

Nu reagerer de på matchfixing-skandalen: - Det var min beslutning

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: