Ren Monty Python: Så meget betalte Esbjerg for Jonas Dal

Esbjerg bød igen - og fik deres tilbud på Jonas Dal accepteret

Her kan du se Hobro-anfører, Mads Justesen, udtale sig om Jonas Dals afsked.

Jonas Dal satte hårdt mod hårdt - og vandt, da han i går fik held til at presse sig ud af sin aftale med Hobro.

I løbet af tirsdagen valgte Esbjerg at komme sin kommende træner til undsætning, da han risikerede suspension i Hobro.

Og efter et forhandlingsforløb mellem de to klubber, som kilder i Esbjerg kalder: 'Rendyrket Monty Python,' så blev det to klubber enige om en aftale, der sender Jonas Dal til Esbjerg øjeblikkeligt.

Pris: 500.000 kr.

- Jeg nåede jo knapt nok at få et los i røven, for da jeg får den besked, at jeg skal have et los i røven, så siger jeg, at det synes jeg da ikke, der er nogen grund til, sagde Jonas Dal til Ekstra Bladet, da det stod klart, at hans fremtid allerede i morgen starter i Esbjerg.

Jonas Dal er nu fortid i Hobro og ny Esbjergtræner. Foto: Rene Schütze. Allan Olsen - 20. okt. 2015 - kl. 18:45 Så røg mødommen, Hobro - og det skal I ikke være kede af!

Tamboura-sagen, Kildevolds papir-bøvl, anklager mod AGF og andetholdets brug af ulovlige spillere og senest sagen om Jonas Dal.

Hobro er på et par måneder gået fra at være klubben, som alle fodboldromantikere kiggede lidt smålunt på, til at være en flok landsby-tosser, der fortjente at blive jagtet ud af Danmark af en horde med høtyve.

I går viste klubben til fulde, at ingen i dansk fodbold formår at optræde så ubehjælpsomt og amatør-agtigt - og samtidig være så pissecharmerende på sin voldsomt semi-professionelle facon.

Klokken var lidt over 13, da spillerne begyndte at dryppe ind i klubhuset på Amerikavej.

Jonas Dal havde tirsdag sidste dag i Hobro - en dramatisk dag. (Foto: René Schütze) Esbjerg - 20. okt. 2015 - kl. 17:36 Jonas Dal: Jeg nåede knapt at få et los i røven

Et ekstraordinært spillermøde... på en fridag. Ikke just nogen overraskelse, da nyheden om, at cheftræner Jonas Dal var på vej mod exit, havde været kendt mindst 15 timer.

Den besked fik spillerne serveret på mindre end ti minutter, og så stod de stakkels spillere så uden for mødelokalet igen. Kiggede lidt forvirrede rundt og anede ikke, om de måtte sige noget.

Anfører Mads Justesen gik som en ægte anfører forrest og dristede sig så til at sige til undertegnede, at Jonas Dal var suspenderet.

Jonas Dal (i midten) var tirsdag i Hobro for at tage afsked med spillerne. Han er blevet suspenderet af klubben. Det sker efter, at han offentliggjorde sin kontrakt med Esbjerg for næste sommer (Foto: René Schütze) Hobro - 20. okt. 2015 - kl. 14:19 Jonas Dal færdig i Hobro: Siger farvel til spillerne

Det var så bare slet ikke i orden for halvproffernes kontorfolk. Og Justesen måtte beklagende konstatere, at han bare vidste, at Dal havde trænet holdet for sidste gang... suspenderet var han så bestemt ikke, skummede manden med anførerbindet, mens han nærmest bed sin underlæbe til blods i irritation over, at minutter blev til timer, uden klubben officielt meldte noget ud.

Jonas Dal dukkede op gennem en bagdør, pakkede et stofnet med sine sager fra omklædningsrummet og sagde bag lukkede døre farvel til sine spillere og sit trænerteam.

Så sjoskede han forbi de ventende journalister ind i loungen på DS Arena sammen med bestyrelsesformand Steen Juulsgaard og sportschef Jens Hammer Sørensen.

Døren forblev lukket læææææænge.

Jonas Dal blev tirsdag suspenderet i Hobro. (Foto: Lars Poulsen) Hobro - 20. okt. 2015 - kl. 15:06 Ekspert: Derfor måtte Jonas Dal ud

Men med jævne mellemrum trak Juulsgaard og Hammer ud og stod og holdt rådslagning i det åbne køkken, der hørte til cafeteriet på DS Arena, der også var pressens ventesal.

Det føltes nærmest som at være inviteret med som publikum i statsamtet til en sag om forældremyndighed, da det hele kulminerede med beskeden om, at Jonas Dal øjeblikkelig tiltræder i Esbjerg.

Ingen andre klubber i landets bedste række tænder først lyset efter kl. 13. Ingen anden klub kunne finde på at give sine spillere og pressen første parket til hele processen... medmindre vi skruer tiden tilbage til 1990.

- Vi er pisseglade og stolte af, at vi nu også er i stand til at sælge vores trænere her i Hobro, jublede sportschefen oprigtig begejstret.

Og så var alt andet små charmerende bagateller.

Ekstra Bladets live-studie vendte i går, hvilke trænere der muligvis kunne afløse Jonas Dal. Se det her.

Se Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, forholde sig til situationen i Hobro.

25 kommentarer
Vis kommentarer