Sportschef: Hobro-eventyret er slut

Hobro IK er ikke længere en semiprofessionel klub, hvor alle har et arbejde ved siden af. Langt hovedparten af de sportsligt ansatte har derimod fuldtidskontrakter, og sådan skal det blive ved

Jens Hammer Sørensen. (Foto: Ernst van Norde)
Jens Hammer Sørensen. (Foto: Ernst van Norde)

Følgere af dansk fodbold skal vænne sig til ikke at betragte Hobro IK som det gæve landsbyhold, der fyldt med skolelærere og landmænd har taget kampen op mod de øvrige Superliga-klubber. Sådan var det, da klubben rykkede op, men virkeligheden ser anderledes ud i dag.

Hobro har 20 fuldtidsansatte spillere ud af 27 i truppen, ligesom flere medlemmer af trænerstaben har fået fuldtidskontrakter. Sportschef Jens Hammer Sørensen udlægger teksten temmelig klart.

- Man kan sige, at Hobro IK-eventyret er slut, og det endte lykkeligt for os. Nu er vi i gang med en ny fortælling om, at vi har en professionel tilgang til vores fodbold, og vi vil være så gode, som vi kan blive, siger han til Tipsbladet.

Jens Hammer Sørensen og Hobro vil gerne etablere sig som en fast del af de 20 bedste klubber i Danmark. Det kan man ikke uden at give de bedst mulige vilkår til sine spillere, og derfor har sportschefen måttet gå på kompromis med sine egne tanker om, at et job ved siden af fodbold var gavnligt.

- Man kan sige, at det nærmest var en religion for mig i mange år. Det der med det hele menneske, og at man skulle have det hele til at hænge sammen. At den samlede helhed gav mere end de enkelte dele. Det tror jeg i bund og grund stadigvæk på, men jeg må også sige, at vi er sådan en klub, der lærer hen ad vejen.

Skæbnekamp lørdag mod Esbjerg
- Når man kommer hjem klokken 3 om natten fra Parken – godt nok vandt vi 3-0 – og når Mads Justesen skal op og undervise, Martin Thomsen skal op og undervise, Jesper Rask skal i banken igen klokken 8 om morgenen, så er det for hårdt. Sådan helt filosofisk er det jo farligt for dem, siger sportschefen.

'Hobro rykker ud med dette spil!'

Hobro ligger sidst i Superligaen. Lørdagens hjemmebaneopgør mod Esbjerg skulle have været en skæbnekamp mod det hold, der er tættest på, men i stedet ser overlevelse ganske usandsynlig ud, om Hobro vinder eller ej. Der er 15 point op, og Jens Hammer Sørensen nikker til spørgsmålet om, hvorvidt han og den øvrige klubledelse er begyndt at lægge planer for, hvad der skal ske, hvis klubben rykker ned.

- Det bliver vi nødt til. Det er også en af grundene til, at vi lejede Pål ud [i januar]. Ikke, at det var en falliterklæring, men vi fik en økonomisk god mulighed for at leje ham ud til Norge, og hvis vi havde ligget a point med Esbjerg, er det ikke sikkert, det havde været en god idé. Jeg synes kun, det er ansvarligt, at man siger, at de penge, vi sparer nu, kan vi jo bruge efter sommerferien, siger han.

Læs hele det store interview med Jens Hammer Sørensen i Tipsbladet fredag.

Her fortæller han om, hvorfor klubben har valg at satse på fuldtidsprofessionelle spillere, hvilke udfordringer det har medført, og hvorfor det ikke har gjort vold mod det sammenhold, der bar Hobro langt.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

I Tipsbladet fredag får du også historierne om:

- Slidte Neymar og topkampen i La Liga

- Jannik Vestergaard om lokalopgøret HSV-Werder Bremen

- Historien om Kosovos kamp for international anerkendelse

- Den faldne storklub Aston Villa

- Det kroatiske landshold

- Boldbesiddelsens betydning

12 kommentarer
Vis kommentarer