Superliga-topscorer på discountløn

Mads Hvilsom er landets mest scorende Superliga-spiller, men tjener kun en brøkdel af hvad modstanderne gør

Hele Superligaen ligger på maven for Mads Hvilsom, der droppede tilværelsen som fuldtidsprof i FC Midtjylland og nu er topscorer i Superligaen (Polfoto)
Hele Superligaen ligger på maven for Mads Hvilsom, der droppede tilværelsen som fuldtidsprof i FC Midtjylland og nu er topscorer i Superligaen (Polfoto)

Lønningerne i Superligaen tordner i vejret.

Men himmelflugten bliver bremset i bunden af Mariager Fjord. Der summer Hobro rundt som en anden humlebi i sin gul-sorte (okay, mørkeblå) dragt og ligner en overlever i Superligaen, selv om lønbudgettet ligger helt i bund.

Og paradokset bliver bare endnu større ved at skæve til topscorerlisten, hvor Mads Hvilsom ligger og kæmper om topscorerværdigheden med Martin Pusic.

Martin Pusic – en transfer til en mio. euro – og en årsløn på 2,1 mio. kr.

Over for discountdrengen Mads Hvilsom – hentet gratis på restlageret for akademispillere i FC Midtjylland. Ansat på en halvtidsaftale i Hobro for småpenge.

– For lige at sætte det her i perspektiv, Mads, så er det ifølge vores kilder en månedsløn på 25-30.000 kr., som vi taler om her?

– Jeg har personligt ikke problemer med at snakke om løn. Men fordi der har været så meget fokus på den slags efter oprykningen, så er vi af klubben blevet bedt om ikke at gå i detaljer. Men jeg er nok en af de lavest lønnede i Superligaen, erkender discount-bomberen.

Dommen over Superliga-debutanterne: Fra hot til absolut not!

Begrebet halvtidsprof sender lidt de forkerte signaler. Mads Hvilsom render ikke rundt og har en erhvervskarriere i dagtimerne og triller bold efter fyraften.

Men det kunne han gøre, og det er der flere eksempler på i Hobro.

– Jeg har fået en helt anden tilgang til livet som fodboldspiller og et andet syn på det her. Hobro er en helt anden verden, hvor man sagtens kan være en god fodboldspiller og samtidig arbejde som bondemand eller skolelærer ved siden af, siger Mads Hvilsom.

Som akademispiller i FC Midtjylland tog han HG. Men den uddannelse har ikke stor værdi i dag for Mads Hvilsom, fordi han som fuldtidsprof ikke kunne tage en læreplads. Derfor bruger Superliga-bomberen i dag en del af sin tid på at læse HF-enkeltfag. Det foregår i Aarhus sammen med holdkammeraten Rasmus Lynge Christensen.

Overblikket: Her er de bedst betalte i din superligaklub

Mareridtet kan fortsætte, Brøndby!

Polo og lille lejlighed
Lønchecken i Hobro er en helt anden, end den var i FC Midtjylland.

– Det betyder ikke så meget. Mit eneste krav var, at jeg kunne leve af det, og jeg kunne betale min husleje og regninger. Men der er ikke til at smække tusinder ind på en opsparing. Jeg tjener vel nogenlunde det samme, som mange andre 22-årige med et fast arbejde gør.

– Når man spiller i Hobro, så har man ikke stor villa i Risskov og kører Mercedes. Jeg kører Polo, som jeg har købt for nogle af de penge, jeg sparede op i FC Midtjylland, og jeg bor i en lejlighed på 60 kvadratmeter med min kæreste på Nørre Allé i Aarhus, ler Mads Hvilsom.

Han har i FC Midtjylland løbet rundt sammen med Kristian Bak, der er på en af Superligaens dyreste aftaler grundet en sign-on-fee på 16 mio. kr. Og på den facon løber Mads Hvilsom til daglig rundt og kæmper mod spillere, der ligger på et helt andet niveau lønmæssigt.

– Jeg vil gerne indrømme, at jeg tænker: ’Gid det var mig.’ Men det er jo spillere, der har kæmpet hårdt for at komme til at tjene så meget. Kristian Bak har været i udlandet og er en kulturbærer i FC Midtjylland. Og skaber jeg mig den samme karriere, så kommer jeg også til at tjene den slags penge. Det handler jo om at blive den bedste fodboldspiller, som jeg kan blive, konstaterer Mads Hvilsom.

– Men vi ved jo i Hobro, at vi tit spiller mod spillere, som nærmest tjener det samme som hele truppen. Og det har vi lavet mange jokes med. Men inde på banen fylder det intet.

– Det er jo ikke sådan, at får jeg en friløber mod Daniel Agger, så tænker jeg jo ikke: ’Åh nej, han tjener meget mere end mig.’ Han er stadig bare en fodboldspiller, som jeg selvfølgelig kan komme forbi, forklarer Hobro-angriberen.

– Jeg er bare stolt af, at jeg beviser, at man godt kan være en god fodboldspiller, selv om jeg ikke tjener kassen. Det er hele Hobro et bevis på. Det er ikke pengene, der gør én til en god fodboldspiller, fastslår Mads Hvilsom.

Her er Superligaens 20 bedst betalte

Overraskende: FCM-back tjener mere end Agger

Han er Superligaens lønkonge

Nøj, hvor en afbrænder Hvilsom!

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.