Superligaklub jubler: - Vi er reddet!

Superligabolden har fået lov til trille igen, og dermed er Superliga-klubben Hobro IK reddet fra konkurs

Superligaen starter snart igen, men det bliver i en anden version end den vi kender. Se hvad der bliver anderledes her. Video: Tariq Mikkel Khan/Redigering: Martin Ekelund & Maya Westander
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Du kan købe adgang til at se færøsk fodbold lige her.

Torsdag var en stor dag for de sportshungrende danskere.

Her blev det nemlig slået fast, at både EM og Tour de France kommer til Danmark, Ekstra Bladet sender direkte fodbold fra Færøerne og nok ikke mindst, så kan vores allesammens Superliga begynde at rulle igen...

Særligt i Hobro IK bliver nyheden om Superliga-åbningen taget godt imod. Himmerlændingene havde meldt ud, at en aflysning af sæsonen, ville være lig med en konkurs.

- Det betyder alt, at vi kan genoptage sæsonen. Vi kommer da stadig til at miste penge, men ikke de helt store poser, som er manglende tv-penge og sponsorater. Helt konkret betyder det, at vi er reddet, siger bestyrelsesformand Lars Kühnel, der ikke kunne holde glæden tilbage, da han fik nyheden torsdag aften.

- Jeg gik rundt og Kvickly for at købe nogle bøffer, da min kone skrev nyheden i en SMS. Jeg kunne ikke lade være med at komme med at jubelskrig, da jeg læste den. Det var en masse opsparet nervøsitet, der kom ud, for det har ikke været sjovt at gå i uvished.

Lars Kühnel kunne ikke holde glæden tilbage, da han modtog nyheden om, at Superligaen kan genoptages. Foto: Claus Bonnerup
Lars Kühnel kunne ikke holde glæden tilbage, da han modtog nyheden om, at Superligaen kan genoptages. Foto: Claus Bonnerup
 

Helt konkret ville en aflysning af sæsonen have kostet Hobro 20 mio. kr. ifølge Ekstra Bladets oplysninger. Det er inklusive en nedrykning på skrivebordet, manglende tv-penge og sponsorater samt match day-indtægter.

Superliga-klubben med det mindste spillerbudget kunne have fundet ca. 15 mio. kr., som en nedrykning ville koste. De resterende 5 mio. kr. ville have fået båden til at tippe.

- De konkrete tal forholder jeg mig ikke til, men jeg medgiver, at det ville have været svært at finde pengene til lønnen 1/7, hvis sæsonen var blevet afblæst. Derfor er det altafgørende, at vi må spille igen.

- Det ville have været ubærligt at skulle fortælle alle de gode mennesker i Hobro, at så mange års slid og slæb var endt i en konkurs. Derfor er jeg så taknemmelig over, at vi kan få lov til at spille igen med de forbehold, der nu engang er, siger Lars Kühnel.

Hemmeligt dokument afslører fremtidens Superliga

Lars Kühnel glæder sig desuden over, at der nu vil komme en sportslig fair afslutning på Superligaen.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ville blive de store tabere, hvis man bare stoppede Superligaen nu og bevarede stillingen.

- Jeg har intet problem med, at vi rykker ned, hvis vi ikke er gode nok. Vi vil bare spille om det. Jeg ved godt, vi har talt meget om penge, men det her er sport, og sport skal afgøres på banen og ikke bag et skrivebord, siger Lars Kühnel, der ligesom alle andre gerne havde set tilskuerne tilbage på stadion også.

- Ja, selvfølgelig. Det havde været drømmescenariet, at vores fans kunne komme på stadion og få en fadøl, men der er desværre noget vej dertil endnu, så det her er også vores drømmescenarie - at få lov til at kæmpe for Superliga-livet på banen.

Brøndby-boss: Det gælder vores fremtid

Ståle glæder sig - men savner fans

Stor udfordring med 68 Superliga-spillere

Utrygge Superliga-spillere kan fritages fra kampe

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind