To mål på fem minutter: Vilde Hvilsom opgiver ikke topscorertitlen

Hobro-angriberen Mads Hvilsom indhentede med to mål mod Silkeborg Martin Pusic som Superliga-topscorer

Mads Hvilsom satte en tyk streg under sin farlighed med to mål mod Silkeborg. (Foto: Gregers Tycho)
Mads Hvilsom satte en tyk streg under sin farlighed med to mål mod Silkeborg. (Foto: Gregers Tycho)

Han var ikke god nok til FC Midtjylland.

Men i Hobro er man ellevilde med vilde Hvilsom. Angriberen nettede to gange i søndagens 2-2 kamp mod bundproppen Silkeborg, og med 12 scoringer i sæsonen indhentede han Martin Pusic som målkonge af Superligaen.

FCM-angriberen Pusic kan dog øge søndag aften, når midtjyderne ude møder Esbjerg.

Men i Hobro var det Hvilsom, der blev hyldet efter slutfløjt i en målrig og meget vekslende kamp mellem de to oprykkere.

Se også: SLUT: Silkeborg misser gylden sejrschance

Hvilsom ligner en mand, der er i stand til at kopiere Thomas Dalgaard fra sidste sæson ved at løbe med topscorertitlen på et hold, der ikke spiller med i toppen. I sidste sæson var det endnu mere imponerende, at Dalgaard nåede 18 mål for nedrykkerne Viborg.

Hvilsom har selv understreget, at han tror på Martin Pusic som topscorer, når sæsonen skal gøres op, fordi topholdet FCM skaber langt flere chancer per kamp end oprykkerne Hobro. Men intet tyder på, at Hvilsom har opgivet tanken om en enestående topscorertitel.

Hobro var nede med 0-1 efter Nicolaj Aggers lynscoring efter blot to minutters spil. Men på fem hektiske minutter i begyndelsen af anden halvleg fik Mads Hvilsom vendt kampen med to mål.  Det første skulle han bare sætte hovedet på efter et hjørnespark, mens det andet var en perle efter et sololøb, hvor Hvilsom til sidst hamrede den i kassen et stykke uden for feltet.

Se Hvilsoms scoring til 2-1 her:

Se også: 'To danske klubber kunne gøre sig i belgisk topfodbold'

Meget symptomatisk for den tætte kamp udlignede Silkeborg kort tid efter på en endnu en dobbeltscoring på DS Arena fra Nicolaj Agger. 

Det ene point må især ærgre Silkeborg, der førte hele første halvleg og i perioder var bedst med godt kombinationsspil. En sejr havde givet Silkeborg ti point i foråret og havde måske åbnet for en tro på det store mirakel-comeback.

Men intet tyder på Superliga-fodbold i Silkeborg i næste sæson. Der er man med 14 point og en kamp mere end FC Vestsjælland over stregen ganske enkelt for langt bagefter.

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere