To mål på to minutter afgjorde jysk lokalopgør

Randers holder sig til i Superligaens sub-top efter en sejr i lokalopgøret mod Hobro

Randers snuppede en 2-0-sejr over Hobro, der efterhånden kun har en usandsynlig spinkel matematisk sandsynlighed for at overleve i Superligaen (Foto: Anders Brohus)
Randers snuppede en 2-0-sejr over Hobro, der efterhånden kun har en usandsynlig spinkel matematisk sandsynlighed for at overleve i Superligaen (Foto: Anders Brohus)

RANDERS (Ekstra Bladet): Forhåndsfavoritterne fra Randers brugte en time på at skyde med løst krudt mod Hobro i lørdagskampen. Men så havde kronjydernes angrebsduo, Moussa Maazou og Mikael Ishak, også fået skudt sig varm og afgjorde lokalopgøret på to minutter i anden halvleg.

Colin Todd havde valgt at give Moussa Maazou chancen fra start i stedet for en halvskadet Viktor Lundberg, og det tog kun lige præcis ét minut for den afrikanske frontløber at vise både sin styrke og svaghed.

Johnny Mølby bliver i Viborg. (Foto: Gregers Tycho) Viborg Randers må lede videre efter Todd-afløser

Maazou tordnede forbi Mads Jessen i en sådan fart, at tankerne næsten blev henledt på en lignende situation under EM 2000, da Søren Colding i en sådan grad blev sat af til vægs af franskmanden Thierry Henry i en løbeduel. Dog var der ikke meget Thierry Henry over Moussa Maazous afslutning, der røg i sidenettet.

Angriberen, der har en fortid i blandt andet Monaco og CSKA Moskva, gentog bedriften efter ni minutter - dog med nøjagtig samme udfald.

Jens Hammer Sørensen. (Foto: Ernst van Norde) Hobro Sportschef: Hobro-eventyret er slut

Der stod Randers på det hele i kampens indledning, og kronjyderne lagde et solidt pres. Hobros Wilfried Domoraud besluttede sig endda for at hjælpe til, da han efter 11 minutter headede svenske Mikael Ishak blank foran mål efter en ellers ufarlig situation. Randers-angriberen afsluttede dog direkte på Jesper Rask.

Ishak fik endnu et tilbud med godt fem minutter tilbage af første halvleg. Denne gang var det en fremragende stikning fra Mustafa Amini, der splittede Hobro-forsvaret og fandt Mandla Masango i dybden. Sydafrikaneren fik på ekvilibristisk vis spillet Mikael Ishak nøgen foran kassen igen, men Jesper Rask pillede endnu engang pynten af den normalt målfarlige svensker.

Det er ikke af ond vilje, at Hobros chancer udelades, men det er bare ikke mange offensive godter, som Ove Pedersens mandskab byder tilskuerne dette forår. Retfærdigvis skal det nævnes, at nordjyderne fik kæmpet sig langsomt ind i kampen efter det tunge Randers-overtag i de første 25 minutter.

Bechmann jubler sammen med SønderjyskEs første målscorer Marcel Rømer. (Foto: Claus Bonnerup) SønderjyskE Pas på, FCK! SønderjyskE nærmer sig

Det lykkedes ganske enkelt for Hobro at vriste Randers-foden fra speederen, hvilket gav et så langsommeligt kamptempo, at det næsten berettigede TV 2 Charlie til at sende opgøret direkte i TV.

De mange fejlafleveringer og det idéforladte angrebsspil fortsatte et godt stykke ind i anden halvleg, og der skulle en mindre genialitet til fra førnævnte Moussa Maazou for at prikke hul på den uinspirerende byld.

Efter en god times spil modtog Maazou bolden på kanten af feltet. Han brugte sin kropsstyrke til at trække ind i feltet, og pludselig affyrede den nigerske angriber sit slangehug og curlede bolden over i det lange mål.

Den scoring ville angrebsmakker Mikael Ishak ikke stå tilbage for, og svenskeren betalte to minutter senere tilbage for sine tidligere afbrændere i kampen. Kvikt kombinationsspil på Hobros banehalvdel blev vekslet til en dyb bold til Ishak, som han tog med sig uden om Jesper Rask. 2-0 på to minutter og så var det lokalopgør afgjort.

Randers FC Bookmaker: Han bliver ny Randers-træner

Hobro forsøgte sporadisk at komme tilbage i kampen, men Randers kunne forholdsvist nemt holde de kommende nedrykkere fra fadet.

Med sejren holder Randers sig inde i Superligaens sub-top, mens Hobro fortsat har en minimal matematisk mulighed for overlevelse.

9 kommentarer
Vis kommentarer