TV: Slog storebror: Nu kigger Hobro mod toppen

Hobro er med 1-0 sejr over AaB nu blot fire point fra Randers på bronzepladsen

Hobro i jubel efter Mads Hvilsoms scoring. (Foto: Mathias Svold)
Hobro i jubel efter Mads Hvilsoms scoring. (Foto: Mathias Svold)

Begynderheld. Nu går den ikke længere. Nu er de læst.

Eksperter og kolleger i Superligaen var ikke i tvivl i vinterpausen. Hobro havde haft rigeligt medvind i efteråret af flere årsager, men foråret ville ramme oprykkerne som en hammer.

Helt klassisk for dette Hobro-mandskab så har de også gjort de profetier til skamme. Efter 0-1 nederlag til Sønderjyske i første forårskamp har Hobro ikke set sig tilbage.

Mandagens 1-0 sejr over ”storebror” AaB var Hobros tredje sejr på stribe, og med 15 point ned til FC Vestsjælland under stregen, så er nedrykningsspøgelset jaget væk af de lokale Ghostbusters.

Hobro tog ny flot skalp mod AaB. (Foto: Mathias Svold)
Hobro tog ny flot skalp mod AaB. (Foto: Mathias Svold)

Nu er det i stedet tid til at kigge opad mod toppen, hvor der nu blot er fire point op til Randers på bronzepladserne. Eventyret om Hobros første sæson i den bedste række er i hvert fald ikke nået frem til sidste kapitel endnu.

Med 1-0 sejre over FC Nordsjælland, Silkeborg og senest AaB kan man ikke klandre Hobro for at gå målamok. Men sejren mandag aften på et rekordfyldt DS Arena med 6595 tilskuere var ingen tilfældighed. Hobros organisation stod sikkert, og med Jonas Damborg som afrydder, så slog man konstant AaBs opspil i stykker.

AaB, der ellers kom til opgøret med tre Superliga-sejre i træk og tredjepladsen i sigte, kom ikke frem til så mange åbne chancer i det jerngreb, som hjemmeholdet klemte dem sammen i.

Se også: Efterfølger Kvist: Hobro vinder pris

Kasper Risgård og AaB forsøgte at presse på, men effekten udeblev. (Foto: Mathias Svold)
Kasper Risgård og AaB forsøgte at presse på, men effekten udeblev. (Foto: Mathias Svold)

I anden halvleg lagde udeholdet dog et voldsomt tryk på Hobro, der i perioder bare stod og sparkede væk og levede på omstillinger.

Hobro kan også prale af en Superliga-topscorer hvor Mads Hvilsom med sin tiende scoring nåede op på siden af FCMs Martin Pusic.

Hvilsoms scoring faldt efter 32 minutter, da et perfekt timet indlæg fra Martin Mikkelsen gik udenom et passivt AaB-forsvar. Det udnyttede den skarpe angriber, der i fuld fart frem i boksen huggede 1-0 scoringen ind, som senere skulle vise sig at blive sejrsmålet.

Næste weekend kan Hobros halvtids-proffer tage den næste store skalp, når de møder topholdet FC Midtjylland i Herning.

Sådan kom sejren i hus: Se Mads Hvilsom med 10. sæsonmål her:

51 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere