Horsens lammede Lyngby i sidste minut

Der var masser af dramatik, chancer og mål, da Horsens vandt til allersidst over Lyngby og dermed spillede sig tættere på toppen i Superligaen

Længe lignede det uafgjort mellem Horsens og Lyngby, men så scorede hjemmeholdet ét minut før tid. Foto: Christian Klindt.
Længe lignede det uafgjort mellem Horsens og Lyngby, men så scorede hjemmeholdet ét minut før tid. Foto: Christian Klindt.
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HORSENS (Ekstra Bladet): Kjartan Finnbogason hamrede sent fredag aften den første sejr hjem til oprykkerne AC Horsens, da Lyngby blev slået 2-1.

Sejrsmålet scoret netop som kampen skulle til at bevæge sig ind i overtiden.

André Bjerregaard blev sendt fri i et kontrastød og hans præcise indlæg endte ved islændingen tæt under mål kunne hugge kuglen op i nettaget.

Han var blevet indskiftet få sekunder inden og målet var hans første berøring. Noget af en joker.

Og noget af en joke... mente Lyngby-spillerne.

Kontroversielt dommerskøn

For de blev netop fanget i omstillingen, fordi dommer Peter Rasmussen valgte at ignorere Lyngby-spillernes appeller for straffespark, da Jesper Christjansen var helt alene igennem og faldt i en duel, da han var kommet forbi af Peter Nymann.

Det kontroversielle dommerskøn endte med at give AC Horsens kontrastødet, der udløste 2-1 træfferen og gav holdet den første sejr siden oprykningen.

Hjemmeholdet skabte især i første halvleg nok chancer til at gøre sejren fortjent. De skulle allerede have været foran efter tre minutter efter et sløset boldtab fra Mikkel Rygaard.

Og få minutter senere var gæsterne atter for nonchalant i en duel. André Bjerregaard gled fornemt igennem Lyngbys forsvar og kunne simpelt aflevere på tværs af mål, hvor Kim Aabech ikke havde problemer med at åbne scoringen.

Efter 340 minutter uden at indkassere mål, så måtte Jesper Hansen bøje sig.

I sidste runde indkasserede AC Horsens to gange mål lige efter de selv havde scoret. Og laurbæreffekten har åbenbart slået rod i holdet.

For knapt var bolden sat i spil igen før Mikkel Rygaard atter beviste, at han er en af Superligaens bedste afsluttere fra distancen.

Horsens-forsvaret tog sig en kæmpe skraber og så kunne Lyngby-elegantieren hugge udligningen ind.

Underholdningen i top

Der var bare spillet seks minutter og underholdningen var i top i en grad, så det var synd, at sene fredagskampe i den bedste OL-sendetid bare ikke er nogen god tilskuer-cocktail.

Oprykkerduellen mellem AC Horsens og Lyngby satte her til aften foreløbig bundrekord på tilskuerbarometret, da blot 1663 tilskuere havde henlagt aftenturen til Langemarksvej den nordlige del af Horsens.

Og dermed dykkede kampen tilmed under den hidtidige bundrekord, der var blevet sat i Farum umiddelbart før kickoff.

En trænerduel mellem de karismatiske oprykkertrænere Bo Henriksen og David Nielsen blev betænkt med en kulisse, hvor kommandoerne fra de højtråbende trænere ofte kunne høres af samtlige på arenaeen.

Det var sådan en kamp hvor der lige som skulle noget ekstraordinært til for at fange opmærksomheden. Måske var det derfor, at Lyngbys målmandstræner Niels-Christian Hansen med et knaldhårdt skud under opvarmningen af keeper Jesper Hansen baldrede et vindue i bygningen bag målet.

Efter den målhidsige indledning fortsatte de to oprykkere med at finde huller i hinandens defensiv. Og det var et under, at der ikke var faldet flere træffere end to ved pausen.

Anden halvleg blev mere dæmpet, og det lignede uafgjort indtil kampen eksploderede til sidst.

UEFA straffer Brøndby

Solbakken: Derfor beholder vi Delaney i et halvt år

Stolpen stopper Randers' flotte sejrsstime

Selverkendelse i Randers: Vi er for dårlige med bolden

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+