Husker du denne gude-kasse? Jeg bliver mindet om det konstant!

Den tidligere Superliga-spiller Sune Heilbo er nok mest kendt for sit drømmemål for 15 år siden, da han hamrede kuglen i mål fra 33 meters afstand mod AB. Noget, som han den dag i dag bliver mindet om

Sune Heilbo stoppede sin aktive karriere allerede som 28-årig på grund af en slem knæskade, men den tidligere midtbanespiller kan dog stadig se tilbage på flere højdepunkter i klubber som OB, Herfølge og Sønderjyske.

Et af disse højdepunkter er uden tvivl den drømmekasse, han scorede tilbage i april måned i 2000 mod topholdet AB, da han tørnede ud for Odense Boldklub.

- AB var et godt godt hold dengang, mens vi selv lå og rodede i bunden. Jeg kan huske, at jeg 10 minutter inden mit mål får bolden tilbage i banen og forsøger at sparke med mit venstre ben - men jeg rammer den ad helvede til, siger Sune Heilbo til Ekstra Bladet, mens han husker tilbage på sit missil af et scoring.

- 10 minutter senere spiller Ulrik (B. Pedersen, red.) den så tilbage til mig, og jeg kan huske, lige inden jeg skyder, råber Nikolai Wael 'NEJ!', alt hvad han kan. Få sekunder efter hører han, at det siger 'pling' på overliggeren - og så måtte han pakke de sure miner væk og jubler med mig i stedet. for.

Målet blev scoret fra 33 meters afstand og målt til at være sendt afsted med 103 km/t - og Heilbo husker godt den følelse, han havde i kroppen, da han sendte læderet afsted mod mål.

- I al beskedenhed vil jeg sige, at jeg havde et rimeligt riv dengang. Det med at losse til den, det kunne jeg godt finde ud af. Jeg havde smagt på det før. Umiddelbart kan jeg huske den følelse af, at man rammer bolden uden at kunne mærke det, hvis du forstår.

- Den er bare ramt klokkerent. Den maser sig ud over støvlen og fylder hele foden - og kommer hårdt afsted, siger han.

- Hvis man studerer klippet, så roterer bolden slet ikke i luften. Den er ramt så rent, at den ikke roterer, og så laver den et knæk til sidst. Den ser ud til at gå langt over i første omgang, og så knækker og dykker den til sidst.

Sune Heilbo prøvede sig af som assistenttræner i FC Fyn og Dalum FC efter sin aktive karriere, men i dag koncentrerer han sig om sit erhverv som indkøbs-bestyrer hos progolf.dk.

Selvom han ikke befinder sig i fodboldverden mere, bliver han dog stadig mindet om det fantastiske mål tilbage i april 2000.

- Jeg bliver mindet om det konstant. Det kan jeg godt fortælle dig! Jeg havde ikke den største karriere som så mange andre, så man bliver overrasket over, at man bliver mindet så meget om det, siger han.

- Og det er faktisk ret tit, at det sker. Folk husker det nok også fordi, mit navn er lidt specielt - og så kæder de det sammen med det mål.  Især her i Odense-området bliver jeg mindet om det, hvor jeg stadig bor.

Den 36-årige tidligere midtbanespiller husker også tilbage på en sjov anekdote i forbindelse med sit mål - som forståeligt nok også blev udvalgt som det bedste af programmet 'Onside' i den måned.

- Min far havde faktisk oddset på, at jeg blev første målscorer i den kamp. Og så scorer jeg det der mål til 22 gange pengene igen. Men jeg er faktisk i tvivl om, han indløste den. Måske endte han med at beholde den.

Hovedpersonen selv mener, han har scoret flotte kasser i løbet af karrieren - også nogle, som ikke er blevet filmet - men der er vist ikke et mål, der overgår den drømmekasse mod AB.

- Det ville være flabet at sige, at det ikke var det bedste mål i karriere. Jeg har scoret et frispark udefra, som også var godt - men det mål mod AB er nok bedst, når man tænker på hvilket niveau, det var på og mod en målmand (red. Jan Hofmann) , som var ret god, siger han.

Gense den flotte kasse lige her:

11 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere