Jagtede Brøndby i top-drama: Sand frisparksperle og rødt kort

FC Midtjylland udnyttede to dødbolde og klæber sig fortsat til Brøndby i toppen

FARUM (Ekstra Bladet):Blev DM afgjort udelukkende på dødbolde ville FCM ligge mere lunt i svinget. Nu skal der formentlig mere til, men midtjyderne følger i hvert fald med Brøndby i toppen af Superligaen.

Med slutcifrene 1-2 i Farum kunne Jess Thorups tropper sætte endnu tre point ind på kontoen. Hver eneste af slagsen kan blive guld værd.

Samtlige mål faldt på dødbolde, og den disciplin er gæsterne altså bare eksperter i. At Brøndby havde vundet tidligere rokkede slet ikke ved det faktum.

Der var godt gang i FCM’s fansafsnit før kampen, men med et sent føringsmål til Brøndby mod FC København faldt begejstringsniveauet betragteligt.

Selvom udeholdet havde bolden mest til at begynde med, så var nordsjællænderne farligere. I en åben slagudveksling bragte begge hold mange folk med frem på omstillinger, men der var mere optræk end reelle muligheder.

De midtjyske gæster kæmper for guld, og den motivation lokkede dem længere frem, hvilket gav spilovertag og gode muligheder, blandt andet til den dobbelte målscorer fra pokalkampen torsdag, Artem Dovbyk, samt Bozhidar Kraev.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

FCM stillede op uden den uortodokse topscorer Marc Dal Hende, der var ude med karantæne, men midtjyderne har fået målscoringen spredt ud denne sæson. Det var dog en gammel kending, der skulle sætte dem i gang.

Jakob Poulsen er en klog igangsætter på en fodboldbane, men sommetider må FCM-kaptajnen gøre det selv. Energiske Mikkel Duelund havde tilkæmpet sig et frispark, som kostede et gult kort til FCN’s Victor Nelsson. Bolden lå lige på buen uden for feltet, og det var guf for Poulsens fintfølende højrefod.

Efter ualmindelig lang ventetid efter dommerens klarsignal sendte ulvenes kaptajn bolden i nettet uden chance for keeperen, der kun havde gætværk som våben med den massive mur, der stod foran ham.  

Værternes Mads ’Mini’Pedersen forsøgte at svare igen på 0-1-målet, men hans afslutning sneg sig lige forbi den tidligere FCN-keeper Jesper Hansen og FCN-målet kort før pausefløjt.

Bolden var knapt nok givet op til anden halvleg, før udeholdet fik et hjørnespark. De er dødsensfarlige på dødbolde, og minsandten om de ikke fik udnyttet denne også. Poulsen med serven, Sviatchenko med den vundne duel, lidt tilfældigheder og så skovlede Kraev kuglen i mål til 0-2.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

Var FCN så færdige? Ikke på vilkår. Momentet efter styrtede de op i den anden ende, fik et hjørnespark, og fandt forsvareren Nelsson, som gjorde bedring på sit fatale frispark, som ledte til første mål, og headede bolden i kassen.

Dernæst fulgte et par enorme FCN-chancer. Den uskarpe Ernest Asante plus indskiftede Mikkel Damsgaard brændte kort efter hinanden, men hold da op for en energi, det tilførte hjemmeholdet.

Som så ofte før fik guldaspiranterne fra Herning dog styr på kampen, og det blev endda gjort nemmere for dem, da Victor Nelsson fik sit andet gule kort og måtte tidligt i bad. En god og to rigtig dårlige fra den 19-årige forsvarer.

Nordsjællænderne kæmpede og kombinerede alt, hvad de kunne. Jesper Hansen måtte på arbejde, for trods de kun ti mand pressede hjemmeholdet gevaldigt på. Dog uden at ryste midtjyderne.

Ulven er i disse dage kendt som en invasiv art – og invasionen i toppen af Superligaen fortsætter. Det ligner en gyser om det danske mesterskab.

SE ALLE MÅLENE FRA KAMPEN I KLIPPET ØVERST

Se også: Se karaktererne: Han var helt i top for Brøndby - profil dumpede hos FCK

Se også: FEST-EGNEN! Brøndby amok efter ny derbysejr

Har du de rette kort, så kan du måske score kassen. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Har du guld på loftet: Fodboldkort kan være mange penge værd

Jores Okore synes, at hvis kriminelle skal udvises, skal det ikke kun begrænses til personer med fremmede rødder. Foto: René Schütze Plus Stjernen har begravet tre venner: Det må stoppe nu  

24 kommentarer
Vis kommentarer