Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Jubel brød ud i loungen: Troede Thorup var fyret

Det skabte jubel i fanloungen, da det blev råbt, at Jess Thorup var fyret, men der var blot tale om en joke, og fanklubbens næstformand beholder gerne cheftræneren, som faktisk har leveret det, han blev hentet for at forbedre

Ekstra Bladets ekspertpanel er ikke imponeret over FCMs superliga-sæson. Hør vurderingen her.

19. mar 17:00 FC Midtjylland - FC Nordsjælland

SuperligaenStadion: MCH Arena, Danmark Dommer: Michael Johansen
FC Midtjylland
1
2
Slut
FC Nordsjælland

- 'Jeg tror ikke på Jess Thorup kan sparke mere gang i FCM'
- '2 ugers pause nu, et trænerskifte kunne passe godt ind her, hvis det skal gøres'
- 'Man skal reagere nu. Man har set Jess Thorup skabe ingenting i over et år nu'
- 'Thorup må simpelthen ud. Ledelsen virker lige så handlingslammet som Thorup'
- 'Fyr Thorup og ansæt David Nielsen'
- 'Skulle man overveje en fyring allerede inden slutspil?'
- 'Gud, hvor er det træls at se på. Jeg synes man skal fyre Thorup, bare for at få "trænerskifte"-effekten på plads'

Efter søndagens 1-2-nederlag til FC Nordsjælland, er FC Midtyjlland-fansenes debatforum 'Ulvegraven' svømmet over med brugere, der har fået nok og gerne vil have cheftræner Jess Thorup fyret.

Det er blot blevet til 12 point i de seneste 12 kampe, og havde grundspillet været få runder længere, så er det ikke usandsynligt, at FC Midtjylland var røget ud af top-seks og mesterskabsslutspillet og i stedet skulle spille om at undgå nedrykning.

Thomas Brink Mikkelsen er næstformand i fanklubben, Black Wolves, og han fortæller, at træneren lige nu ikke har den store opbakning blandt flertallet af fans.

- Efter kampen var der en i fanloungen, der råbte, at Ekstra Bladet skrev, at Jess Thorup var blevet fyret, og straks var der spontan jubel i lokalet, fortæller Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Opråbet var blot en joke, for Jess Thorup er ikke fyret, og det har Ekstra Bladet naturligvis heller ikke skrevet. Og næstformanden mener faktisk heller ikke umiddelbart, at det vil være den rette løsning.

- Jeg ved godt, at det nogen gange giver noget til holdet, men det er også for let købt. Jeg tror ikke, at det er her, at de største problemer ligger. Jeg ville ikke fyre ham nu, men ender vi uden for top-3, så kan det da godt være, at tiden er inde til det, siger Mikkelsen.

- Vi SKAL have den tredjeplads, og så langt er vi heller ikke efter Lyngby. Vi skal heldigvis møde dem to gange, og min selvopfattelse er, at vi altså skal være nummer tre, siger Mikkelsen.

Kæmpe flueben ud for Jess Thorup
Han erkender, at spillet tydeligvis virker hæmmet i øjeblikket, men peger på, at det altså ikke er træneren, der skal sparke bolden i nettet.

- Men der er mange fans, der undrer sig over, at vi med det fodboldhold bare spiller lange bolde op til Paul Onuachu. Der er mange, der savner det fodbold, der blev spillet i guldsæsonen, men Jess er jo ansat til at skulle gøre det bedre i Europa, og det har han gjort. Så man kan sætte et kæmpe flueben ud for det største punkt i ansættelsen, siger Mikkelsen.

Thorup efter skarp fan-kritik i Brøndby: Jeg er den rette mand for FCM:

Jess Thorup er en presset mand i FC Midtjylland efter nyt ulve-nederlag. Foto: Tariq Mikkel Khan
Jess Thorup er en presset mand i FC Midtjylland efter nyt ulve-nederlag. Foto: Tariq Mikkel Khan

I Superligaen er det dog gået skidt på det seneste, og det er blot blevet til en enkelt sejr i de 10 kampe mod holdene i top-seks, og det var i sæsonpremieren mod FC Nordsjælland.

- Vi er glade for, at stregen bliver trukket lige nu, for vi har følelsen af, at det ikke kører pissegodt lige nu. Det klinger hult, når spillerne og staben siger, at vi har fået en ok start på foråret. Vi har vundet én enkelt kamp, og det kan godt være, at det er min selvforståelse, der er noget i vejen med, men som fans mener vi jo, at det er deres selvforståelse, der er noget i vejen med, siger Mikkelsen.

FC Midtjylland var længe kendt som et hold, der satsede på unge talenter fra eget akademi, men med rigmanden Matthew Benhams indtog er dog også kommet adskillige dyre indkøb, og det sætter klubben lidt imellem to stole.

- Fansene vil gerne vinde flest mulige fodboldkampe, men akademiet har en kæmpe plads i folks hjerter, for der kommer ikke større bifald, end når Rasmus Nissen braget igennem i en tackling, eller når Mikkel Duelund laver noget lækkert, siger Mikkelsen, der egentlig er fint tilfreds med, hvor meget Thorup har benyttet de unge.

Mangler vildskab
Til gengæld er der noget andet ved Thorup, der nager FCM-fansene.

- Folk savner vildskab som David Nielsen, og som vi husker Glen. Jess virker afdæmpet, og folk spørger 'hvorfor sidder han ned, og hvorfor står han ikke op og dirigerer?', siger Mikkelsen.

Jess Thorup med assistent Kristian Bach Bak. Foto: Ernst van Norde
Jess Thorup med assistent Kristian Bach Bak. Foto: Ernst van Norde
 

- Men folk glemmer jo, at der også var problemer under Glen, hvor man undrede sig over, hvorfor en ynglingetræner skulle styre førsteholdet. Og pludselig stod han jo så i guld og glimmer på forsiden af Ekstra Bladet og var elsket af alle, siger Mikkelsen.

- Det er jo ikke kun en optur at være fodboldfan, men folk husker bare ikke så godt. Jeg er egentlig ligeglad, hvem der er træner, bare vi vinder nogle fodboldkampe, siger Mikkelsen og peger på, at ansvaret lige så vel skal tilskrives sportsdirektør Claus Steinlein og formand Rasmus Ankersen.

Hellere ny Zorniger end Dal og David
I debatforummet er der både forslag om Jonas Dal og David Nielsen som ny cheftræner, men hvis der skal hentes en ny træner fra sommer, så kigger næstformanden i fanklubben hellere på andre kandidater.

- De har begge to været her på den ene og anden måde, men jeg har mere været imponeret af Brøndby og Alexander Zorniger, så måske skal man hellere kigge uden for den hjemlige andedam og tilføre noget helt nyt, siger Mikkelsen.

- Zorniger var en træner, jeg aldrig havde hørt om, men Brøndby skiftede træner og havde en plan, og det skal der også være, hvis vi skal skifte, så det ikke med, at vi genstarter Ove Pedersen, siger Mikkelsen.

Udekamp i Farum Park i slutspillet var ikke lige det, som FC Midtjylland-fansene havde drømt om. Foto: Lars Just
Udekamp i Farum Park i slutspillet var ikke lige det, som FC Midtjylland-fansene havde drømt om. Foto: Lars Just
 

Foreløbig gælder det dog slutspillet for top-seks, hvor FC Midtjylland-fansene nu kan se frem til, at fire af fem udekampe er på Sjælland.

- Det var simpelthen det værste, der kunne ske. Brøndby og FCK kunne vi nok ikke slippe udenom, men Lyngby og FC Nordsjælland ville vi gerne have været foruden, for det er lidt nemmere at køre til Silkeborg og Viborg, siger Mikkelsen.

Første runde i slutspillet spilles om to uger, når landskampspausen er slut. FC Midtjylland har på femtepladsen et point op til Lyngby på tredjepladsen, mens der er henholdsvis 14 og 26 point op til suveræne Brøndby og FC København.

Jess Thorup forklarer sig: Derfor fungerer det slet ikke:

Se også: FCM-træner: Vi tænker på os selv og europæisk fodbold

Se også: Ude med riven: Det er for slattent og vagt, FCM!

FC Midtjylland - 11. mar. 2017 - kl. 23:14 Spansk frygt: Vender van der Vaart retur fra FCM?

Se også: Det stinker, Jylland!

Superligaen - 19. mar. 2017 - kl. 19:27 Er du også forvirret og i tvivl? Sådan ser Superligaen ud nu

Hvem bærer ansvaret for FC Midtjyllands skuffende sæson hidtil?

Se resultat

Hvem bærer ansvaret for FC Midtjyllands skuffende sæson hidtil?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen