Jubel i SønderjyskE: Europa kalder

Sønderjyske-lejren moste Esbjerg og vandt 2-0. Jakob Michelsen var glad for sine alternative målscorere

SønderjyskE fortsætter succesen (Foto: Christer Holte)
SønderjyskE fortsætter succesen (Foto: Christer Holte)

Jublende glade tilskuere var efter deres yndlinges triumf mod Esbjerg ikke i tvivl om, at de snart skal se Europa League-fodbold på det stadion, som de i løbet af denne sæson har forvandlet til en sand fest-bastion, hvor spillerne virkelig kan mærke opbakning.

Men snakker man med træner Jakob Michelsen, så bliver der tale om ren undvige-manøvre, når spørgsmålet handler om mulige medaljer og europæisk deltagelse.

- Selv om jeg er fra Aarhus er jeg selvfølgelig glad for, at FCK vandt pokalfinalen - for det øger selvfølgelig vores muligheder. Men man skal altså ikke glemme, at vi har et restprogram, der omfatter udekampe mod såvel FC Midtjylland og Brøndby.

- Så derfor handler vores koncentration lige nu alene om at gøre det så godt, vi kan mod Viborg i næste kamp, konstaterede succes-træneren.

Flere målscorere

Fredag aften tog SønderjyskE den fjerde Alka Superliga-sejr på stribe, da det hjemme på Sydbank Park i Haderslev blev til en stensikker 2-0-sejr over Esbjerg på mål af Marc Dal Hende og Simon Kroon.

Cheftræner Jakob Michelsen glædede sig efter kampen over, at Sønderjyske har mange forskellige målscorere, hvilket giver holdet flere strenge at spille på.

- Vi har heldigvis gennem hele sæsonen haft mange forskellige målscorere, men det var da rart at se Simon Kroon og Marc Dal Hende score i dag, hvor vi ellers manglede Nicolaj Madsen, der har været forårets profil.

- Vi ved desuden, at Johan Absalonsen og Tommy Bechmann også kan levere mål, og det giver helt sikkert flere facetter til vores spil, siger han.

SønderjyskE drøner derudad (Foto: Christer Holte)
SønderjyskE drøner derudad (Foto: Christer Holte)
 

Han var desuden tilfreds med sit holds indsats i sejren over Esbjerg.

- Fraset de første 15-20 minutter, havde vi fuld kontrol over det. Vi kværnede på og fik skabt det, der skulle til. Set over 90 minutter var det fuldt fortjent, at vi vandt.

- Fokus i dag var på at fuldføre vores gameplan, og det mener jeg i al beskedenhed, at vi lykkedes med, siger Jakob Michelsen.

Sønderjyskes første scoring kom efter, at et frispark blev sendt ind i feltet og efterfølgende forlænget. Det var en indøvet detalje, afslørede målscorer Marc Dal Hende.

- Vi har arbejdet meget på at slå vores dødbolde ind efter vores forsvarsspillere, som så skal forlænge den videre indover til for eksempel mig. Det er fedt, når det, vi går og øver os på i dagligdagen, lykkes, siger han.

Anfører Pierre Kanstrup mener, at Sønderjyske i øjeblikket spiller som et ægte tophold.

- Det var ikke vores bedste kamp i dag, men da vi kom foran, gik luften af ballonen hos Esbjerg, kunne vi mærke. Det viser noget klasse fra vores side, siger han.

Esbjerg vidste, hvad SønderjyskE ville

Esbjerg tabte for anden kamp i træk i Alka Superligaen, da det på udebane i Haderslev blev til et 0-2-nederlag til Sønderjyske i en kamp, hvor vestjyderne ikke skabte alverden.

Vikarierende anfører Jesper Jørgensen erkendte, at Esbjerg-holdet ikke leverede varen mod sønderjyderne, der var fysisk bedre.

- Vi tabte i dag på de ting, som vi på forhånd vidste, Sønderjyske er gode til. Vi har det svært for tiden, og hvis jeg vidste hvorfor, så ville det være nemt at ændre.

- Det er lidt svært for tiden, og rytmen er der ikke. Vi formår ikke at blive farlige, og modstanderne kommer lidt for let til deres mål. Det har desværre været kendetegnede for de seneste fire kampe, siger han.

Esbjerg er hårdt ramt af skader og karantæner i øjeblikket, men det er ikke en undskyldning ifølge midtbanespilleren.

- Jeg gider ikke bruge undskyldningen med, at vi har en masse spillere ude for tiden, da det er en del af fodbolden. Vi har masser af spillere, der er gode nok, siger Jesper Jørgensen.

Esbjerg havde problemer med at stå imod (Foto: Christer Holte)
Esbjerg havde problemer med at stå imod (Foto: Christer Holte)
 

Cheftræner Jonas Dal mente efter kampen, at fysikken i fredagens kamp blev udslagsgivende.

- Sønderjyske spiller en fin form for fodbold, som de kender til punkt og prikke, og i dag kunne vi ikke modstå den fysiske distance.

- Vi fik ikke vundet hverken første- eller andenboldene, og de fik lov til at slå den ene og den anden og den tredje høje bold op imod os, og der var de langt stærkere end os, siger han.

Han ærgrede sig desuden over, at Esbjerg ikke formåede at blive farlige og endnu engang måtte forlade banen uden at score.

- Vi var naive i vores boldomgang, og jeg er ikke tilfreds med, hvad vi skabte fremme på banen overhovedet. Da vi forsøgte at skabe noget, blev det på deres præmisser, siger Jonas Dal.

Seneste Esbjerg-sejr i Haderslev var i 2005.

3 kommentarer
Vis kommentarer