I seneste uge fortalte dommerformand Michael Johansen, at ingen af de tre straffespark mellem FCK og SønderjyskE burde være blevet dømt.
Mandag var der igen fokus på kontroversielle kendelser, da Lyngby mødte FCK.
Først fik FCK underkendt et mål for offside. Se episoden i klippet øverst.
Få minutter senere fik FCK tildelt et straffe, hvor dommer Morten Krogh efterfølgende ikke var ude ved VAR-skærmen. Se episoden 40 sekunder inde i klippet her:
Dommekspert Benjamin Leander vurderer de to kendelser over for Ekstra Bladet.
Benjamin Leander problematiserer, at dommerne ikke selv kan bestemme, hvornår de vil løbe ud til VAR-skærmen, hvis de har fløjtet.
- Problemet med VAR er, at dommerne ikke må lave et 'ikke kald'. De må ikke lukke øjnene og sige 'VAR redder mig', men samtidig står der i protokollen, at dommeren selv kan gå til VAR-skærmen, hvis han 'misser noget'.
De kan altså kun selv beslutte at løbe ud til skærmen, hvis de i første omgang vælger ikke at dømme noget.
- Det efterlader dommerstanden med et kæmpe paradoks. Det her med at det er det bedste for spillet, hvis dommerne ikke dømmer noget, lader tingene kører, og så reddes af VAR.
- Men det er ikke godt for deres egen karriere, fordi det vil stå i deres karakter for kampen.
Både hoveddommeren og VAR-dommeren kan derfor få dårligere vurderinger af deres præstationer.
- Lige så meget som det er dårligt VAR-arbejde, lige så meget er det også en kæmpe systemfejl og en kæmpe falliterklæring.
- Omstændighederne for at dømme et straffespark er blevet så vilde, fordi vi har VAR-systemet og protokoller, som gør, at dommerne nærmest er dødsdømte, uanset hvad de dømmer.
Benjamin Leander peger i stedet på, at dommerne bør kunne kaldes ud til VAR-skærmen til enhver tid efter et dømt straffe.
Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra dommerformand Michael Johansen.
Stort VAR-drama: FCK dukket i Lyngby
Efter Ekstra Bladets afsløring: Kan få alvorlige konsekvenser
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.