Kæmpe-gave til FCM: FCK kvajer sig i Odense

FC København vadede i chancer mod OB, men endte med at tabe for første gang siden 13. september sidste år

Ståle Solbakken og FC København tabte et stort skridt i guldkampen, da de tabte i Odense. (Foto: Ida Munch/Polfoto)
Ståle Solbakken og FC København tabte et stort skridt i guldkampen, da de tabte i Odense. (Foto: Ida Munch/Polfoto)

ODENSE (Ekstra Bladet): Ingen modstander har scoret mod FC København, siden Niels Lodberg i november sidste år med et mål i Parken sørgede for 1-1-udligningen for SønderjyskE. Trods OB's 1-0-sejr over københavnerne søndag aften er det stadig tilfældet, for det var FCK'ernes egen Mathias 'Zanka' Jørgensen, der blev matchvinder for odenseanerne efter en ordentlig omgang rod oven på et OB-hjørnespark seks minutter før slutfløjtet.

Se det kludrede mål her:

Stephan Andersen kom skævt ud af buret på hjørnesparkseksekveringen af Ari Skulason og så dumpede bolden ned på 'Zanka', der hverken kunne gøre fra eller til, da bolden langsomt sejlede ind i nettet. Da eksploderede Odense Stadion, for ligeså vigtig kampen var for FCK i bestræbelserne på at hænge på FC Midtjylland i toppen, ligeså vigtig var den for OB i den modsatte ende af tabellen, hvor sejren giver de stribede fra Fyn en del luft ned til FC Vestsjælland, der ligger under stregen med for længst nedrykningsdømte Silkeborg.

For FC København var det endnu engang nyerhvervelsen Ludwig Augustinsson, der på sin venstre back-position imponerede stort. Allerede inden pausen havde hans giftige indlæg sørget for fem farlige situationer foran Mads Toppels mål, men var det ikke Nicolai Jørgensen, der ødslede chancerne væk, så var det Andreas Cornelius, der så uskarp ud i FCK-offensiven.

Se også: FCK's nye stjerne: Flere europæiske klubber ville have mig

Hos OB var der flere, som bød sig til med offensive tiltag. Mest iøjnefaldende var Rasmus Falk, der udover et utrætteligt løbearbejde igen og igen udfordrede FCK'erne.

Sejrens sødme bør dog også smage ekstra dejligt for OB'ernes bageste rækker, hvor Mads Toppel var sikkerheden selv. I særklasse var dog midtstopper Daniel Høegh, der var forudseende i sit spil og flere gange satte afgørende tacklinger ind, lige inden det blev rigtig farligt fra FCK'ernes side.

Tre mål direkte på frispark gør Pistone Sisto til Superligaens dødboldskonge. Her må han dog se sit forsøg gå direkte i FCK-muren. Foto: Jens Dresling/Polfoto Sport og Spil Fodboldnørderi: Sådan falder målene i Superligaen

Hvis FC Midtjylland senere søndag aften formår at hente alle tre point på Brøndby Stadion, var Herning-mandskabet være 11 point foran FCK og det danske mesterskab synes tæt på afgjort, selvom der endnu resterer 14 kampe af sæsonen.

36 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere